Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ecog 3 ne demek?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.407
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Ecog 3 ne demek?​

electrocorticogram. kafatasi acilarak yapilan, ama beyne penetre etmeyi gerektirmeyen, beyindeki sinir hucrelerinin aksyon potensiyellerini eeg’den (bkz: electroencephalography) daha iyi gozlemlemeyi saglayan , ancak tibbi acidan daha riskli; beyin sinyallerini kaydetme yontemi.

Ecog 4 nedir?​

Ecog 4 nedir?
En yaygın kullanılanlar Zubrod veya ECOG (Eastern Cooperative Oncology Group) ölçeği olarak adlandırılır. Bu ölçek 0 ila 4 arasında değişmektedir; “0” hastanın tamamen işlevsel ve asemptomatik (belirtisiz) ve “4” ise yatağa bağımlı durumunu ifade eder. Bazen diğer bir ölçek Karnofsky kullanılır.

KPS ne demek tıp?​

Performans durumu, tıpta (onkoloji ve diğer alanlarda) kanser hastalarının genel iyilik halinin değerlendirilmesi için kullanılır. Bu ölçüme göre, hasta kemoterapiye dayanabilir mi, doz ayarlaması gerekli mi, ve palyatif tedavi gerekli mi gibi durumlara karar vermek amacıyla kullanılır.

Karnofsky performans ölçeği nedir?​

Karnofsky performans ölçeği nedir?
Karnofsky Performans Ölçeği Ölçekte hastanın semptomları, gün- lük aktivitelerini yerine getirebilme durumu, bağımlılık du- rumu ve tıbbi bakım gereksinimi sorgulanır.100 puan nor- mal sağlık durumunu gösterirken, onar puanlık azalmalar- la fonksiyonlar giderek kötüleşir ve 0 puan ölüme karşılık gelir (6).
Palyatif performans skalası nedir?​
PPS birkaç amaç için kullanılabilir. Öncelikle, hastanın mevcut fonksiyonel durumunu tanımlayan mükemmel bir iletişim aracıdır. PPS skorunun, iş yükünün belirlenmesi, diğer ölçüm ve karşılaştırmalar için bir ölçüt değeri olduğu gibi prognostik bir önem de taşımaktadır.

KPS açılımı nedir?​

KPS açılımı nedir?
Sağlık Bakanlığı üst yönetimi tarafından belirlenen amaç ve ilkelere uygun olarak; İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş Sağlık Bakanlığı Kimlik Paylaşım Sistemi (KPS), kişiye ait nüfus ve yerleşim yeri bilgilerinin, kamu sağlık teşkilatlarıyla (Üniversite …

Mernis şifresi nasıl alınır?​

Öncelikle KPS 2 şifrenizi (AH ve ASE dahil tüm kullanıcılar için) edinmeniz gerekmektedir. E-devlet girişi butonuna tıklayarak yeni şifrenizi alabilirsiniz. Eğer yeni şifre almada problem yaşarsanız dökümanı indirerek yardım alabilirsiniz.

Tıp dilinde palyatif ne demek?​

Tıp dilinde palyatif ne demek?
Palyatif bakım, mevcut hastalıkları nedeni ile tam olarak iyileşemeyen veya yaşam sonunda desteğe ihtiyacı olan hastalara yardım etmeyi amaçlayan bir tıp alanıdır. Aynı zamanda ‘destekleyici bakım’ olarak da bilinir. Hastanın acı çekmesinin giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı bir bakım şeklidir.

KPS kayıtları ne demek?​

KPS, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından tutulan kişiye ait nüfus ve yerleşim yeri bilgilerine (merkezi veri tabanında tutulan verilere) kamu kurumları ve diğer tüzel kişilerin güncel ve güvenli bir şekilde, 7 gün 24 saat esasıyla on-line erişmesine imkân sağlayan bir sistemdir.

KPS sifresi nereden alınacak?​

KPS sifresi nereden alınacak?
sorusu sık sık sorulmaya başlandı. ÖSYM ŞİFRESİ NASIL ALINIR? Kişisel şifresini kaybeden veya unutan adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden ücretsiz olarak yeniden edinebilirler.
MERNİS kaydı nereden alınır?​
İlk olarak www.turkiye.gov.tr adresine giriş yapılmalıdır. Daha sonra ise açılacak olan ekranın sol kısmında yer alan e-Hizmetler sekmesine tıklanmalıdır. Detaylara ve e-Devlet giriş ekranına haberimizden ulaşabilirsiniz. MERNİS adresinizi ikametgah öğrenme sayfamız üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

MERNİS kodu ne demek?​

MERNİS kodu ne demek?
MERNİS adresi bir nevi her vatandaşa verilen T.C. kimlik numarasıdır. Merkezi Nüfus İdare Sisteminin kurulmasıyla birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına 11 haneli kimlik numaraları atandı. Bu numaralar ile kimliğiniz yanınızda olmasa dahi işlemlerinizi gerçekleştirebiliyorsunuz.

Palyatif hasta ne kadar yaşar?​

Palyotürk projesi 2015’de uygulamaya konuldu. Yapılan araştırmalar ise erken dönem palyatif bakım alan kanser hastalarının, radyoterapi ve kemoterapi alan hastalardan 3 ay fazla yaşadıklarını gösterdi. Birçok kişi palyatif bakımın hastanelere artı yük getireceğini sanıyor ancak durum tam tersi.

Palyatif bakımda hangi hastalar yatar?​

Palyatif bakımda hangi hastalar yatar?
Palyatif bakım gerektiren başlıca hastalar; alzheimer gibi nörolojik ilerleyici hastalığı olan hastalar , ileri derecede organ yetersizliği olan hastalar, tedaviye yanıt vermeyen kanser hastaları, beslenmesi fiziksel ve nörolojik/psikolojik nedenlerle bozulmuş beslenme desteğine ihtiyaç duyan hastalar, yatak yarası …
 
Ecog 3 terimi, elektrokortikogram için kullanılan bir terimdir. Elektrokortikogram, kafatası açılarak yapılan ancak beyne penetrasyon gerektirmeyen bir yöntemdir. Beyindeki sinir hücrelerinin aksiyon potansiyellerini EEG'den daha iyi gözlemlemeyi sağlar. Bu yöntem, beyin sinyallerini kaydetmek için kullanılan bir tıbbi tekniktir.

Ecog 4 ise Eastern Cooperative Oncology Group (Doğu İşbirliği Onkoloji Grubu) ölçeği olarak adlandırılan ve 0 ile 4 arasında değerler alan bir ölçektir. 0, hastanın tamamen işlevsel ve semptomsuz olduğunu ifade ederken 4 ise yatağa bağımlı durumu temsil eder. Özellikle kanser hastalarının genel iyilik durumunu değerlendirmek için kullanılır.

KPS (Karnofsky Performans Skalası) ise kanser hastalarının genel iyilik halinin değerlendirilmesi için kullanılan bir ölçümdür. Bu ölçek, hastanın kemoterapiye olan dayanıklılığını, doz ayarlaması gerekliliğini ve palyatif tedaviye ihtiyaç olup olmadığını belirlemek için kullanılır.

Karnofsky Performans Ölçeği ise hastanın semptomları, günlük aktivitelerini yerine getirme durumu, bağımlılık durumu ve tıbbi ihtiyaçları gibi faktörler göz önünde bulundurularak değerlendirilen bir ölçektir. 100 puan sağlık durumunu, 0 puan ise ölümü temsil eder.

Palyatif bakım, tam olarak iyileşemeyen veya yaşam sonunda desteğe ihtiyaç duyan hastalara yardım etmeyi amaçlayan bir tıp alanıdır. Hastanın acılarının giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması odaklı bir bakım şeklidir. Genellikle palyatif bakım alan hastalar, ileri derecede organ yetersizliği olanlar, tedaviye yanıt vermeyen kanser hastaları ve başka nedenlerle desteklenmeye ihtiyaç duyan hastalardır.
 
Geri
Üst