Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

E vitamini zararlari nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

E vitamini zararları nelerdir?​

Nadir vakalarda E vitamininin ağızdan takviye olarak alınması, bulantı, ishal, bağırsakta kramplar, yorgunluk, zayıflık, baş ağrısı, bulanık görme, döküntü, gonadal işlev bozukluğu, ve idrarda kreatin konsantrasyonunun artışı yani creatinuriaya sebep olabilir.

E vitamini herkes kullanabilir mi?​

Günlük ihtiyaç yetişkin erkeklerde 10 mg, kadınlarda 8 mg ve çocuklarda 3-10 mg arasında değişmektedir. Bununla birlikte E vitamini aşırı alındığında zararlı etkisi görülmemiştir. Doğal olarak bitkisel yağlar, yeşil yapraklı sebzeler, avokado, kuruyemişler gibi pek çok gıdada bulunur.
E vitamini fazlalığı hangi hastalıklara yol açar?
E vitamini fazlalığı kanın sulanmasına ve herhangi bir sebepten felç kalmanıza veya ölmenize neden olabileceği gibi tiroid sorunlarına, halsizliğe, duygu bozukluklarına, sindirim sistemi düzensizliklerine, meme hassasiyetine ve damar içi pıhtı oluşumu ile bağlantılı damar iltihabı gibi sonuçlar doğurabilir.
E vitamini ne kadar süre kullanılmalı?
E vitamini doğal besinlerde bol miktarda bulunduğundan eksikliği sık rastlanılan bir durum değildir. Günlük E vitamini ihtiyacı erkekler için 4mg, kadınlar için günde 3 mg’dir.

E vitamini vücuda sürülür mü?​

E vitamini yağı yüze sürülür mü? E vitamini yağı kuru cilde sahip olanlar için idealdir. E vitamini yıpranmış ve kuru bir cilde sahip olanlar için iyi bir nemlendiricidir. Yüksek oranda içerdiği antioksidan ile cildin esnek olmasına yardım eder ve çatlamasını engeller.

E vitamini hangi Yaglarda bulunur?​

E vitamini besin içeren bitkisel yağlar, avokado yağı, Badem yağı, ceviz yağı, fındık yağı, ayçiçek yağı, buğday yağı, fıstık yağı, aspir tohumu yağı, hindistan cevizi yağı , incir çekirdeği yağı E vitamini en çok içeren yağlardır. E vitamini yağda çözündüğü için yemeklerle beraber tüketilmesi önerilir.
E vitamini içeren yağlar nelerdir?
E vitamini içeren gıdalar: Buğday tohumu yağı, Badem Ay çekirdeği, Ayçiçek yağı, Aspir yağı, Fıstık ezmesiFındık, Fıstık, Mısır yağı, Soya yağı, Kivi, Mango, Kanola yağı, Keten tohumu yağı, Soya yağı Domates, Kekik, Kuru kayısı, Acı biber tozu,Yeşil zeytin Paprika, Ispanak, Brokoli, Şam fıstığı, Kuşkonmaz.
E vitamini fazlası nasıl atılır?
Sonuç E vitamini yağda çözünen ve depolanan bir vitamindir. Dolayısı ile fazlası C vitamini gibi idrarla atılmaz. Fazlalıklar vücudun yağ dokusunda ve karaciğerde depolanır.

E vitamini fazla alınırsa zehirlenme meydana gelir mi?​

E vitamini ile zehirlenme çok fazla miktarda alınırsa görülür; fakat A ve D vitaminlerinde olduğu gibi kolay olmaz. Belirtileri baş ağrısı, zayıflık, baş dönmesi, halsizlik ve görme bozukluklarıdır. K vitamini zehirlenmesi sadece K vitamini için suda çözünen kaynakları tüketen insanlarda meydana gelir.
 
Geri
Üst