- Konu Yazar
EBA nedir ne işe yarar kısaca?
Eba, Eğitim Bilişim Ağı olarak kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan bu sistem, sosyal eğitim platformudur. Günümüzde her öğrencinin derslerine destek olarak özel eğitim alamaması durumuna karşı ücretsiz eğitim vermek ve eğitimde kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.EBA nedir nasıl kullanılır?
EBA nedir nasıl kullanılır?“EBA Giriş” ekranından MEBBİS ya da e-Devlet bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz. Yurt dışında görev yapan bir öğretmenseniz, MEBBİS kaydınız varsa MEBBİS bilgilerinizle ya da e-Devlet bilgilerinizle EBA’ya giriş yapabilirsiniz.
EBA da çevrimiçi neler yapılabilir?
EBA da çevrimiçi neler yapılabilir?Eğitim Bilişim Ağı yani, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Öğretmenler, kendi içeriklerini yükleyebilir, yüklenmiş içeriklerden faydalanabilir. Öğrenciler ise EBA ders, EBA test, EBA kurs gibi birçok faydalı içerikten online olarak yararlanabiliyorlar.
EBA nın özellikleri nelerdir?
EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platformudur. EBA’ya öğretmenler özel hazırladıkları içerikleri istediği gibi yükleyebilirken yine başka öğretmenler tarafından paylaşılan not ve sunumlara rahatlıkla ulaşabilmektirdir.Ebayı kimler kullanabilir?
Ebayı kimler kullanabilir?Kimler EBA’ya girebiliyor? Öğrenci, öğretmen ve veliler de sisteme girebiliyor. Ancak, e-okulda veli olarak tanımlananlar bu platformdan yararlanabiliyor.
EBA nasıl kullanılır öğrenci?
EBA nasıl kullanılır öğrenci?EBA’ya öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve kendi oluşturacakları şifreleriyle, veliler e-devlet hesap bilgileriyle, öğretmenler de MEBBİS ya da e-devlet hesap bilgileriyle giriş yapabilirler.
MEB online eğitim paketini nasıl kullanabilirim?
Kampanya kapsamında eba.gov.tr ve EBA mobil uygulamasında kullanılması için her ay aylık yurt içi 8 GB ücretsiz internet hakkı sunulacaktır. Kampanya kapsamında Faturalı abonelerin EBA yönüne kalan bilgisini öğrenmek için KALAN yazıp 5555’e SMS gönderilmesi gerekmektedir.Ebayı nasıl kullanabilirim?
Ebayı nasıl kullanabilirim?“EBA Giriş” ekranından MEBBİS ya da e-Devlet bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz. Yurt dışında görev yapan bir öğretmenseniz, MEBBİS kaydınız varsa MEBBİS bilgilerinizle ya da e-Devlet bilgilerinizle EBA’ya giriş yapabilirsiniz.
EBA dan nasıl yararlanabilirim?
EBA dan nasıl yararlanabilirim?EBA’nın kısaltması nedir?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Fatih Projesi kapsamında geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) çevrimiçi sosyal eğitim platformu olarak kullanılmaktadır.EBA ya mezunlar girebilir mi?
EBA ya mezunlar girebilir mi?EBA Akademi adlı bu platformdan sadece şuan orta öğretimde okumakta olan, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler yararlanabilmektedir. EBA Akademinin içeriği öğrenciler tarafından kaliteli bulunuyor. Ancak, liseyi bitirmiş ve bir yüksek öğrenim kurumuna yerleşmemiş öğrenciler bu hizmetten faydalanamıyor.
EBA Akademi kimler kullanabilir?
EBA Akademi kimler kullanabilir?İlkokul birinci sınıftan lise 12’inci sınıfa kadar tüm eğitim kademesindeki öğrenciler için uzaktan eğitim içeriklerinin hazırlandığını ve uzun süredir devam eden çalışmalarda sona gelindiğini vurgulayan Selçuk, “Eğitim bilişim ağı platformumuzdan tüm öğrencilerimiz hizmet almaya, kendi öğretmen ve sınıf gruplarıyla …