AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E YOKDIL ucreti ne kadar?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

E YÖKDİL ücreti ne kadar?​

e-YÖKDİL sınavı için belirlenen sınav ücreti 360 TL.
E YÖKDİL YÖKDİL yerine geçer mi?
1) E-YÖKDİL, YÖKDİL’nin geçerli olduğu her yerde kullanılır. Geçerlilik açısından aralarında hiçbir fark yoktur. 2) Sınavlarda sorulan soru sayıları, soruların konuları ve soru türleri aynıdır. Her iki sınavda da 80 soru sorulur.
E Yökdile kimler girebilir?
YÖKDİL’e kimler başvurabilir? YÖKDİL sınavına, yükseköğretim kurumlarında lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar başvurabilir.

E-YÖKDİL nasıl bir sınav?​

Elektronik ortamda ilk defa yapılacak olan e-YÖKDİL, İngilizcede Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimleri alanlarında, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’deki e-sınav uygulama binalarında gerçekleştirilecek. 180 dakika sürecek olan sınavda adaylar, 13:30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.
E-YÖKDİL sınavı nasıl oluyor?
e-YÖKDİL, elektronik ortamda yapılacağından, adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması ve sisteme aşinalık kazanması amacı ile deneme e-sınavı hazırlanmıştır. Bu sınavlara katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir.
E-YÖKDİL TUS için geçerli mi?
YÖKDİL Puanının geçerli olduğu alanlar aşağıda listelenmiştir. YÖKDİL puanı araştırma görevlisi, öğretim görevlisi, okutman, uzman ve çevirici başvurularında geçerlidir. YÖKDİL puanı ile yüksek lisans ve doktora başvurusu yapılabilmektedir. YÖKDİL puanı TUS, DUS ve doçentlik sınav başvurusunda geçerlidir.
YÖKDİL sınavı ise, akademik kariyer hedefleyen adayların girdiği ve alana yönelik yapılan bir sınavdır. YÖKDİL sınavında YDS’den farklı olarak Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler şeklinde 3 alan var. Bu sınav da tıpkı YDS gibi yılda 2 kez yapılıyor.
YÖKDİL Hangisi daha kolay?
YÖKDİL’de fen, sosyal ve sağlık alanlarının sınavları birbirine denktir. Zorluk seviyeleri birbirine çok yakındır. Hangi alanda akademik kariyerinize devam edecekseniz o alandan sınava girmenizi tavsiye ederiz.
E-YÖKDİL kaç soru?
e-Yökdil sonuçları sınav tarihi ile aynı gün yani 14 Mayıs Cumartesi günü açıklanacak. e-YÖKDİL SINAVI KAÇ DAKİKA, KAÇ SORU? e-YÖKDİL sınavı 180 dakika sürmekte ve 80 sorudan oluşmaktadır. Bu anlamda, YÖKDİL ile arasında fark bulunmamaktadır.

E YÖKDİL kaç soru?​

E YÖKDİL hangi illerde yapılıyor?
e-YÖKDİL NERELERDE YAPILIR? Sınav; Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de ÖSYM Elektronik Sınav Merkezlerinde (e-Sınav Merkezi) yapılır. Şimdilik e-Yökdil sınavı bu 4 ilde yapılmaktadır.
YÖKDİL e lise öğrencisi girebilir mi?
YÖKDİL yani Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı, Yükseköğretim Kurulu ve kurumları ile YÖKDİL Sınav puanını geçerli sayan kurumların aradığı yabancı dil koşulunu sağladığını belgelemek isteyen adayların girdiği bir sınavdır. YÖKDİL’e girebilmek için belirtilmiş herhangi bir yaş kısıtlaması yoktur.

TUS için Yökdilden kaç almak lazım?​

TUS, DUS ya da EUS’a girecek olan adayların YÖKDİL’den en az 50 puan almaları gerekmektedir.

Geri