- Konu Yazar
E okul sistemi nasıl çalışır?
2007 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açılan e-Okul, bir yönetim bilgi sistemi yazılımıdır. Öğrencinin okul kaydının yapılmasıyla başlıyor ve mezuniyete kadar olan süreci içeriyor. Okula kayıt olduğunda verilen öğrenci numarası ile sisteme giriş yaparak istediğiniz bilgiye ulaşabiliyorsunuz.Meb E okul vbs nasıl girilir?
Öncelikle,e-okul.meb.gov.tr adresine tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda; ‘Öğrenci T.C Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ve ‘Resimdeki Rakamlar’ şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları eksiksiz şekilde doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş’ seçeneğine tıkayınız.Yeni kimlik kartı ile e okula nasıl girilir?
Yeni Kimlikle E Okula Giriş
- Adım : E Devlet sayfasına giriş yapınız.
- Adım : Şifrenizi ve T.C. Kimlik Numaranızı yazarak sisteme giriş yapınız.
- Adım: Sayfanın en üstünde yer alan arama sayfasına e okul yazınız.
- Adım : Hemen aşağıda resimde gözüken Veli Bilgilendirme Sistemine Bağlan menüsüne tıklayınız.
Yeni e okul sistemi nasıl kullanılır?
İnternet tarayıcınızın adres çubuğuna gerek kalmadan ►e okul sitesine giriş linkine tıklayarak sistemi katılma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Gelen ekranın sağ tarafında bulunan kullanıcı girişi çerçevesindeki Giriş Kodu, Kullanıcı Adı ve Şifre alanlarını doldurunuz.Karneye nasıl bakılır?
Bakanlıktan alınan bilgiye göre, ilkokul, ortaokul, lise kademelerindeki tüm öğrenciler karnelerine “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, “takdir ve teşekkür” belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek.E-okul karne notları nasıl bakılır?
Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için “Veli Bilgilendirme Sistemi” yazan kutucuğa tıklamaları ardından ise ekranda istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra sol ekranda yer alan “e-Karne” sekmesine tıklayın. Buradan karne ve takdir-teşekkür belgelerine ulaşabilirsiniz.
Öğrenciler, öğretmen ve yöneticiler sistem bilgilerine T.C kimlik No ve okul numaraları ile kolayca erişim sağlayabiliyor. E-Okul VBS’ye giriş yapmak için ilk önce “e-okul.meb.gov.tr” adresine giriş yapmanız ve ardından karşınıza çıkan ekrana sizden istenilen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekiyor.
Sisteme kurum şifremizle giriş yapıyoruz. Öğrenci işlemleri menüsünü açıyoruz. Raporlama sekmesine ( Yukarıdaki yazıcı işareti ) tıklıyoruz. Gelen sayfadan ” Öğrenim Belgesi (Ek1) Geçmiş Dönemler” menüsünün başındaki dosya işaretine tıklıyoruz.
E karne giriş nasıl yapılır?
E KARNEYE NASIL BAKILIR, E KARNE GİRİŞİ NASIL YAPILIR? Öğretmenler sınav sonuçlarını sisteme girdikten sonra, öğrenci ve veliler de e-Okul VBS sistemine giriş yaparak sistemdeki notları görüntüleyebilecek. Giriş yapıldıktan sonra ekranın sol alt köşesinde yer alan “e-Karne” alanına tıklanır.