AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E sinav icin kalem gerekli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

E sınav için kalem gerekli mi?​

Sınava elektronik cihaz sokmak yasaktır. Telefonunuzu getirmeyiniz. Kalem ve silgi getirmeyi unutmayınız. Yanlışlar doğru cevapları götürmüyor ve 50 sorudan en az 35 doğru cevap (70 puan) yapmanız gerekiyor.

E sınav yöntemi nedir?​

E- Sınav Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği merkezlerde Bilgisayar üzerinden yapılan sınavdır. Merkezi sınav sistemi gibi aylarca beklemeye gerek kalmaksızın e-sınav merkezinin uygun gördüğü günlere randevu alınır.

Teorik sınav nasıl olur?​

Teorik sınav nasıl olur?
Ehliyet almak isteyen bir kişinin öncelikle sürücü kursuna başvuru yapması gerekiyor. Sürücü adayı teorik eğitimini alıyor. Ardından sürücü başvuru yaptığı bölgedeki e-sınav merkezlerinde sınava giriyor. Sürücü kursunun verdiği teorik bitiren bir aday yoğunluğa göre 10-20 gün içerisinde e-sınava girebiliyor.

E ehliyet sınavı nasıl oluyor?​

e-Sınav, basılı evrak kullanılmaksızın sınav uygulama ve değerlendirilmesine ilişkin her türlü işlemin elektronik ortamda ve bilgisayarlar aracılığıyla yapıldığı sınavlardır. Sınavlar bilgisayar başında yapılıyor ve özel e-sınav yazılımıyla sorulara ileri geri yapılarak seçeneklere işaretleme usulüyle cevap veriliyor.

Elektronik sınav nasıl uygulanır?​

Teorik sınavda ne çıkar?​

Teorik sınavda ne çıkar?
Yazılı sınavda toplam 50 soru soruluyor. Bu 50 sorunun 27’si Trafik, 13’ü İlkyardım ve 10 sorusu da Motor konularından oluşuyor. Sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir.
2021 ehliyet sınavları nasıl oluyor?​
2021/MTSK e-Sınavı Haftanın 7 (Yedi) Günü 81 İldeki e-Sınav Salonlarında, Randevulu Sistemle Gerçekleştirilecektir. Ehliyet sınavı için her ayın 1’i ile 10’u arası ehliyet başvuruları alınır. Sürücü adayı, kursun yaptığı eğitim planı doğrultusunda teorik eğitimi alır.
Elektronik ehliyet sınavı kaç dakika sürüyor?​
Ehliyet sınavı süresi 45 Dakikadır. Kimlik kontrolleri yapıldığı için en az 15 dk önce sınav yerinde olmanızı öneriyoruz. Çünkü e-sınavı sınavı erken bitiren bir aday varsa, geç gelen aday sınava alınmıyor!

AOL e-sınav nasıl yapılır?​

AOL e-sınav nasıl yapılır?
Sınavın elektronik ortamda yapıldığı bir sınavdır. Öğrenciler internet üzerinden randevu alarak AÖL e-sınav’a girebilirler. E-sınavı tercih edilme sebepleri arasında maliyeti azaltmak gösterilebilir.

Evet, e-sınav için kalem ve silgi gerekmektedir. Elektronik cihazlar sınava sokmak yasak olduğundan, gerekli notları almak için kalem ve silgiye ihtiyaç duyulabilir. Ayrıca, belirtildiğine göre yanlış cevaplar doğru cevapları götürmüyor, bu nedenle dikkatli ve doğru cevaplar vermek oldukça önemli.

E-sınav yöntemi, Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği merkezlerde bilgisayar üzerinden yapılan bir sınavdır. Merkezi sınav sistemine göre daha hızlı bir şekilde randevu alınarak sınav tarihi belirlenebilir. Bu sayede aylarca beklemek zorunda kalmadan sınav merkezinin uygun gördüğü günlere kolayca randevu alınabilir.

Ehliyet almak isteyenlerin öncelikle sürücü kursuna başvuru yapmaları gerekmektedir. E-sınav merkezlerinde teorik sınava girerek başarılı olan adaylar, belirli bir süre içinde ehliyetlerine sahip olabilirler. Teorik sınavda trafik, ilkyardım ve motor konularından toplam 50 soru sorulmaktadır ve sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir.

2021 ehliyet sınavları, haftanın 7 günü 81 ildeki e-sınav salonlarında randevulu sistemle gerçekleştirilmektedir. Her ayın 1'inden 10'una kadar ehliyet başvuruları alınmakta ve sürücü adayları eğitim planına göre teorik eğitimlerini tamamlayarak sınava girebilmektedirler. Ehliyet sınavı 45 dakika sürmektedir ve kimlik kontrolleri nedeniyle erken gelinmesi önerilmektedir.

AOL e-sınavı ise öğrencilerin internet üzerinden randevu alarak girebileceği bir elektronik sınav türüdür. Bu sınav tercih edilme sebepleri arasında maliyetin azaltılması da gösterilebilir. E-sınavlar, bilgisayar aracılığıyla sorulara cevap verilmesini gerektirmekte olup, sınavın elektronik ortamda gerçekleştirildiğinden doğru planlamalar yapılmalıdır.

Geri