Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

E okulda ogrenci kaydi nasil silinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

E okulda öğrenci kaydı nasıl silinir?​

☞ Kayıt İptal (Aday Kayıt İptal) ekranına girilir. ☞ TC Kimlik No yazılarak arama yapılır. ☞ Eğer öğrenci kaydı iptal edilebilir durumda ise Adı Soyadı alanında adı görüntülenecektir. ☞ İptal Nedeni seçilir ve sonra Açıklama kutusuna kısa bilgi girilir. ☞ Kaydet düğmesi tıklatılır.

Çocuğum hangi okula kayıtlı nasıl öğrenebilirim?​

Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek “Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi” ekranına tıklayın. Ardından öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.
Çocuğun okul kaydını nasıl değiştirebilirim?
NASIL YAPILIR? Öğrenci nakil ve geçiş işlemleri https://www.turkiye.gov.tr/meb-ogrenci-nakil-islemi internet sitesi üzerinden T.C kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra gerçekleşecek. E devlet ekranında E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerine tıklandıktan sonra işlemler tamamlanacak.
Adres değişikliğinde okul değişir mi?
Taşınma sonrasında yeni adres hangi okulun kayıt alanında ise çocuğun nakli de o okula yapılır. Adres değişikliği resmi olarak tamamlandıktan sonra Merkezi Nüfus İdare Sistemi (MERNİS) üzerinden alınan adres bilgileri doğrudan e-okul sistemine aktarılır.

Lise kaydi nasil silinir?​

Kaydını sildirmek isteyen öğrenciler, bir dilekçe ile öğrenim gördüğü akademik birime başvuruda bulunur. Öğrenci ilişik kesme belgesini, ilgili birimlere imzalattırır, bu belge ile öğrenci kimliğini akademik birime teslim eder ve lise diplomasını alır. Kaydını sildiren öğrencinin Üniversite ile ilişiği kesilir.

Okul kaydı neden silinir?​

İlgili birimin yönetim kurulu kararıyla, aşağıdaki durumlarda, öğrencilerin Üniversite ile ilişikleri kesilir ve kayıtları silinir: a) Hakkında açılan disiplin soruşturması sonunda yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almış olması, d) Azami öğrenim süresini dolduran öğrencilerin kaydı silinir.

Geri