AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

E recete uygulamasinin sagladigi yararlar nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

E reçete uygulamasının sağladığı yararlar nelerdir?​

Hasta için en uygun ilaç ve dozajın belirlenebilmesi, el yazısının okunma probleminin ortadan kalkması, ilaç bilgisine ulaşma süresinin kısalması, mobil araçlar ile istenildiği anda ilaç ve reçete bilgisine erişilebilmesi, doktor ve eczacıya vakit kazandırması, ilaç bilgilerinin otomatik güncellenmesi, fiyat …
3×2 ne demek?
Örneğin 3×2 şeklinde yazılan dozu girmek için Günlük Doz kolonuna 3, Birim Doz Kolonuna 2 yazılmalıdır. Doz kutucuklarına virgüllü sayı girilememektedir. Günlük toplam doz bulunur. 3×1/2=1.5 tablet…
İnternet; eczaneye erişim kolaylığı, yedi gün 24 saat ulaşabilme imkanı, düşük fiyatlar ve düzenli kullanılan pahalı ilaçlarda uygulanan indirimler, hastalara ait kayıtların, reçetelerin ve reçete yenilenmelerinin kaydedilmesi gibi avantajlar sağlayabilecektir.

Elektronik reçete sistemi nedir?​

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), Türkiye’deki tüm reçetelerin elektronik ortamda yazılabilmesine olanak sağlayan “Elektronik Reçete Sistemi’ni hayata geçirdi. Sistem sayesinde sahte reçete ve sahte raporlar tamamen engellenebilecek.
Dijital reçete kaç gün geçerli?
Reçete yazıldığı tarihten itibaren hasta 4 gün içinde eczaneden ilaçları alabilir. Hafta sonu günleri Cumartesi, Pazar bu 4 günün içinde sayılmaz. Yani Cuma günü reçete edilen bir ilacı Çarşamba gününe kadar alabilirsiniz.
Reçetem Sistemi ile ilgili tüm içeriklere recetem.titck.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
E reçete ile ilaç nasıl alınır?
Verilen numara yalnızca o reçeteye özel olduğu için başka reçetelerde kullanılamaz. Bu da reçetenin kopyalanmasını engeller. Hasta, bu numarayı eczaneye ilettiğinde eczacı sistemden numarayı girerek reçeteye ulaşır. Böylece e reçete yazılımı aracılığıyla ilacın temini sağlanmış olur.

E reçete sistemine ne zaman geçildi?​

E-reçete uygulaması Türkiye’de, 2012 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında pilot bölgelerde, 01.07.2012 tarihi itibari ile de ülke genelinde kullanılmaya başlanmış olup 15.01.2013 tarihinde ise istisnai durumlar dışında geri ödeme kapsamındaki tüm reçetelerin e-reçete olarak yazılması zorunlu hale getirilmiştir.
Reçetedeki doz 1 doz 2 nedir?
Kaç kez(doz1) alanına ilacın belirlenen peryodda kaç sefer verileceği yazılacaktır. Seferde kaç doz(doz2) alanına her bir seferde ne kadar miktar ilaç kullanılacağı.

Doktorun bana yazdığı ilaçları nasıl görebilirim?​

Bu nedenle sorgulama yapmak isteyen vatandaş kendisine ait T.C. kimlik numarası ile e-devlet şifresini kullanarak bilgilerini girer. Daha sonrasında ise e-devlet Sitesi üzerinden “e-hizmetler” yazısına tıklayın. Bu adımdan sonra ise giriş yapılan başlıklar sırası ile kurumlar/ Sosyal Güvenlik Kurumu’dur.
 
Geri
Üst