AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E okulda kopya yazarsa ne olur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

E okulda kopya yazarsa ne olur?​

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yenilenen Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğine göre e-okul sistemini revize edecek. Buna göre, kopya çeken öğrencinin ders puanı alanına “K” kopya, mazeretsiz olarak sınava girmeyen, performans ve proje çalışmasını teslim etmeyen öğrencinin ilgili ders puan hanesine “G” yazılacak.

Ön sıradan Nasıl kopya çekilir?​

Ön sıradan Nasıl kopya çekilir?
güneş alan bir sınıfta iseniz cam kenarını değilseniz lambaların altını tercih edin. unutmayın ki küçücük kağıtlardan küçücük yazılar okuyacaksınız. ışığınızı iyi ayarlayın. oturduğunuz sırayı ilk günden kirletin. üzerine resimler yazılar yazın. aralarda kopya yazabileceğiniz boşluklar bırakmayı unutmayın.

Lisede Kopya çekerken yakalanan öğrenci hangi cezayı alır?​

Lisede Kopya çekerken yakalanan öğrenci hangi cezayı alır?
Kopya Çekerseniz Ceza Alabilirsiniz Lise hayatını boyunca herhangi bir sınavda kopya çekerseniz ya da kopya çekilmesine yardımcı olursanız Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 164. maddesinin ı fıkrasına göre kınama cezası alırsınız. Ayrıca bu suç nedeniyle davranış puanınızdan 10 puan düşürülür.

Telefon ile nasıl kopya çekilir?​

telefonda yoksa önce quick office yüklenir, sonra word, power point, ne kadar döküman varsa telefona aktarılır. sınavda bacak bacak üstüne atılır, cep telefonu ayakkabının üzerine konur, sonra kağıda döktürülür. yan etki olarak sınav çıkışı bir süre yürüyemeyebiliyor insan bacak tutulduğu için ama çabuk geçiyor, telaşa …

E okulda k yazarsa ortalama ne olur?​

E okulda k yazarsa ortalama ne olur?
Evet, ortlamanız düştüğü için OBP puanınız düşecektir. Örnek vermek gerekirse; İlk sınavdan 100, ikinci sınavdan K (0) aldınız. 100+0/2=50 yapıyor.

Üniversitede kopya çekmek sicile işler mi?​

Üniversitede kopya çekmek sicile işler mi?
Üniversitede kopya çekerken yakalanırsam sicilime işlenir mi? Üniversite de kopya çekerek yakalanmak sonucunda uzaklaştırma ve uyarı cezaları verilir. Bu cezalardan uzaklaştırma alan kişinin siciline bu suç işlenmektedir. Sicile işlenen suçlar silinmez ve okul değişimi yapılsa da görülür.
Online sınavda kopya çekildiği anlaşılır mı?​
Online Sınav Sisteminde kopya çekilme olasılığını en aza indirmek için güvenlik önlemleri alındı. Adaylarda doğru bilgileri ölçmek için VOC TESTER online sınav sistemiyle güvenli bir şekilde sınavlarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kameralı Online Sınavda Kopya nasıl çekilir?​

Kameralı Online Sınavda Kopya nasıl çekilir?
Adayın bulunduğu fiziki ortam kontrolleri için adaylarla mikrofon vasıtasıyla konuşarak adayın kamerasından 360 derece çevresini göstermesi istenir. Kimlik kontrolleri ve çevre kontrolleri tamamlandıktan sonra görevli tarafından sınav başlatılabilir.

Lise kınama cezası sicile işler mi?​

Lise kınama cezası sicile işler mi?
Sicile işlemez…

Lisede disiplin cezası alan öğrenci asker olabilir mi?​

çıkarılma cezaları hariç okulda alınan disiplin cezaları MSÜ’nde okumaya engel teşkil etmez.

E-okul notlarında k ne demek?​

E-okul notlarında k ne demek?
c) Bir dersten FF veya K harf notlarından birini alan öğrenci, o dersten başarısız olmuş sayılır. ç) Bir dersten VF harf notunu alan öğrenci, o dersten devamsızlık nedeniyle başarısız olmuş sayılır.

Karnede k varsa belge alınır mı?​

Karnede k varsa belge alınır mı?
85,00 ve daha yukarı olan öğrenciler takdir belgesi, Lisede en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirilir. Bu durumda ortalaması tutması durumunda karnede 2 olursa takdir alınır, karnede 1 varsa teşekkür alınmaz.

Kınama sicile işlenir mi?​

Peki kınama cezası sicile işler mi sorusunun cevabı, disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir. Kınama cezası alan memur, kınama cezasının uygulanmasından 5 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini istenebilir.

Üniversitede soruşturma açılırsa ne olur?​

Üniversitede soruşturma açılırsa ne olur?
Disiplin soruşturması sonunda verilen ceza, öğrenciye, ailesine, burs aldığı yerlere, Yükseköğretim Kuruluna bildirilir. Disiplin cezalarının bildirimi, öğrencinin kayıt olurken bildirdiği adrese iadeli taahhütlü posta yöntemiyle yapılır.

Online sınava gireceğim site ne yaptığımı görebilir mi?​

Online sınava gireceğim site ne yaptığımı görebilir mi?
Evet. Tarayıcı değiştirip değiştirmediğini, girdiğin sekmeleri, ya da yaptığın işlemleri, izleyiciler üzerinden görebilirler.

E-okulda kopya çekmenin ve kopya ile ilgili diğer konuların sonuçları oldukça ciddi olabilir. Örneğin, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'ne göre e-okul sisteminde kopya çeken öğrencilerin ders puanlarına "K" (kopya) veya "G" (sınav veya proje çalışmasını yapmayanlar için) gibi notlar yazılabilir.

Lisede kopya çekerken yakalanan öğrenciler kınama cezası alabilir ve davranış puanları düşebilir. Bu ciddi bir sonuç olup, öğrencilerin gelecekteki eğitim hayatlarını etkileyebilir.

Üniversitede ise kopya çekmenin sonuçları daha da ağır olabilir. Yakalanan öğrencilere uzaklaştırma ve uyarı cezaları verilebilir. Bu cezaların ardından öğrencinin siciline bu suç işlendiği kaydedilir ve silinmez. Bu da gelecekte iş başvuruları veya diğer eğitim kurumlarına kabul süreçlerinde olumsuz etkiler yaratabilir.

Online sınavlarda kopya çekmek de risklidir. Güvenlik önlemleri sayesinde kopya çekme olasılığı en aza indirilmiştir. Adayların tarayıcı değiştirmesi veya diğer sahtekarlık girişimleri izlenebilir. Kameralı online sınavlarda da adayların çevresi kontrol edilerek kopya çekme girişimleri engellenmeye çalışılır.

Sonuç olarak, kopya çekmenin ciddi ve kalıcı sonuçları olabileceğini unutmamak önemlidir. Öğrencilerin dürüstlüğü ve emeğe saygı göstermeleri gerekmektedir. Kopya çekmenin kısa vadeli faydaları, uzun vadeli olumsuz sonuçları göz ardı edilemez. Bu nedenle, öğrencilerin adil ve etik bir şekilde eğitimlerini sürdürmeleri önemlidir.

Geri