AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E okul uygulamalarinda ogretmenlerin yaptiklari islemler nelerdir?

Editör

Yeni Üye

E okul uygulamalarında öğretmenlerin yaptıkları işlemler nelerdir?​

Kısaca belirtmek gerekirse, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından sunulan bu sistemde aşağıda yer alan işlemler yer almaktadır.
- e Okul öğretmen ve öğrenci giriş işlemleri,
- e Okul öğretmen not girişi,
- e Okul boş kontenjan sorgulama,
- e Okul tercih başvuru sorgulama,
- e Okul nakil sorgulama,
- e Okul EBA kurs kaydı

Ilköğretim kurumları yönetmeliği nedir?​

Amaç MADDE 1 –(1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı resmî ve özel, okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarının Türk Millî Eğitiminin genel amaç ve temel ilkelerine uygun olarak görev ve işleyişi ile ilgili usul ve esaslarını düzenlemektir.

E Okulda Neler Yapılabilir?​

E Okulda Neler Yapılabilir?
Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.

E okulda öğretmenler neler yapabilir?​

Öğrencilerin sınav bilgileri, gelecek dönem ders programının hazırlanması, kanaat notu kullanımı, not bilgileri, öğrenci devamsızlık süreleri, okul duyuruları, yerleştirme ve sınav bilgileri ve nakil işlemlerinin bilgilerini buradan girebilen öğretmenler, öğrencilerin anlık girilen bu bilgiler sayesinde çok daha …

E okul ne amaçla kullanılır?​

E-okul; okul, idare (yöneticiler) ve öğrenci ile ilgili her türlü bilgi, işlem ve yönetmeliğin yer aldığı bir tür sanal belgedir. E-okul uygulaması hem hızlı hem de pratik bir programdır. Ayrıca, e-okul sistemi üzerinden işlem yapmak da oldukça kolaydır.

Mebbisi kimler kullanabilir?​

Mebbisi kimler kullanabilir?
MEBBİS öğretmen girişi sayesinde eğitim-öğretimde rolü olan birçok kişi; öğretmen, müdür, idari personel, öğrenci ve veliler sisteme giriş yapabiliyor. Bunun için ilk olarak mebbis.meb.gov.tr adresine girilmesi yeterli olacaktır. Belirlenen kullanıcı adı, şifre, güvenlik kodu gibi bilgiler sonrası sisteme ulaşılabilir.

İyi bir öğretmen nasıl olmalı?​

İdeal bir öğretmen, etkili disiplin becerilerine sahiptir ve sınıfta pozitif davranışı ve değişimi teşvik edebilir. İdeal bir öğretmenin sınıf yönetimi becerileri güçlüdür. Öğrenci davranışını olumlu yönde etkileyebilir, etkili ders çalışma alışkanlıkları kazandırabilir ve sınıf genelinde saygı duygusu oluşturabilir.

E Okul öğretmen Nasıl Kullanılır?​

E-okul öğretmen girişi de tıpkı öğrenci girişinde olduğu gibi Milli Eğitim Bakanlığı’nın https://e-okul.meb.gov.tr adresinden yapılıyor. Siteye girildiğinde sol taraftaki ilk seçenek olan “e-Okul Yönetimi Bilgi Sistemi Girişi” seçilerek sisteme giriş yapılabiliyor.

Iyi öğretmen nedir?​

Iyi öğretmen nedir?
İyi öğretmen, öğretim stratejileri, yöntem ve teknikleriyle diğer öğretmenlere yön göstericidir. Büyük bir öğretmen, her zaman öğrencileriyle iletişim durumundadır. Sınıfta, öğlen yemeğinde vb. Her derste farklı öğretim yöntem ve tekniği kullanmalıdır.

Mesleğin özellikleri nedir?​

Meslek sistemli bir eğitimle kazanılmış özel bilgi ve becerilere dayalıdır: Bir mesleğin meslek olabilmesi için mesleğe girmeden önce kişilerin bu mesleği icra edebilmeyi sağlayan bilgi, beceri ve tutumlar kazanmış olmaları gereklidir.

Bir meslek nasıl seçilir?​

Meslek Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?
- Bireysel Tanımlama. Kişisinin kendini tanıyabilmesi her zaman büyük önem arz eder.
- Alanlara Yönelik Mesleklerin Belirlenmesi.
- Mesleklerin Tanımlanması
- Mesleğe Yönelik Hazırlıkların Tamamlanması
- Kendinize Güvenin.

E-okul uygulamalarında öğretmenlerin yaptıkları işlemler oldukça çeşitlidir. Öğretmenler, öğrencilere not girişi yapabilir, boş kontenjan sorgulayabilir, tercih başvurularını takip edebilir, nakil işlemlerini gerçekleştirebilir ve EBA kurs kayıtlarını yapabilirler. Ayrıca, öğretmenler e-okulda öğrencilerin sınav bilgilerini takip edebilir, gelecek dönem ders programını hazırlayabilir, kanaat notunu kullanabilir, öğrencilerin not bilgilerini girebilir, devamsızlık sürelerini kontrol edebilir, okul duyurularını yapabilir ve yerleştirme/sınav/nakil işlemleriyle ilgili bilgileri girebilirler.

E-okulun amacı ise okul, idare, öğretmen ve öğrenci ile ilgili her türlü bilgi, işlem ve yönetmeliğin yer aldığı bir sanal belge olmaktadır. Bu sistem hem hızlı hem de pratik bir şekilde kullanılabilmektedir. Öğretmenler, MEBBİS sistemi üzerinden eğitim-öğretimde rol alan birçok kişi gibi sisteme giriş yapabilirler.

İdeal bir öğretmen, etkili disiplin becerilerine sahip olmalı, sınıfta olumlu bir ortam yaratmalı ve ders çalışma alışkanlıklarını öğrencilere kazandırmalıdır. Ayrıca, sınıf yönetimi becerileri güçlü olmalı, öğrencilerle iletişim kurabilmeli ve farklı öğretim yöntemleri kullanarak öğrencileri desteklemelidir.

E-okul öğretmen girişi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi websitesi üzerinden yapılabilir. Sisteme giriş yapmak için [https://e-okul.meb.gov.tr](https://e-okul.meb.gov.tr) adresine gidip "e-Okul Yönetimi Bilgi Sistemi Girişi" seçeneğini seçmek gerekmektedir.

Son olarak, meslek seçimi yaparken kişinin kendini tanıması, alanlara yönelik meslekleri belirlemesi, meslekleri tanımlaması, hazırlıklarını tamamlaması ve kendine güvenmesi önemlidir. Meslek seçimi, sistematik bir şekilde yapıldığında kişinin başarılı olma olasılığı artar.

Geri