- Konu Yazar
E okul uygulamaları okul idarecileri tarafından hangi amaçlarla kullanılmaktadır?
Öğretmenler, e-okul uygulamasını kullanarak, öğrencilerinin sınav notu, karne notu, devam durumu, proje gibi bilgilerini sisteme yüklerler. Bu uygulama yolu ile idareciler ise öğrenci ve okul ile ilgili bir takım bilgileri sisteme yüklerler.Pansiyonlarda ara öğün zorunlu mu?
48- Pansiyonlarda en az sekiz çeşit olmak üzere açık büfe kahvaltı, öğle ve akşam öğünlerinde en az dört çeşit yemek, ayrıca en az iki çeşit olmak üzere ara öğün verileceği belirtilmiştir.Özel eğitim öğrencisi pansiyonda kalabilir mi?
Özel eğitim öğrencisi pansiyonda kalabilir mi?Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi okul pansiyonlarına özel öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencilerin paralı ya da parasız yatılı olarak yerleştirilmelerinin mümkün olmadığına dair Orta Öğretim Genel Müdürlüğünün görüş yazısı.
E Okul Nedir ne amaçla kullanılır?
E-okul; okul, idare (yöneticiler) ve öğrenci ile ilgili her türlü bilgi, işlem ve yönetmeliğin yer aldığı bir tür sanal belgedir. E-okul uygulaması hem hızlı hem de pratik bir programdır. Ayrıca, e-okul sistemi üzerinden işlem yapmak da oldukça kolaydır.E okul yönetim bilgi sistemi nedir ne işe yarar?
e-okul yönetim bilgi sistemi, öğretmenler ve idarecilerin öğrenciler için bilgi girebileceği bir giriş sistemidir. İdareciler bu bölümde kayıt yenileme, kayıt silme, nakil işlemleri, devamsızlık bilgilerini sisteme giriş yapmaktadırlar..Pansiyonlarda etüt zorunlu mu?
Pansiyonlarda etüt zorunlu mu?Öğrenciler pansiyondan ayrılarak dersliklerine geçer. Yatılı öğrencilere belletici ve nöbetçi belletici öğretmenin gözetiminde inceleme, araştırma yapmaları ve ders çalışmaları amacıyla günde iki ders saatinden az olmamak üzere etüt yaptırılır.
a) Okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası alan öğrenciler; 1) Okula devam ettirilmez. 2) Okula devam etmedikleri günler devamsızlıktan sayılmaz. 3) Pansiyonlu okullarda okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu kararlarına dayalı olarak ya velisine teslim edilir ya da pansiyonda kalmasına izin verilir.
Milli Eğitim Bakanlığının e-Okul sisteminde öğrencinin okuduğu kitaplar, yazılı ortalamaları, öğrenci kaydı, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık durumları, sınav bilgileri, merkezi sınavların başvuru ve tercih işlemleri, haftalık ders programı, alınan belgeler, e-karne, şube yazılı ortalamaları da yer alıyor.
E okul eğitim öğretime katkısı nedir?
E okul eğitim öğretime katkısı nedir?E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi sayesinde, öğrenci velileri, öğrencilerinin durumlarını anlık olarak takip edebiliyor. Bu durum daha nitelikli bir eğitime olanak sağladığı gibi, E-Okul sisteminin katkısı sayesinde, öğrenim yaşamı daha verimli bir hale geliyor.