E posta resmi tebligat sayilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.115
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

E posta resmi tebligat sayılır mı?​

Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Mevcut yasal düzenlemeler karşısında İdare tarafından aile hekimlerine internet sitesi veya elektronik posta ortamında tebligat yapılabilmesi hukuken mümkün değildir.

Devlet memuruna tebligat nasıl yapılır?​

Memur aracılığıyla tebligat, tebligatı çıkartan mercinin kendi memuru aracılığıyla yapılabileceği gibi, kolluk vasıtasıyla da yapılabilir. Ancak kolluk vasıtasıyla tebligat yaptırılabilmesi için, tebliği çıkaran mercinin, sebebini de belirtmek suretiyle mahalli mülki idare amirine müracaat etmesi gerekir.

7201 sayılı kanuna göre tebligat nasıl yapılır?​

7201 sayılı kanuna göre tebligat nasıl yapılır?
Kazai merciler, genel ve katma bütçeli daireler, belediyeler, köy hükmi şahsiyetleri, barolar ve noterler tarafından yapılacak bilcümle tebligat, bu Kanun hükümleri dairesinde Posta ve Telgraf Teşkilâtı Genel Müdürlüğü (*) veya memur vasıtasıyla yapılır.

Tebligat Kanununa göre tebligat nasıl yapılır?​

Tebligat Kanununa göre tebligat nasıl yapılır?
Yönetmelik m.4 uyarınca, madde 2’de belirtilen merciler tarafından yapılacak tüm tebligatlar, Yönetmelik’te yer alan hükümlere göre PTT veya memur vasıtasıyla yapılır. Tebligat kanunlarda özel hüküm bulunan hallerde ve gecikmesinde zarar doğabilecek işlerde memur vasıtasıyla veya kolluk vasıtasıyla yaptırılır.

E Tebligat ne zaman tebliğ olmuş sayılır?​

Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Tebligatın önce ya da sonra okunmuş olması, tebliğ tarihini etkilemez. Elektronik Yolla Tebligat, Muhatabın Elektronik Adresine Ulaştığı Tarihi Izleyen Beşinci Günün Sonunda Yapılmış Sayılır.

Whatsapp bildirimi tebligat yerine geçer mi?​

Yargıtay, Whatsapp ile gönderilen tebliğe konu evrakı teslim aldığını kabul ve ikrar eden kişiye, tebligatın yapılmış sayılacağı yönünde bir karar verdi.

Cep telefonu ile tebligat olur mu?​

Cep telefonu ile tebligat olur mu?
Tebligat Kanunu 7/A maddesi uyarınca, elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Elektronik tebligatın yapıldığına dair sistemde kayıtlı telefon numarasına veya e-posta adresine bildirim yapılacaktır.

21 maddeye göre tebligat nasıl yapılır?​

21 maddeye göre tebligat nasıl yapılır?
Tebligat Kanunu’nun 21/2. maddesine göre: “Gösterilen adres muhatabın adres kayıt sistemindeki adresi olup, muhatap o adreste hiç oturmamış veya o adresten sürekli olarak ayrılmış olsa dahi, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına …
 
E-posta yoluyla yapılan tebligat konusunda açıklamalar yer alıyor. Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılmaktadır. Ancak mevcut yasal düzenlemelere göre İdare tarafından aile hekimlerine internet sitesi veya elektronik posta ortamında tebligat yapılması hukuken mümkün değildir.

Devlet memurlarına tebligat yapılması durumunda, bu işlem memur aracılığıyla, tebligatı çıkaran merci tarafından kendi memuru ya da kolluk vasıtasıyla gerçekleştirilebilir. Kolluk vasıtasıyla tebligat yapılabilmesi için ise tebliği çıkartan mercinin, sebebini belirterek mahalli mülki idare amirine müracaat etmesi gerekmektedir.

7201 sayılı kanuna göre tebligat işlemi, kazai merciler, genel ve katma bütçeli daireler, belediyeler, köy hükmi şahsiyetleri, barolar ve noterler tarafından yapılacak tebligatlar için Posta ve Telgraf Teşkilâtı Genel Müdürlüğü (*) veya memur vasıtasıyla gerçekleştirilir.

Tebligat Kanunu'na göre ise madde 2'ye göre belirli merciler tarafından yapılacak tüm tebligatlar, yönetmelikte belirtilen hükümlere göre PTT veya memur vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir. Özel hükümlerin bulunduğu durumlarda ve gecikmesinde zarar doğabilecek işlerde ise tebligat memur veya kolluk vasıtasıyla yapılabilir.

E-tebligatın ne zaman gerçekleşmiş sayılacağına dair açıklama da yapılmıştır. Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılmaktadır. Bu süre, tebligatın ne zaman okunduğundan bağımsız olarak uygulanmaktadır.

Whatsapp bildirimi tebligat yerine geçebileceği belirtilmiştir. Yargıtay, Whatsapp ile gönderilen tebligata konu evrakı teslim alan kişiye, tebligatın yapılmış sayılacağına dair karar vermiştir.

Cep telefonu ile tebligat konusunda ise Tebligat Kanunu'nun 7/A maddesi uyarınca elektronik yolla tebligatın, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayıldığı belirtilmiştir.

Son olarak, 21. maddeye göre tebligatın nasıl yapılacağına dair verilen bilgiyi tamamlamak için metinde yer alan devamını paylaşmam gerekir.
 
Geri
Üst