AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eczane teknisyeni olmak icin ne yapmak gerekir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
141.089
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Eczane teknisyeni olmak için ne yapmak gerekir?​

Eczacı teknisyeni olmak için okunması gereken bölüm, üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarında bulunan Eczacı Hizmetleri Bölümüdür. Türkiye’de Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi bu eğitimi vermektedir.

Eczane teknisyeni eczane açabilir mi?​

Eczacı Teknisyeni Ne Demek? Eczacı teknisyeni; eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi bulunmayan kişilere verilen mesleki unvandır.

2 yıllık eczane Hizmetleri okuyanlar eczane açabilir mı?​

2 yıllık eczane Hizmetleri okuyanlar eczane açabilir mı?
Eczane Hizmetleri programı mezunları nerelerde çalışıyor? Eczane Hizmetleri mezunları, serbest eczaneler ve hastane eczaneleri, ilaç firmaları ve ilaç depolarında çalışma olanağı buluyor.

2 yıllık eczane hizmetleri ne iş yapar?​

2 yıllık eczane hizmetleri ne iş yapar?
Eczane Hizmetleri Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Eczanelerde hizmetlerinde doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan, hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, laboratuvarda, ilaç sektöründe, ilaç depolarında ara eleman olarak çalışan kişidir.

Eczanede çalışmak için ne mezunu olmak gerekiyor?​

Lise diploması olan kişiler veya genel lise dengi mezun olmuş kişiler eczane yardımcısı kursu almaya uygun kişilerdir. Eczacı yardımcısı olmak için teknik olarak tek eğitim şartı budur. Genellikle eczacıdan veya diğer bilgili iş arkadaşlarından iş eğitimi alırlar.

Eczacı teknisyeni kaç puan?​

Üniversite Adı | Bölüm | Taban Puanı
FIRAT ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Eczane Hizmetleri | 291,02996
SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Eczane Hizmetleri | 289,79858
BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Eczane Hizmetleri | 287,04413
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Eczane Hizmetleri | 286,97737

Eczacı Kalfaları eczane açabilir mi?​

Eczacı Kalfaları eczane açabilir mi?
İşte o değişiklikler. 2013 ve sonrasında eczacılık fakültesine girenler mezuniyet sonrası serbest eczane açmak veya mesul müdür olmak isterse bir yıl süreyle yardımcı eczacı olararak çalışacak.

Hangi bölüm mezunları eczane açabilir?​

Hangi bölüm mezunları eczane açabilir?
Eczacı olmak için Eczacılık fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. Eczane açmak isteyenler ise gerekli belgeleri hazırladıktan sonra İl ya da İlçe Sağlık Müdürlüklerine başvuru yapmalıdır.

Eczane Hizmetleri iyi bir bölüm mü?​

Eczane hizmetleri bölümü istihdamı bol olan bir bölümdür. Bu bölümden mezun olduktan sonra pek çok eczane ortamında iş bulabilirsiniz. Eczane hizmetleri meslek yüksekokulu bölümünden mezun olan kişiler eczane teknikeri unvanına sahip olurlar. Bu unvan ile birlikte devlet ve özel eczanelerde çalışmaktadırlar.

Eczane hizmetleri ne kadar maaş alıyor?​

Kariyerinde Maaşlar
| EN DÜŞÜK | ORTALAMA
Eczacı Teknisyeni | 4.250 | 4.880
Eczane Elemanı | 4.250 | 4.640

Eczacı kalfası ne kadar maaş alır?​

Eczacı kalfası ne kadar maaş alır?
2021 Eczacı Kalfası Maaşları Eczacı Kalfası maaşı ortalama aylık 3.060 – TL’dir. En düşük maaşı 2.826 -TL, En yüksek ise 3.300 – TL’dir.

2021 eczacılık için kaç net gerekir?​

2021 eczacılık için kaç net gerekir?
Ortaöğretim başarı puanının 2021-YKS SAY puanına etkisi 56,4 olan bir öğrencinin eczacılık fakültelerini kazanabilmek için sayısal alanda ortalama 350-460 arası bir puan alması gerekiyor. Bunun için TYT’de ortalama 29 net Türkçe, 33 net Matematik, 16 net Fen Bilimleri, 14 net Sosyal Bilimler neti yapması gerekir.

Eczane Teknikeri hangi puan türü?​

Eczane Hizmetleri 2022 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Üniversite | Bölüm Adı | Puan Türü
İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (Vakıf) | Eczane Hizmetleri (Burslu) | TYT
BEZM-İ ÂLEM VAKIF ÜNİVERSİTESİ Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (İstanbul) (Vakıf) | Eczane Hizmetleri (Burslu) | TYT

Eczacı teknisyeni ne anlama gelir?​

Eczacı Teknisyeni Ne Demek? Eczacı teknisyeni; eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi bulunmayan kişilere verilen mesleki unvandır. Eczacı teknisyenleri; eczanelerde eczacıya yardımcı olmak üzere çalışırlar.

Lise diploması ile eczacı olunur mu?​

Lise diploması ile eczacı olunur mu?

Eczane teknisyeni ne kadar maaş alır?​

Eczane teknisyeni ne kadar maaş alır?

Eczane Hizmetleri bölümünden eczacılığa geçiş var mı?​

Eczane hizmetleri mezunlarına sınavsız dikey geçiş imkanı ile ülkemizde, eczacılık fakültelerinde aldığınız iki senelik ön lisans eğitiminiz geçerli olacak, bundan sonra yeniden bir birinci ve ikinci sınıf eğitimi almak zorunda kalmayacaksınız.

Eczane Hizmetleri tercih edilir mi?​

Eczane hizmetleri bölümü de üniversite tercih döneminde oldukça fazla tercih edilen ön lisans bölümlerinden bir tanesidir. Eczane hizmetleri bölümü eczacılık ile dikey geçiş hakkı olan bir bölümdür.

Eus kazanınca ne olur?​

Eus kazanınca ne olur?
EUS sınav sonuçlarına göre uzmanlık eğitimi almaya hak kazanan adaylar Klinik Eczacılık veya Fitofarmasi alanlarında, kazandıkları eczacılık fakültelerinde 3 yıllık bir eğitim sürecine başlarlar.

Eczacı olmak için lisede hangi bölüm okunmalı?​

Eczacı olmak için lisede hangi bölüm okunmalı?

Eczane Teknisyenliği kaç yıllık?​

Eczane hizmetleri bölümü, sağlık meslek yüksekokulu bünyesinde yer alan 2 yıllık bir önlisans programıdır.

2 yıllık eczacılık ne kadar maaş alır?​

Eczane Hizmetleri Teknikeri maaşı ortalama aylık 5164 _TL’dir. En düşük Eczane Hizmetleri Teknikeri maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 6075 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız. İŞKUR Eczane Hizmetleri Teknikeri iş ilanlarına bakabilir, buradan kariyer planlamanızı yapabilirsiniz.

Hangi bölümden eczacılığa geçiş yapılabilir?​

Hangi bölümden eczacılığa geçiş yapılabilir?
Eczacılık fakültelerinde, eczacılık teknikerliği ya da eczane bölümlerinde ön lisans eğitimlerini tamamlayama hak kazanan gençlerimiz, sınavda yeterli puanı almaları durumunda, biyokimya, kimya, kimya mühendisliği, kimya mühendisliği ve uygulamalı kimya bölümlerinde eğitim almaya hak kazanabilirler.
 
Eczane teknisyeni olmak için öncelikle üniversitelerin 2 yıllık eğitim veren meslek yüksekokullarında bulunan Eczacı Hizmetleri Bölümü'nden mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümü; Anadolu Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İnönü Üniversitesi, Ankara Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi gibi üniversitelerde okuyabilirsiniz.

Eczacı teknisyeni, eczacılık yapabilen fakat eczane açmaya yetkisi olmayan kişilere verilen mesleki unvandır. Yani eczacı teknisyenleri eczanelerde eczacıya yardımcı olmak üzere çalışırlar ancak eczane açamazlar.

Eczane Hizmetleri programı mezunları genellikle serbest eczaneler, hastane eczaneleri, ilaç firmaları ve ilaç depolarında çalışma imkanı bulmaktadır. Bu programı tamamlayanlar, eczanelerde doktorlar tarafından düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşterilere sunabilir, gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayabilir ve ilaç sektöründe ara eleman olarak görev yapabilirler.

Lise diplomasına sahip kişiler veya genel lise dengi mezunlar, eczane yardımcısı kursuna katılarak eczane yardımcısı olabilirler. Eczacı yardımcısı olmak için teknik olarak tek eğitim şartı lise diplomasıdır. Genellikle eczacılar veya meslektaşları tarafından iş eğitimi alırlar.

Eczacılık fakültelerine giriş puanları üniversitelere göre değişmektedir. Örneğin 2021 verilerine göre bazı üniversitelerin Eczane Hizmetleri bölümü için taban puanları şu şekildedir:
- FIRAT ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Eczane Hizmetleri | 291,02996
- SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Eczane Hizmetleri | 289,79858
- BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Eczane Hizmetleri | 287,04413
- ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Eczane Hizmetleri | 286,97737

Eczane teknisyenlerinin maaşları genellikle ortalama 4.250 TL ile 4.880 TL arasında değişmektedir. Benzer şekilde eczane elemanlarının maaşları da bu aralıkta yer almaktadır.

Umuyorum ki bu bilgiler size faydalı olmuştur. Başka sorularınız varsa sormaktan çekinmeyin.
 
Geri
Üst