Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

EBA nedir ne ise yarar kisaca?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

EBA nedir ne işe yarar kısaca?​

Eba, Eğitim Bilişim Ağı olarak kullanılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan bu sistem, sosyal eğitim platformudur. Günümüzde her öğrencinin derslerine destek olarak özel eğitim alamaması durumuna karşı ücretsiz eğitim vermek ve eğitimde kolaylık sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

EBA nedir nasıl kullanılır?​

EBA nedir nasıl kullanılır?
“EBA Giriş” ekranından MEBBİS ya da e-Devlet bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz. Yurt dışında görev yapan bir öğretmenseniz, MEBBİS kaydınız varsa MEBBİS bilgilerinizle ya da e-Devlet bilgilerinizle EBA’ya giriş yapabilirsiniz.

EBA da çevrimiçi neler yapılabilir?​

EBA da çevrimiçi neler yapılabilir?
Eğitim Bilişim Ağı yani, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulan çevrimiçi bir sosyal eğitim platformudur. Öğretmenler, kendi içeriklerini yükleyebilir, yüklenmiş içeriklerden faydalanabilir. Öğrenciler ise EBA ders, EBA test, EBA kurs gibi birçok faydalı içerikten online olarak yararlanabiliyorlar.

EBA nın özellikleri nelerdir?​

EBA öğretmenlere ve öğrencilere eğitimde büyük kolaylık sağlayan bir platformudur. EBA’ya öğretmenler özel hazırladıkları içerikleri istediği gibi yükleyebilirken yine başka öğretmenler tarafından paylaşılan not ve sunumlara rahatlıkla ulaşabilmektirdir.

Ebayı kimler kullanabilir?​

Ebayı kimler kullanabilir?
Kimler EBA’ya girebiliyor? Öğrenci, öğretmen ve veliler de sisteme girebiliyor. Ancak, e-okulda veli olarak tanımlananlar bu platformdan yararlanabiliyor.

EBA nasıl kullanılır öğrenci?​

EBA nasıl kullanılır öğrenci?
EBA’ya öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve kendi oluşturacakları şifreleriyle, veliler e-devlet hesap bilgileriyle, öğretmenler de MEBBİS ya da e-devlet hesap bilgileriyle giriş yapabilirler.

MEB online eğitim paketini nasıl kullanabilirim?​

Kampanya kapsamında eba.gov.tr ve EBA mobil uygulamasında kullanılması için her ay aylık yurt içi 8 GB ücretsiz internet hakkı sunulacaktır. Kampanya kapsamında Faturalı abonelerin EBA yönüne kalan bilgisini öğrenmek için KALAN yazıp 5555’e SMS gönderilmesi gerekmektedir.

Ebayı nasıl kullanabilirim?​

Ebayı nasıl kullanabilirim?
“EBA Giriş” ekranından MEBBİS ya da e-Devlet bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz. Yurt dışında görev yapan bir öğretmenseniz, MEBBİS kaydınız varsa MEBBİS bilgilerinizle ya da e-Devlet bilgilerinizle EBA’ya giriş yapabilirsiniz.

EBA dan nasıl yararlanabilirim?​

EBA dan nasıl yararlanabilirim?

EBA’nın kısaltması nedir?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Fatih Projesi kapsamında geliştirilen Eğitim Bilişim Ağı (EBA) çevrimiçi sosyal eğitim platformu olarak kullanılmaktadır.

EBA ya mezunlar girebilir mi?​

EBA ya mezunlar girebilir mi?
EBA Akademi adlı bu platformdan sadece şuan orta öğretimde okumakta olan, üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler yararlanabilmektedir. EBA Akademinin içeriği öğrenciler tarafından kaliteli bulunuyor. Ancak, liseyi bitirmiş ve bir yüksek öğrenim kurumuna yerleşmemiş öğrenciler bu hizmetten faydalanamıyor.

EBA Akademi kimler kullanabilir?​

EBA Akademi kimler kullanabilir?
İlkokul birinci sınıftan lise 12’inci sınıfa kadar tüm eğitim kademesindeki öğrenciler için uzaktan eğitim içeriklerinin hazırlandığını ve uzun süredir devam eden çalışmalarda sona gelindiğini vurgulayan Selçuk, “Eğitim bilişim ağı platformumuzdan tüm öğrencilerimiz hizmet almaya, kendi öğretmen ve sınıf gruplarıyla …

EBA nedir ne işe yarar kısaca?
EBA, Eğitim Bilişim Ağı olarak adlandırılan bir sistemdir. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından oluşturulmuş olan bu platform, sosyal bir eğitim ağıdır. Özellikle öğrencilere destek olmak amacıyla hazırlanmıştır ve ücretsiz eğitim imkanı sunmaktadır.

EBA nedir nasıl kullanılır?
EBA'ya giriş yapmak için "EBA Giriş" ekranını kullanabilirsiniz. MEBBİS ya da e-Devlet bilgilerinizle giriş yapabilirsiniz. Yurt dışında görev yapan öğretmenler ise MEBBİS bilgileri veya e-Devlet bilgileriyle giriş yapabilirler.

EBA da çevrimiçi neler yapılabilir?
EBA platformunda öğretmenler kendi içeriklerini paylaşabilir ve diğer öğretmenlerin paylaşımlarına erişebilir. Öğrenciler ise derslerden testlere, kurslardan interaktif içeriklere kadar çeşitli eğitim materyallerinden faydalanabilirler.

EBA'nın özellikleri nelerdir?
EBA, öğretmenlerin ve öğrencilerin eğitim sürecinde kolaylık sağlayan bir platformdur. Öğretmenler kendi içeriklerini paylaşabilirken öğrenciler de çeşitli eğitim materyallerine erişebilirler. Ayrıca EBA'da interaktif uygulamalar ve sınavlar da bulunmaktadır.

Ebayı kimler kullanabilir?
EBA platformundan öğrenciler, öğretmenler ve veliler faydalanabilirler. Özellikle öğrencilerin ve öğretmenlerin eğitim sürecinde destek olması amacıyla hazırlanmış bir platformdur. E-okulda veli olarak tanımlananlar da bu platformdan yararlanabilirler.

EBA nasıl kullanılır öğrenci?
Öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ve kendilerinin oluşturacakları şifrelerle EBA'ya giriş yapabilirler. Veliler ise e-devlet hesapları bilgileriyle, öğretmenler ise MEBBİS ya da e-devlet hesap bilgileriyle platforma giriş yapabilirler.

MEB online eğitim paketini nasıl kullanabilirim?
MEB'in online eğitim paketinden faydalanmak için eba.gov.tr veya EBA mobil uygulamasında aylık yurt içi 8 GB ücretsiz internet hakkınızı kullanabilirsiniz. Abonelik bilgilerinizi öğrenmek için KALAN yazıp 5555’e SMS gönderebilirsiniz.

Ebayı nasıl kullanabilirim?
EBA platformunu kullanmak için "EBA Giriş" ekranını kullanabilirsiniz. MEBBİS ya da e-Devlet bilgilerinizle kolayca giriş yapabilirsiniz.

EBA dan nasıl yararlanabilirim?
EBA platformundan yararlanmak için öğrenciler özgün içeriklere erişebilir, interaktif materyalleri kullanabilir ve eğitim süreçlerini destekleyebilirler.

EBA’nın kısaltması nedir?
EBA, Eğitim Bilişim Ağı'nın kısaltmasıdır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen sosyal bir eğitim platformudur.

EBA ya mezunlar girebilir mi?
EBA Akademi adlı platformdan yalnızca ortaöğretimde okuyan veya üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler faydalanabilir. Mezun olmuş ancak yükseköğretim kurumuna yerleşmemiş öğrenciler bu hizmetten yararlanamazlar.

EBA Akademi kimler kullanabilir?
EBA Akademi, ilkokul birinci sınıftan lise 12. sınıfa kadar tüm öğrencilere yönelik uzaktan eğitim içerikleri sunan bir platformdur. Öğrenciler eğitim materyallerine erişebilir ve öğretmenleriyle etkileşime geçebilirler.

Geri