AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Ebruli Maden Sulu Baton Kek

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi İçin Malzemeler
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 şişe sade maden suyu
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
Kakao
Üzeri için;
Çikolatalı sos
Pudra şekeri vs.

Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce yumurtaların beyazları ve sarıları birbirinden ayrılır. Beyazları küçük bir çırpma kabında mikserle iyice çırpılır (Kap ters çevrildiğinde dökülmeyecek kıvama gelene kadar)
Başka derin bir kapta un, kakao, vanilya ve kabartmalı tozu hariç tüm malzemeler mikserle çırpılır.
Sıvılar karıştıktan sonra kakao hariç un, vanilya ve kabartma tozu elenerek kaba ilave edilir tekrar çırpılır.
En son yumurta beyazları ilave edilir ve bir spatula yardımı ile kek hamuru ile özdeşleşene kadar aynı yönde karıştırılır.
Yağlanmış baton kek kalıbına kek hamurunun 3’de 2’si dökülür. Kalan kek hamuruna istenilen miktarda kakao eklenir ve iyice karıştırılır.
Kakaolu kek harcı da kek kalıbına dökülür ve spatula yardımı ile kek kalıbının dibine değdirerek uzunlamasına yılan şeklinde geçilir.
Önceden ısıtılmış 180 ve daha sonra 200 derecelik fırında içi çekene kadar pişirilir (İlk 20-30 dakika kek sönmemesi için fırının kapağı açılmaz, arada bıçak yardımıyla kontrol edilmelidir) afiyet olsun.
Ebruli Maden Sulu Baton Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst