EBA ne zaman kuruldu?

Editör

Yeni Üye

EBA ne zaman kuruldu?​

Tarihçe. 2012’de FATİH ile bütünleşik olarak açıldı. 2012-2015 arasında Versiyon 1, 2016’ya kadar Versiyon 2, 2016’dan 1 Aralık 2016’ya kadar da Versiyon 3 olarak isimlendirilen hali kullanıldı. 1 Aralık 2016’da yayımlanan 4. sürümde logosu değişti ve sloganı “eğitim, daima…” olarak yenilendi.

EBA uzaktan eğitim devam edecek mi?​

Hedefimiz, sağlık koşulları aksini gerektirmediği sürece salgın öncesinde olduğu gibi okullarımızda tam zamanlı yüz yüze eğitimi devam ettirmek. Mazereti dolayısıyla yüz yüze eğitime katılamayan öğrencilerimiz için TRT EBA ve EBA platformu aracılığıyla eğitime devam edilecektir” dedi.

EBA ne zaman kapanacak?​

EBA ne zaman kapanacak?
Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında, TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla başlayan 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona erecek.

Canlı dersler ne zaman başlıyor 7 sınıf?​

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2 Şubat 2021 tarihinde yapmış olduğu açıklamada, okulların açılış tarihini açıkladı. Bakan Selçuk şunları söyledi; 15 Şubat pazartesi günü eğitime başlıyoruz.

TRT EBA ne zaman başlayacak?​

TRT EBA TV üzerinden yayınlanan derslerin programları açıklandı. 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 31 Ağustos’ta uzaktan eğtim sistemiyle açılıyor.

EBA içeriklerinde neler var?​

EBA içeriklerinde neler var?
– Bütün öğretmenleri ortak bir paydada buluşturarak eğitime el birliğiyle yön vermelerini sağlamak, – Teknolojiyi bir amaç olarak değil bir araç olarak kullanmak amacıyla tasarlanan sosyal bir eğitim platformudur. EBA’nın içinde ses, haber, video gibi modüller vardır.

2021-2022 uzaktan eğitim Olacak mı?​

2021-2022 OKULLAR KAPANIR MI? Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, koronavirüs Omicron vakalarının artmasına ilişkin olarak, “Yüz yüze eğitim kararlılığımız devam ediyor. Şu an itibarıyla yüz yüze eğitime ara verme gündemimizde değil” dedi.

2021 EBA ne zaman kapanacak?​

2021 – 2022 Eğitim ve Öğretim yılında, birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlarken 21 Ocak 2022 Cuma günü sona eriyor. İkinci dönem ise 7 Şubat 2022 Pazartesi başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma günü eğitim ve öğretim yılı sona erecek.

EBA ne zaman kapanacak 2022?​

EBA ne zaman kapanacak 2022?
2021-2022 eğitim öğretim döneminin ikinci ara tatilinde öğretmenlere yönelik mesleki gelişim eğitimi, Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirildi. OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK? 2021-2022 eğitim öğretim yılı ise 17 Haziran’da sona erecek.

Canlı dersleri ne zaman başlıyor?​

İşte okullar ile ilgili son gelişmeler… Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2020-2021 yeni eğitim öğretim dönemi, koronavirüs (Covid-19) salgını tedbirleri kapsamında TRT EBA, EBA ve canlı dersler kullanılarak uzaktan eğitim yoluyla 31 Ağustos’ta başlamıştı.

2021 EBA ne zaman başlayacak?​

Ders saat kaçta başlıyor?​

Ders saat kaçta başlıyor?
Sabahçı ve öğlenci sisteminin uygulandığı okullarda sabahçı olanların ilk ders zili 07:30-08:00 arası çalıyor. Öğlenci öğrenciler ise 12.30 ila 13.30 arası sıralarında yer almış oluyor. Ancak tam gün eğitim alan okullarda ise ders başlangıç saati 09.00 olarak biliniyor.

EBA uygulaması ile neler yapılabilir?​

Mobil cihazlarınıza EBA uygulamasını yükleyerek platformdaki yayınlanan haber, video, ses, görsel, doküman, kitap ve dergi içeriklerine erişebilir ve istediğiniz içeriği mobil cihazınıza indirerek de dilediğiniz zaman kullanma imkanına sahip olabilirsiniz.

EBA, 2012 yılında FATİH projesiyle bütünleşik olarak açılmıştır. Başlangıçta 2012-2015 yılları arasında Versiyon 1, 2016 yılına kadar Versiyon 2, 2016 yılından 1 Aralık 2016'ya kadar da Versiyon 3 olarak isimlendirilen halleri kullanılmıştır. 1 Aralık 2016 tarihinde yayımlanan 4. sürümde logo değişikliği yapılmış ve sloganı "eğitim, daima..." olarak yenilenmiştir.

EBA, Covid-19 salgını tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilen 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2 Temmuz Cuma günü sona ermiştir.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 2 Şubat 2021 tarihli açıklamasına göre okullar, 15 Şubat 2021 Pazartesi günü eğitime başlamıştır.

TRT EBA TV üzerinden yayınlanan derslerin programları açıklanmış olup, 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 31 Ağustos'ta uzaktan eğitim sistemiyle başlamıştır.

EBA içerikleri, öğretmenleri ortak bir paydada bir araya getirerek eğitime katkıda bulunmayı hedeflemekte ve teknolojiyi bir araç olarak kullanarak tasarlanmış sosyal bir eğitim platformudur. EBA içeriğinde ses, haber, video gibi modüller bulunmaktadır.

2021-2022 eğitim öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim kararlılıklarının devam ettiğini belirtmiş ve şu an için yüz yüze eğitime ara verme gibi bir durumun gündemlerinde olmadığını ifade etmiştir.

2021-2022 eğitim öğretim yılının birinci dönemi 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlamış ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona ermiştir. İkinci dönem ise 7 Şubat 2022 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2022 Cuma günü eğitim ve öğretim yılını sona erecektir.

EBA'nın 2021-2022 eğitim öğretim döneminde kapanış tarihi, ikinci ara tatilde öğretmenlere yönelik mesleki gelişim eğitiminin Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden uzaktan eğitim yöntemiyle gerçekleştirildiği belirtilmiş ve 2021-2022 eğitim öğretim yılı sona ereceği tarih olarak 17 Haziran belirtilmiştir.

Geri