- Konu Yazar
EBA uygulaması ile neler yapabiliriz?
Her sınıfa özel zengin içeriği ile dikkat çeken bu sistem, öğrencilerin derslerine destek vermek amacıyla hazırlanmıştır. Sistem içinden öğretmenler içerik paylaşma hakkına sahiptir. Aynı hak öğrencilere de verilmektedir. Eba üzerinden öğrenciler her türlü sunuma, görsele ve notlara rahatlıkla ulaşım sağlayabilecektir.EBA ne amaçla kullanılır?
Bu platformun amacı; bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e- içerikler sunmakta, eğitim ve teknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmektedir.EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platformudur. EBA’ya öğretmenler özel hazırladıkları içerikleri istediği gibi yükleyebilirken yine başka öğretmenler tarafından paylaşılan not ve sunumlara rahatlıkla ulaşabilmektirdir.
EBA da ders nasıl çalışılır?
EBA da ders nasıl çalışılır?Eba da ders çalışmak için öncelikle dersler sayfasına giderek çalışmak istediğin dersi seçmelisin. Seçtiğin dersin sayfasında üniteler ve konular listelenecektir çalışmak istediğin konu eksiğin sıralı anlatım düğmesine tıklayarak konuya ait içerikleri öğrenme sırasına göre çalışmaya başlayabilirsin.
EBA da içerik ne demek?
EBA da içerik ne demek?Öğrencilere sınıf arkadaşları ile ortak çalışabilme imkânı sunan EBA, anlık internet bağlantısı ile öğrencinin dilediği dersten ve dilediği konudan anında faydalanabilmesine olanak tanıyor. Okul dışında da hizmet veren EBA, birçok öğrencinin derslerdeki başarısının artmasına yardımcı oluyor.
Ebanin faydaları nelerdir?
Eba’nin Öğrenci ve Öğretmenlere Faydaları- Seni Tanıyan, Sana Özel Öğrenme Ortamı – Sana göre özelleşmiş öğrenme ortamı ve arayüz ile tanış
- Kaliteli Zaman Geçirmene Destek Kaynaklar.
- Derslerine Destek, Sınavlarına Yardımcı
- Sosyal Paylaşım Ortamı
- Başarılarını İzleme ve Yaptıklarını Sergileme.
EBA öğrenciler için neden önemlidir?
Bu platformun amacı; bilgi teknolojileri aracılığıyla etkili materyal kullanımını destekleyip teknolojinin eğitime entegrasyonunu sağlamaktır. EBA, sınıf seviyelerine uygun, güvenilir ve incelemeden geçmiş e-içerikler sunmakta, eğitim ve teknolojideki yenilikleri takip ederek gelişmeye devam etmektedir (eba.gov.tr.)Eğitim Bilişim Ağı yani, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Öğretmenler, kendi içeriklerini yükleyebilir, yüklenmiş içeriklerden faydalanabilir. Öğrenciler ise EBA ders, EBA test, EBA kurs gibi birçok faydalı içerikten online olarak yararlanabiliyorlar.
Canlı derse katılmak için ne yapmalıyım?
Canlı derse katılmak için ne yapmalıyım?EBA’da canlı ders yapabilmek için öncelikle kamera ve mikrofonunuzun olması gerekir. Kameranız ve mikrofonunuz açık bir şekilde EBA.gov.tr’den giriş yapmanı gerekmektedir. Giriş yaptıktan sonra canlı derse katıl seçeneğine tıklayarak canlı derse katılabilirsiniz.
EBA canlı derse katılmak için mobil uygulamayı kullanabilirsiniz ne demek?
EBA canlı derse katılmak için mobil uygulamayı kullanabilirsiniz ne demek?EBA canlı ders uygulaması, uzaktan eğitim sürecinde dersleri bilgisayar ya da televizyon yerine mobil cihazlardan (telefon ve tablet) takip etmek isteyenlerin gündeminde. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen EBA canlı ders uygulaması ile öğrenciler derslerden geri kalmayarak istedikleri zaman izleyebilecek.
EBA da neler var?
3. EBA’da neler var? EBA içinde EBA DERS, İÇERİK, YARIŞMA, UYGULAMALAR, EBA RADYO, EBA DOSYA, E-KURS ve UZAKTAN EĞİTİM olmak üzere bölümler bulunmaktadır. İçerik bölümündeki modüllere tüm öğretmenlerimiz kendi hazırladıkları içerikleri yükleyebilirler, bilgi ve birikimlerini diğer öğretmenlerle paylaşabilirler.EBA da içerik bilgi arama nedir?
EBA Arama Motoru; Arama kutusuna kullanıcıların aradıklarını serbestçe girmesini sağlayarak EBA üzerindeki tüm eğitsel içerik arasında arama yaparak sonuçları listeler. Arama sonuçlarını, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerine göre sınıflandırır. Böylelikle seviyelerine en uygun içeriğe ulaşmalarını sağlar.EBA sadece Türk Milli Eğitim Sistemi’nin katılımcıları olan öğretmen ve öğrenciler hedef alınarak tasarlanmış bir sistemdir. Bazı bölümleri tüm kullanıcılara açık olmasına rağmen, EBA ders gibi modüllerine giriş kısıtlanmıştır. EBA’da içerik olarak Türk Milli Eğitim Sistemi’nin müfredatı temel alınmıştır.