Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

E-Okul sinav tarihleri nereden girilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

E-Okul sınav tarihleri nereden girilir?​

Siteye erişim sağlandıktan sonra sayfanın sol tarafında menü ve bilgi alanlarının yer aldığı bir panel açılacaktır. Bu panel üzerinde “Sınav Tarihleri” başlığı karşınıza çıkacak. Bu başlığa tıklayarak öğrencinin gireceği sınavların tarihlerine ulaşabilirsiniz.

Sınav tarihi nasıl silinir?​

öğretmenim sınav tarihlerini silmek için, sistemde sol üst köşede ‘sil’ sekmesini tıklıyoruz.çöp kutusu şeklınde işaret var.Ordan silebilirsiniz.

Sınav tarihleri ne zaman girilir?​

Sınav tarihleri ne zaman girilir?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlere e-okula yazılı notlarını girmek için 15 günlük süre tanır. Öğretmenler yazılıdan önce e-okula yazılı(sınav) tarihini girmek zorundadır. Yazılı tarihi girildikten sonra 15 gün içerisinde yazılı sonuçları girilmelidir.

E-Okul karne notları nasıl girilir?​

E-Okul karne notları nasıl girilir?
Öğrenciler karnelerine “e-okul.meb.gov.tr” internet sitesi üzerinden ulaşabilecek. Öğrenciler, “takdir ve teşekkür” belgelerine de sistem üzerinden erişebilecek. Öncelikle E-Okul ekranına giriş yapılır. Giriş yapıldıktan sonra ekranın sol alt köşesinde yer alan “e-Karne” alanına tıklanır.

E-okul sınav bilgileri nasıl girilir?​

Öncelikle,e-okul.meb.gov.tr adresine tıklayın. Daha sonra karşınıza çıkan ekranda; ‘Öğrenci T.C Kimlik No’, ‘Öğrenci Okul No’ ve ‘Resimdeki Rakamlar’ şeklinde sıralanan bölümler bulunmaktadır. Ardından, tüm bu alanları eksiksiz şekilde doldurduktan sonra en alt bölümde yer alan ‘Giriş’ seçeneğine tıkayınız.

E okula yanlış girilen not nasıl düzeltilir?​

Değiştirilmiyor. <e okul’a girilmiş not değiştirilebiliyormu??> Okul idaresi kilitlemeyi gerçekleştirmemişse gerçekleşebiliyor. Ancak kilitleme gerçekleşmişse ya da süresi geçmiş ise kurum amiri kendisi bu değişikliği gerçekleştirebilir.

E okul notları neden silinir?​

E okul notları neden silinir?
Eğer öğrenci Eğitim Öğretim Yılı II. Dönem nakil gelmiş ise I. Dönem ders notları da silinmiş olur.

E-Okul üzerinden sınav tarihleri girme ve sorgulama işlemleri oldukça önemlidir. Eğer sınav tarihlerini girmek veya kontrol etmek istiyorsanız, öncelikle e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından, sayfanın sol tarafında bulunan menü ve bilgi alanlarının yer aldığı panele göz atabilirsiniz. "Sınav Tarihleri" başlığına tıklayarak öğrencinin gireceği sınavların tarihlerine ulaşabilirsiniz.

Eğer bir sınav tarihini silmek isterseniz, öğretmenler için genel olarak "sil" sekmesini tıklamanız gerekecektir. Bu genellikle sol üst köşede bulunan çöp kutusu şeklinde bir işaretle belirtilir. Bu şekilde istediğiniz sınav tarihini silebilirsiniz.

Sınav tarihlerinin ne zaman girilmesi gerektiği konusunda ise Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlere sınav tarihlerini e-okula girmeleri için genellikle 15 günlük bir süre tanır. Öğretmenler bu süre içinde sınav tarihlerini girmeli ve sınav sonuçlarını da belirtilen süre içinde kaydetmelidir.

E-Okul üzerinden karne notlarınızı görmek için "e-okul.meb.gov.tr" adresine giriş yapabilirsiniz. Öğrenciler, karne notlarına ve hatta "takdir" ve "teşekkür" belgelerine dahi sistem üzerinden erişebilirler. E-Okul ekranına giriş yaptıktan sonra sol alt köşede bulunan "e-Karne" alanına tıklayarak karne notlarınızı görebilirsiniz.

E-Okul sınav bilgilerini girmek için ise yine e-okul.meb.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Karşınıza çıkan ekranda öğrenci TC Kimlik No, Öğrenci Okul No ve güvenlik doğrulaması gibi bilgileri eksiksiz doldurduktan sonra "Giriş" seçeneğine tıklayarak sınav bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

E-Okul'a yanlış girilen notların düzeltilmesi konusunda ise notlar genellikle değiştirilemez. Ancak okul idaresi tarafından kilitleme işlemi gerçekleştirilmemişse veya süresi henüz dolmamışsa, değişiklik yapılabilmektedir. Eğer notlar üzerinde değişiklik yapılması gerekiyorsa, kurum amirinin müdahale etmesi gerekebilir.

Son olarak, E-Okul notlarının silinmesi durumunda ise öğrencinin eğitim-öğretim yılı içinde ikinci dönem nakil yapmış olması durumunda birinci dönem ders notlarının silinebileceği belirtilmiştir. Bu durumda notların silinmesi birden fazla dönem veya nakil durumu gibi özel durumlar sonucu gerçekleşebilir.

Geri