Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ebanin onemi nedir?

Editör

Yeni Üye

Ebanın önemi nedir?​

Bu platformun amacı; bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmakta, eğitim ve teknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmektedir (eba.gov.tr.)

EBA nasıl bir uygulamadır?​

EBA nasıl bir uygulamadır?
EBA cep uygulaması, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) www.eba.gov.tr adresinde hizmete sunulan, öğrencilerin kendi sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş doğru e-içerikleri bulabilecekleri sosyal bir platformdur.

EBA da yapılabilecekler nelerdir?​

EBA da yapılabilecekler nelerdir?
Her sınıfa özel zengin içeriği ile dikkat çeken bu sistem, öğrencilerin derslerine destek vermek amacıyla hazırlanmıştır. Sistem içinden öğretmenler içerik paylaşma hakkına sahiptir. Aynı hak öğrencilere de verilmektedir. Eba üzerinden öğrenciler her türlü sunuma, görsele ve notlara rahatlıkla ulaşım sağlayabilecektir.

EBA içeriklerinde neler var?​

– Bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamak, – Teknolojiyi bir amaç olarak değil bir araç olarak kullanmak amacıyla tasarlanan sosyal bir eğitim platformudur. EBA’nın içinde ses, haber, video gibi modüller vardır.

EBA sitesinin amacı nedir?​

EBA sitesinin amacı nedir?
Ağın amacı; ihtiyaç duyulan yerlerde bilgi teknolojisi kullanılarak teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve doğru e-içerikler sunmak için oluşturulup geliştirilmeye devam etmektedir.

EBA öğrenci nasıl kullanılır?​

EBA öğrenci nasıl kullanılır?
EBA’ya öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve kendi oluşturacakları şifreleriyle, veliler e-devlet hesap bilgileriyle, öğretmenler de MEBBİS ya da e-devlet hesap bilgileriyle giriş yapabilirler.

EBA yararlı mı?​

Eğitim Bilişim Ağı yani, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Öğretmenler, kendi içeriklerini yükleyebilir, yüklenmiş içeriklerden faydalanabilir. Öğrenciler ise EBA ders, EBA test, EBA kurs gibi birçok faydalı içerikten online olarak yararlanabiliyorlar.

EBA sosyal medya mı?​

EBA sosyal medya mı?
EBA; çevrimiçi sosyal eğitim platformudur.

EBA nın özellikleri nelerdir?​

EBA nın özellikleri nelerdir?

EBA ilk ne zaman kuruldu?​

Tarihçe. 2012’de FATİH ile bütünleşik olarak açıldı. 2012-2015 arasında Versiyon 1, 2016’ya kadar Versiyon 2, 2016’dan 1 Aralık 2016’ya kadar da Versiyon 3 olarak isimlendirilen hali kullanıldı. 1 Aralık 2016’da yayımlanan 4. sürümde logosu değişti ve sloganı “eğitim, daima…” olarak yenilendi.

EBA’nın amacı ve hedef kitlesi nedir?​

EBA’nın amacı ve hedef kitlesi nedir?
EBA sadece Türk Milli Eğitim Sistemi’nin katılımcıları olan öğretmen ve öğrenciler hedef alınarak tasarlanmış bir sistemdir. Bazı bölümleri tüm kullanıcılara açık olmasına rağmen, EBA ders gibi modüllerine giriş kısıtlanmıştır. EBA’da içerik olarak Türk Milli Eğitim Sistemi’nin müfredatı temel alınmıştır.

MEB online eğitim paketi nasıl kullanılır?​

MEB online eğitim paketi nasıl kullanılır?
Kampanya kapsamında eba.gov.tr ve EBA mobil uygulamasında kullanılması için her ay aylık yurt içi 8 GB ücretsiz internet hakkı sunulacaktır. Kampanya kapsamında Faturalı abonelerin EBA yönüne kalan bilgisini öğrenmek için KALAN yazıp 5555’e SMS gönderilmesi gerekmektedir.

Canlı ders çok internet yer mi?​

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ve EBA sisteminde geçerli olan 8 GB’lık internet kotası canlı dersleri kapsamıyor. Günde 6 saat canlı ders gören bir öğrencinin 4-5 gün sonra kotası doluyor.

EBA'nın önemi, Türk Milli Eğitim Sistemi'nin bir parçası olarak öğretmenler ve öğrenciler için tasarlanmış bir eğitim platformu olmasıdır. EBA, bilgi teknolojilerini kullanarak eğitime entegrasyonu sağlayarak öğrencilere sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmaktadır. Bu sayede öğrencilerin derslerine destek olurken, öğretmenlerin de içerik paylaşmasına imkan tanır. EBA'nın içeriği ses, haber, video gibi modülleri içermekte ve teknolojiyi eğitimde bir araç olarak kullanmayı amaçlamaktadır.

EBA, öğrencilerin T.C. kimlik numaraları ve oluşturdukları şifrelerle, velilerin e-devlet hesap bilgileriyle, öğretmenlerin ise MEBBİS veya e-devlet hesap bilgileriyle giriş yapabileceği bir platformdur. EBA'da öğrenciler EBA dersleri, testleri, kursları gibi faydalı içeriklere online olarak erişebilirler. Ayrıca, EBA'nın 2012 yılında kurulduğunu ve sürekli olarak geliştirildiğini belirtmek mümkündür.

EBA'nın amacı ve hedef kitlesi özellikle Türk Milli Eğitim Sistemi'nin öğretmenleri ve öğrencileridir. EBA'nın içeriği Türk Milli Eğitim Sistemi'nin müfredatı üzerine yoğunlaşmış olup, bölümleri bazı kullanıcılara kapalı olabilir.

Son olarak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen 8 GB'lık internet kotasının canlı dersleri kapsamadığını belirtmek önemlidir. Öğrencilerin günlük 6 saat canlı ders izlemeleri durumunda kotalarının 4-5 gün içinde dolabileceği ifade edilmektedir. Bu durumda öğrencilerin internet kullanımını dikkatli takip etmeleri gerekebilir.

Geri