Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

E okulda ogretmene hangi yetkiler verilmeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

E okulda öğretmene hangi yetkiler verilmeli?​

Beş adet yetki vardır. Bunlar güncelleme, silme, ekleme, yazdır ve görüntüleme yetkileridir. Modül Adı: e-Okul Kurum İşlemleri, Öğrenci İşlemleri, Sınav İşlemleri ve Yönetici İşlemleri gibi modüllerden oluşmaktadır.

Öğretmene ders tanımlama nasıl yapılır?​

Kimlik Numarası yazılarak öğretmen bilgileri getirilir. Öğretmenin branşı ve başlama tarihi yazılarak kaydet simgesine basılır. Şube İşlemleri – Şube Ekle sayfasından var olan şubelerin sarı kutucuğunu işaretleyerek sınıf öğretmenleri şubelere tanımlanarak kaydet simgesine basılır.
E okul kullanıcı tanımlama nasıl yapılır?
☞ Kurum İşlemleri > Şube İşlemleri > Ücretli Öğretmen Ekle ekranına giriş yapılır. ☞ TC Kimlik No alanına kişinin TC Numarası girilir ve yanındaki düğmeye tıklatılıp MERNİS üzerinden Adı Soyadı getirilir. ☞ Unvanı, Branşı ve Başlama Tarihi gibi diğer bilgileri girilir. ☞ Kaydet düğmesi tıklatılır.
E okul öğretmen şifresi nasıl verilir?
Yeni atanan öğretmene MEBBİS şifresi nasıl verilir?
- Birim Ekle sekmesine tıklanır.
- Evrak Bilgileri sekmesine tıklanır ve zorunlu olan alanlar (dilekçenin geldiği yer/kişi, konusu ve tarih) doldurulur.
- Dilekçe Bilgileri sekmesine tıklanır.
- MEBBİS sistemine giriş yapılır.
- Öğretmen Şifre Tanımlama sekmesine tıklanır.

E Okul öğrenci bilgilerini girmek kimin görevi?​

Öğrencinin kayıt ile ilgili tüm bilgileri idare tarafından girilir. Öğretmen sadece notları gelişim raporlarını ve de davranış notlarını girmekle sorumludur.

E okula öğretmen ekleme nasıl yapılır?​

Kurumda derse giren öğretmenleri E-Okul Sistemine eklenmesi için soldaki menüden Şube İşlemleri bölümünden Ücretli Öğretmen Ekle Sayfası açılarak Öğretmen T.C. Kimlik Numarası yazılarak öğretmen bilgileri getirilir. Öğretmenin branşı ve başlama tarihi yazılarak kaydet simgesine basılır.
E okul öğretmene ders atama nasıl yapılır?
İlkokul-Ortaokul Kurum İşlemlerinden Ders İşlemleri seçeneği seçilir. Açılan menüden Ders İşlemleri Seçeneği seçilir. İşlem yapılacak sınıf seçilir ve listele denir. Tek tek dersler ve dersin öğretmeni seçilir.
E okula yeni öğrenci kaydı nasıl yapılır?
E-Okul veli bilgilendirme sistemine girdiğinizde karşınıza çıkacak sayfada, ilk olarak resimde verilen sayıları doğru bir şekilde kodlayınız. Sonra öğrencinin T.C. kimlik numarasını giriniz. Son olarak da öğrencinin okul numarasını girdikten sonra tamam butonuna tıklayınız.

E Okul Öğretmen Girişi nasıl yapılır?​

E-Okul Öğretmen Girişi Nasıl Yapılır? E-okul öğretmen girişi de tıpkı öğrenci girişinde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın https://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılıyor. Siteye girildiğinde sol taraftaki ilk seçenek olan “e-Okul Yönetimi Bilgi Sistemi Girişi” seçilerek sisteme giriş yapılabiliyor.

E okul kullanıcı adı ve şifresi nasıl alınır?​

E Okul Öğrenci Giriş Şifresi Nasıl Alınır Öğrencinin sisteme kayıt işlemini ve sisteme giriş şifrelerini okul yönetiminde sistemden görevli bulunan idareci tarafından verilmektedir. Öğrenci giriş şifresi olarak okul yönetimi tarafından sadece öğrenci numarası verilmektedir.
Öğrenci bilgilerini sisteme kim girer?
Bilgilerin e-Okul sistemine işlenmesi ve güncellenmesinin takibinden okul yönetimi sorumludur.
 
Geri
Üst