- Konu Yazar
EBYS nerelerde kullanılır?
EBYS kurum içi ve kurum dışı yazışmalarda dokümanların düzenlenmesini ve arşivlenmesini sağlayan bir sistemdir. EBYS Nedir, Nasıl Kullanılır? EBYS kurumların her türlü dokümantasyonunu kontrol etme, işleme, yönlendirme, onaylama ve arşivleme için kullandıkları elektronik ve son derece hızlı bir sistemdir.Elektronik belgeler nelerdir?
Elektronik belge, klavye, tarayıcı, kamera, video, müzik seti, elektronik posta, teleks, faks vb. araçlar aracılığıyla bilgisayar ortamına aktarılan her çeşit metin, ses, görüntü ve grafik bilgilerinden oluşan belge şeklinde tanımlanabilir.Elektronik Belge Yönetim Sistemi fonksiyonları nelerdir?
Belge yönetim sistemlerinin temel fonksiyonları; bilginin üretilmesi, tutulması ve kullanılmasıdır.Sistemin unsurları, belge yönetim çalışmalarının gerektirdiği kaynakları, sorumlulukları, düzenlemeleri, araç gereçlerin tasarımı ve sürekliliğinin sağlanmasını kapsamaktadır.
EBYS nedir faydaları nelerdir?
EBYS’nin Getirileri * Doküman oluşturma ve saklama maliyetleri azalır. * Kırtasiye giderlerinden, zamandan ve iş gücünden tasarruf sağlar. * Güvenli ve mekandan bağımsız erişim imkanı sağlar. * Evrak akışını hızlı ve doğru sonuçlandırır.
EBYS sistemi nasıl kullanılır?
“Şablon” alanından yazılan evraka uygun şablon türü seçilir. İmzalayacak kullanıcı ya da kullanıcılar birinin adına imzalayacaksa “Kimin Adına” alanından seçim yapılır. “Evrak Ön İzleme” butonu ile evraka ait ön izleme görülebilir. “Geçici Kaydet” butonu ile daha sonra işlem yapmak üzere evrak kaydedilir.E belge fatura nedir?
e-Belge nedir? Ülkemizde e-Belge denildiğinde Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca hayata geçirilen e-Fatura, e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Defter, e-Bilet, e-Serbest Meslek Makbuzu (e-SMM), e-Müstahsil Makbuzu (e-MM) gibi dijital dönüşüm uygulamalarına verilen üst başlık adıdır.EBYS nin getirileri nelerdir?
EBYS’nin Getirileri * Güvenli ve mekandan bağımsız erişim imkanı sağlar. * Evrak akışını hızlı ve doğru sonuçlandırır. * Süreçlerde tıkanan noktaları raporlar. * Saklanan belgeyi, yönetilen bilgiye dönüştürür.
EBYS programı nedir?
Elektronik Belge Yönetim Sistemi, kurumların faaliyetleri sırasında oluşturdukları her türlü dokümantasyonun, üretiminden nihai tasfiyesine kadar olan süreç içerisinde arşivlenmesini ve yönetilmesini sağlayan sistemdir.