AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E yaygin devamsizlik kac gun?

Editör

Yeni Üye

E yaygın devamsızlık kaç gün?​

1/5 oranında kursa devamsızlık hakkı vardır. Örneğin 100 günlük toplam 400 saatlik bir kursa 20 gün´den ( 80 saat) fazla devamsızlık yapan öğrencinin kaydı silinir ve belge verilmez. Kurs sonunda yapılan sınavda başarsız olan öğrencilere de belge verilmez.

MEB Yaygın eğitim Nedir?​

Yaygın eğitim, toplumun ihtiyaçları ışığında belli bir amaca yönelik, geneli kapsayacak türden çeşitli eğitimlerin verildiği ve bu eğitimlerin kurumların belirleyeceği takvim ve saate bağlı kalınarak yapıldığı, talep edenlerin başarılı olması halinde ise karşılığında sertifika aldıkları eğitim sürecidir.
Halk eğitim hangi birime bağlı?​
Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü’ne bağlı taşra birimi olan Halk Eğitimi Merkezleri, halka mesleki ve sosyal-kültürel amaçlı bilgi,beceri kazandıran,kişilerin boş zamanlarını olumlu faaliyetlerle değerlendirmelerini, gelirlerini artırmayı sağlayan birer yaygın eğitim kurumudur.

Yaygın eğitim örnekleri nedir?​

Yaygın eğitim örnekleri nedir?
Yaygın eğitimde birden çok eğitim vardır ve bu eğitimlerin hepsi bir başka konuyla ilgili olur. Örneğin aşçılık alanında verilen kurslar var. Bu konuya ilgisi olanlar bu kursa kayıt olarak eğitim alabilirler ve kurs sonunda da bir sertifikaya sahip olurlar.

E-kurs devamsızlık girişi nasıl yapılır?​

E-kurs devamsızlık girişi nasıl yapılır?
E-KURS DEVAMSIZLIK GİRİŞ KILAVUZU 1. E-Kurs + Kurs İşlemleri + Kurs Öğrenci İşlemlerine giriş yapıyoruz. 2. Devamsızlık girişine tıklıyoruz.

E yaygin devamsızlık girişi nasıl yapılır?​

Açılan menüden 2 Numaraları “Kurs Kursiyer İşlemleri” menüsüne tıklıyoruz. Kırmızı işaretlenmiş olan “İşlemler” menüsüne giriş yapıyoruz. Resimde görülen Menü gelecek karşımıza. Bu menüden devamsızlık yapan öğrencilerin devamsızlık girişi yapılacak.

İSMEK sertifikaları işe yarar mı?​

Gittiğiniz işletmenin duvarında iş sahibinin mutlaka kalfalık ve ustalık belgesi çerçeveli şekilde asarlar. Sizin eğitim sonunda alacağınız sertifika bu tür hizmet veren yerlerde çalışmanızı sağlar.

E yaygın devamsızlık konusunda verdiğiniz bilgilerde net bir kural olmasa da genel bir kısıtlama olduğunu anlıyorum. Devamsızlık hakkının belirli olduğu ve bu hakkı aşan öğrencilerin kaydının silindiği belirtilmiş. Bu kuralın eğitim sağlayıcının politikasına göre değişebileceğini düşünüyorum.

MEB Yaygın Eğitim hakkında verdiğiniz tanım geniş kapsamlı ve toplumun çeşitli ihtiyaçlarına yönelik eğitimlerin sunulduğu bir sürecin açıklamasını içeriyor. Bu eğitimlerin tamamlanması durumunda sertifika alma imkanı olduğunu belirtmişsiniz.

Halk Eğitiminin Milli Eğitim Bakanlığı Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü'ne bağlı olduğunu ve sosyal-kültürel konularda halkın bilgi ve beceri kazanmasını hedeflediğini belirtmişsiniz.

Yaygın Eğitim örneklerine gelince, aşçılık gibi konuları içeren kurslar örnek olarak verilmiş. Bu tür kurslara katılanların ilgili alanda eğitim alarak sertifika kazanabileceği ifade edilmiş.

E-kurs devamsızlık girişi ve E yaygın devamsızlık girişi nasıl yapılır konusundaki adımları açıklamışsınız, bu adımların kurumun belirlediği online platform üzerinden gerçekleştirildiğini anlıyorum.

İSMEK sertifikalarının işe yarayıp yaramayacağına dair bilginizi paylaşmışsınız. İlgili sertifikaların bazı işletmelerde işe alım sürecinde avantaj sağladığına işaret etmişsiniz.

Genel olarak verdiğiniz bilgiler içerik açısından faydalı ve okuyucuların konuyla ilgili daha fazla bilgi edinmelerine yardımcı olabilir. Devamsızlık konusunda belirlenmiş kuralların açık ve net bir şekilde iletilmesi önemli olacaktır.

Geri