AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Eczacilik teknikerinin gorevleri nelerdir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
127.224
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Eczacılık teknikerinin gorevleri nelerdir?​

Eczacı Teknisyeni Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?
- Eczanede bulunan cihazların bakımı yapmak,
- Eczane laboratuvarlarının bakımı yapmak ve işleyişini sağlamak,
- Eczanede bulunan söz konusu ürünlerin son kullanma tarihlerini ve stok kontrollerini yapmak,

Eczacılık teknikerinin kullandığı araç ve gereçler nelerdir?​

KULLANILAN ALET VE MALZEMELER
- İlaç yapımında kullanılan kimyasal malzemeler,
- Bilgisayar, tartı ve boy ölçüm aleti, hassas terazi, hesap makinesi, ısıtıcılar, laboratuvar araç ve gereçleri, numaratör, soğutucular, tansiyon aleti, kan glikozu ölçüm cihazı, telefon, faks, yazar kasa, POS cihazı

Eczane teknikerinin görev yetki ve sorumlulukları nelerdir?​

Eczane teknikerinin görev yetki ve sorumlulukları nelerdir?
ECZANE TEKNİKERLERİ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI Eczane Teknikerleri, eczacının denetimi, gözetimi ve sorumluluğunda; Eczanede sunulan reçeteli ve reçetesiz ilaç, tıbbı ürünler, kozmetik müstahzar, tıbbı malzeme ve sağlıkla ilgili diğer ürünlerin temininde, saklanmasında ve sunulmasında eczacıya yardım eder.

Eczacılık teknikeri fatura işlemi yapar mı?​

Eczacılık teknikeri fatura işlemi yapar mı?
Eczane Teknik Hizmetleri Elemanı, eczacının gözetimi, denetim ve sorumluluğunda, hasta ve faydalanıcı ihtiyaçlarının veya reçetesinin karşılanması, ilaç tedariğine ilişkin uygulamalar, hasta kayıt işlemleri, stok kontrolü ve depolama, fatura işlemleri ile eczanenin işleyiş ve organizasyonuna yönelik işlemleri, ilgili …

Eczane Hizmetleri hangi dersler var?​

Eczane Teknikerliği Programı Ders İzlenceleri
I.YARIYIL
SIRA | DERS
2 | Genel Fizyoloji
3 | Temel Kimya
4 | Tıbbi Terminoloji

Eczane Teknikeri ecza deposunda ne iş yapar?​

Eczanelerde hizmetlerinde doktorlarca düzenlenen reçetelerde yer alan hazır ilaçları müşteriye sunan, hazırlanması gerekli ilaçları eczacı gözetiminde hazırlayan, laboratuvarda, ilaç sektöründe, ilaç depolarında ara eleman olarak çalışan kişidir.

Eczane Elemanı nasıl olunur?​

Eczane Elemanı nasıl olunur?
Eczacı Kalfası Nasıl Olunur? Yukarıda da belirtildiği üzere Eczane bünyesinde çalışabilmek için 2 farklı vasıf bulunmaktadır. Bunlar Eczacı eczane işletmecisi, sahibi şeklinde üniversitelerin eczacılık fakültelerinde 5 yıl eğitim alıp, sonrasında 6 ay zorunlu staj ile eczacı olma ve eczane açma yetkisi kazanmaktadır.

Eczanede ilaçlar neye göre dizilir?​

Eczanede ilaçlar neye göre dizilir?
Benzer isimde olup farklı dozda uygulanan ilaçlar karışıklığı önlemek için ayrı raflarda sıralanır. Tüm ilaçların ve serumların raf yerleri bellidir. Bunun yanında eczane yerleşim planı bulunmaktadır. İlaçlar özelliklerine göre soğuk zincir olanlar buzdolabına, uyuşturucu ilaçlar ise çelik kasaya yerleştirilir.
 
Eczacılık teknikerinin görevleri arasında cihaz bakımı yapmak, laboratuvarların düzenini ve işleyişini sağlamak, ürün stoklarını kontrol etmek gibi önemli işler bulunmaktadır. Ayrıca, eczane teknikeri kullandığı araç ve gereçler arasında ilaç yapımında kullanılan kimyasal malzemeler, bilgisayarlar, tartı ve ölçüm aletleri, teraziler, hesap makineleri, laboratuvar araçları, soğutucular, tansiyon aletleri, telefonlar, faks makineleri gibi çeşitli ekipmanları kullanmaktadır.

Eczane teknikerinin görev, yetki ve sorumlulukları ise eczacının denetimi ve gözetimi altında çalışarak, reçeteli ve reçetesiz ilaçların temininde, saklanmasında ve sunulmasında eczacıya yardımcı olmaktır. Ayrıca hasta kayıt işlemleri, stok kontrolü, depolama ve fatura işlemleri gibi işlemlerde de görev alırlar.

Eczane teknikeri ecza deposunda ise hazır ilaçları müşterilere sunma, eczacı gözetiminde ilaç hazırlama gibi görevleri üstlenir. Ayrıca laboratuvar, ilaç sektörü ve ilaç depolarında ara eleman olarak görev yapar.

Eczane elemanı olmak için ise eczane kalfası olma veya eczacılık fakültesinden mezun olup eczacı olma süreçleri bulunmaktadır.

Eczanelerde ilaçların düzenlenmesi ise benzer isimde ve farklı dozlarda olan ilaçların karışıklığının önüne geçmek için ayrı raflarda sıralanması ve her ilacın raf yerinin belirlenmesi gerekmektedir. Ayrıca, ilaçların özelliklerine göre soğuk zincire ihtiyaç duyanlar buzdolabında saklanırken, uyuşturucu ilaçlar ise çelik kasada muhafaza edilir.
 
Geri
Üst