Ebrar Sitesi'nde hüzünlü yıl dönümü

haberci

Yeni Üye

Ebrar Sitesi'nde hüzünlü yıl dönümü​

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ‘kara’ simgesi olarak adlandırılan ve yaklaşık bin 400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nde depremin ikinci yıl dönümünde hüzün hakim oldu. Acı günü yad etmeye gelen depremzedeler ve yakınlarını depremde kaybeden vatandaşlar, acıyı ilk günkü gibi yüreklerinde hissediyor.
kapak_ebrar-sitesinde-huzunlu-yil-donumu-380795.jpg

003513381-aw38538104.jpg

003531959-aw38538106.jpg

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 yılında meydana gelen ve ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen depremlerde 22 bloktan oluşan ve yaklaşık bin 400 kişinin hayatını kaybettiği Ebrar Sitesi'nde depremin ikinci yılında anma etkinliği düzenlendi.
Enkazdan çıkan ve yakınlarını kaybeden aileler, deprem şehitlerini anmak adına yenilenen Ebrar Sitesi'nde nöbet tutuyor.
Enkazdan çıkan ve yakınlarını kaybeden aileler, deprem şehitlerini anmak adına yenilenen Ebrar Sitesi'nde nöbet tutuyor.
Ebrar Sitesi'nde yaşayan ve depremlerde enkaz altından çıkan Ali Harmancı, "Biz Ebrar Sitesi'nde oturuyorduk 24 seneden beri, A blokta oturuyorduk. Hanım, ben ve kardeşim ile beraberdik, biz 5 saniyede yıkıldık. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin, ölenlere Allah rahmet eylesin. Sözün bittiği yerdeyiz, kurada evimiz de çıktı" dedi.
Ebrar Sitesi'nde yaşayan ve depremlerde enkaz altından çıkan Ali Harmancı, "Biz Ebrar Sitesi'nde oturuyorduk 24 seneden beri, A blokta oturuyorduk. Hanım, ben ve kardeşim ile beraberdik, biz 5 saniyede yıkıldık. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin, ölenlere Allah rahmet eylesin. Sözün bittiği yerdeyiz, kurada evimiz de çıktı" dedi.

Yakınlarını Ebrar Sitesi'nde kaybeden Hatice Tunçbilek ise, "Unutulmaz bir gece, küçük bir kıyamet gibiydi. Acımız büyük aslında, bu acıyı unutmuyoruz" diye konuştu.
Yakınlarını Ebrar Sitesi'nde kaybeden Hatice Tunçbilek ise, "Unutulmaz bir gece, küçük bir kıyamet gibiydi. Acımız büyük aslında, bu acıyı unutmuyoruz" diye konuştu.

12 yakınını Ebrar Sitesi'nde kaybeden Fındık Aksu, "Yavrularımı burada kaybettim. Ben burada 9 gün boyunca bekledim, kuzularım parça parça çıktılar, biz de onlar gibi gömüldük. Şu anda buraya ilk defa geldim, arkamı dönüp bakamıyorum, yavrularımın evi boyanmış süslenmiş ama yavrularım yok.

Ebrar Sitesi'nde yaşanan hüzünlü yıl dönümü, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinin acı hatıralarını canlandırdı. Bin 400'e yakın insanın hayatını kaybettiği bu felaketin ardından geride kalanlar için yaralar hala taze duruyor. Depremzedeler ve kayıplarını yasayanların acılarını dindiremeyen anma etkinlikleri, yıllar geçse de unutulmayacak bir travma olarak hafızalarda yer ediyor.

Ebrar Sitesi'nde yaşayan Ali Harmancı'nın yaşadıkları, depremin yıkıcılığını bir kez daha gözler önüne seriyor. 24 yıldır birlikte yaşadığı evini ve sevdiklerini 5 saniyede kaybetmenin tarifsiz acısını paylaşırken, devlet ve millet olarak kenetlenmenin önemine vurgu yapıyor. W, Ebrar Sitesi'nde nöbet tutarak sevdiklerini kaybeden ailelerin cesaretine ve dayanışmasına değiniyor.

Hatice Tunçbilek'in "Unutulmaz bir gece, küçük bir kıyamet gibiydi" ifadesi, depremin yarattığı korkutucu etkiyi dile getiriyor. Küçük kıyametin yarattığı büyük acı yok edilemeyen bir hatıra olarak kalırken, paylaşılan acılarla birlikte dayanışmanın da güçlendiği açıkça görülüyor.

Fındık Aksu'nun yaşadığı trajediyse yürekleri dağlıyor. 12 yakınını kaybeden bir anne olarak yaşadığı acıyı tarif ederken, kaybettiği yavrularının evinin süslenmiş olmasının yarattığı tuhaf duyguyu dile getiriyor. Evinin içinde sevdiklerini bulamamanın yürek burkan yansımaları, depremin boyutunu bir kez daha gözler önüne seriyor.

Bu acı dolu yıl dönümünde yaşanan duyguları paylaşarak, depremzedelerin ve kayıplarını yasayanların yanında olduğumuzu hissettirmek önemli. Bu tür hüzünlü anma etkinlikleri, toplumsal dayanışmanın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Umarım bu tür acılar bir daha yaşanmaz ve yaşananları unutmamak, gelecekte benzer felaketlerle daha iyi baş etmemize yardımcı olur.

Geri