- Konu Yazar
E portfolyonun faydaları nelerdir?
OKULLARDA E-PORTFOLYONUN AMACI NEDİR? Öğrencinin kendi gelişimini takip edebilmesini amaçlar. Öğrencinin, eğitmenler tarafından gözlemlenebilmesini sağlar. Zamanı ve enerjisi olan her öğrencinin portfolyosunu oluşturmaya başlaması, kariyeri için ilk adım niteliğindedir.Portfolyo nedir ne işe yarar?
Öğrencilerin yeteneklerini, becerilerini, güçlü ve zayıf yönlerini, karakteristik özelliklerini öğrenme alanlarıyla ilişkili olarak göstermiş, çaba göstererek eriştikleri başarı düzeyini yansıtan ürünlerden meydana gelen, çalışma koleksiyonudur.E-portfolyo nasıl yapılır?
E-portfolyo nasıl yapılır?e-Portfolyo daha önce de belirttiğim gibi aslında bir özgeçmiş görevi görecek olması nedeniyle aşağıdaki başlıkları içermesi gerekir:
- Kısa bir giriş tanıtım yazısı
- Kişisel Bilgiler (Ad, Soyad, Yaş, Doğum Yeri, Tarihi vb.)
- İletişim Bilgileri (e-Posta, sosyal medya platformları vb.)
- Eğitim Bilgileri.
- İş Tecrübesi.
Öğrenci portfolyo nasıl hazırlanır?
A) Foundation Programları İçin Başarılı Bir Portfolyo Nasıl Hazırlanır?- Başarılı bir portfolyoda gözlemsel çizimler çok önemlidir.
- Bireysel yaklaşımlar ve çizimi yorumlamak gerekir.
- Değişik sanat ve tasarım alanlarında çalışma yeteneğinizi göstermelisiniz.
- Renkleri kullanma ve uygulama yeteneğinizi göstermelisiniz.
E portfolyo da neler bulunur?
e-portfolyo, çocuğun tüm okul yaşamında aldığı sonuçlar, elde ettiği başarılar, sosyal, sportif ve kültürel alanlarda katkılarından oluşan ürün dosyasıdır. Öğrencilerin ulusal ve uluslararası projelere katılımı da öğrenci e-portfolyo’sunda yer almaktadır.Portfolyo içinde neler olur?
Portfolyo içinde neler olur?Portfolyo, sunum için hazırlanan dosyalara verilen genel isimdir. Cv ile benzer bir yapıda olsa da çok daha detaylı bir şekilde hazırlanmalıdır. Bir portfolyo öğrencinin çalışmalarının bütünü değil özetini içermelidir.
Yapmanız Gerekenler: Kısa, açık ve net bir paragrafla kendinizi, nerede yaşadığınızı, hangi tür işleri yaptığınızı anlatın. Kişiliğinize dair ipuçlarını doğrudan vermeye çalışın. Böylece portfolyonuza bakan kişiler, ihtiyaçları olan bilgiye hemen ulaşabilir ve ilk izlenimi kolayca oluşturabilirler.
Adobe Portfolio Online portfolyo hazırlama uygulamalarının en iyileri arasında yer alan Adobe Portfolio, Adobe Creative Cloud planlarıyla birlikte ücretsiz geliyor ve hem hızlı, hem de kolay bir şekilde işlerinizi sergileyecek bir web sitesi kurmanızı sağlıyor.
Öğrenci portfolyosunda neler bulunur?
Öğrenci portfolyosunda neler bulunur?Okul Öncesi Öğrenci Portfolyo Dosyasında Neler Olmalı
- Velinin çocuğunu anlatması (Öğrenci tanıtım formu) İncele.
- Veli katılım formu konuları İncele.
- Veli katılım değerlendirme İncele.
- Gelişim kontrol listesi (Ara karne gibi düşüne bilirsiniz.)
- Gelişim gözlem formu İncele.
- Davranış takip formu İncele.
- Acil durum formu İncele.
Kişisel portfolyo nasıl hazırlanır?
Etkili Bir Tasarım Portfolyosu Nasıl Hazırlanır?- Yaratıcı bir profesyonel için olmazsa olmazlardan biri etkili bir tasarım portföyüne sahip olmaktır.
- 1- İddialı Bir Başlangıç Yapın.
- 2- Projeleriniz Kendini Anlatsın.
- 3- Temel Anlatımdan Uzaklaşmayın.
- 4- Portfolyonun Senin Hakkında Söyledikleri.
- 5- Anlatma, Göster.
Iyi bir portfolyo nasıl hazırlanır?
AÖF uygulama dersleri nerede veriliyor?
AÖF uygulama dersleri nerede veriliyor?Uygulama dersleri süreci Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî okulöncesi eğitim kurumlarında (bağımsız anaokulları) yürütülür.