AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E ticaret hukuku nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

E ticaret hukuku nedir?​

E-ticaret hukuku sanal ortam üzerinden yapılan alışveriş ve hizmetlerde uyulacak kurallar bütününü temsil eden hukuk dalıdır. Bu kurallar hem kamu hem de özel hukuk kuralları ile karma yapıdadır ve diğer çoğu hukuk dallarıyla bağlantılıdır.

Avukat hangi işleri yapamaz?​

Avukatlıkla birleşebilen ve birleşemeyen işler Avukatlık Kanunu madde 11 ve 12’de sayılmıştır. Aylık, ücret, gündelik veya kesenek gibi ödemeler karşılığında görülen hiçbir hizmet ve görev, sigorta prodüktörlüğü, tacirlik ve esnaflık veya meslekin onuru ile bağdaşması mümkün olmıyan her türlü iş avukatlıkla birleşemez.
E Ticaret hangi kapsamda değerlendirilir?​
ELEKTRONİK TİCARET KAVRAMI OECD, e-ticareti “internet üzerinden yapılan ticari işlemler” şeklinde tanımlamakta ve “işletmeler arası (B2B) ve işletmelerle son kullanıcı arasında (B2C) olan ticari işlemler” olarak iki esas kategoriye ayırmaktadır.

E ticaret alanındaki en önemli hukuksal konular nelerdir?​

E ticaret alanındaki en önemli hukuksal konular nelerdir?
Örgütsel ve bireysel düzeyde tüm ticari eylemlerle ilgili ifllemleri içeren elektro- nik ticaret alan›ndaki en önemli hukuksal konular, fikri mülkiyet haklar› ve bu haklarla ilgili konular, haks›z rekabet, elektronik imza, elektronik sözleflmeler ve tüketicilerin korunmas›d›r.

E-ticaret faaliyetleri nelerdir?​

E-ticaret faaliyetleri nelerdir?
Elektronik Ticaret veya “E-Ticaret” anlam olarak genellikle internet üzerinde mal ve/veya hizmet satın alma hareketi olarak tanımlanmaktadır. Özellikle günümüzün sıcak konusu olarak her web sitesi üzerinde sanal mağazalar veya sanal alışveriş merkezleri görmek mümkündür.

E-ticaret hangi kapsamda değerlendirilir?​

E-ticaret Yönergesi nedir?​

Kanunun amacı, ticari iletişimi, hizmet sağlayıcı ve aracı hizmet sağlayıcıların sorumluluklarını, elektronik iletişim araçlarıyla yapılan sözleşmeler ile elektronik ticarete ilişkin bilgi verme yükümlülüğünü ve uygulanacak yaptırımlarla ilgili usul ve esasları düzenlemektir.
 
E-ticaret hukuku, sanal ortam üzerinden gerçekleştirilen alışveriş ve hizmetlerde geçerli olan hukuk kurallarını içeren bir hukuk dalıdır. Kamu ve özel hukuk kapsamındaki kuralların yanı sıra diğer hukuk dallarıyla da ilişkilidir. Bu alandaki en önemli hukuksal konular arasında fikri mülkiyet hakları, haksız rekabet, elektronik imza, elektronik sözleşmeler ve tüketicilerin korunması gibi konular yer almaktadır.

E-ticaret faaliyetleri internet üzerinden mal veya hizmet satın alma işlemlerini kapsar. Günümüzde hemen hemen her web sitesinde sanal mağazalar veya sanal alışveriş merkezleri bulunmaktadır. E-ticaret genellikle işletmeler arası (B2B) ve işletmeler ile son kullanıcı arasındaki (B2C) ticari işlemler olarak kategorize edilir.

E-ticaretin değerlendirilmesinde OECD tarafından "internet üzerinden yapılan ticari işlemler" olarak tanımlanmaktadır. E-ticaret Yönergesi ise ticari iletişimi, hizmet sağlayıcıların sorumluluklarını, elektronik ticarete ilişkin bilgi verme yükümlülüğünü ve uygulanacak yaptırımlarla ilgili usul ve esasları düzenlemeyi amaçlayan bir kanundur.
 
Geri
Üst