- Konu Yazar
E okul Karne notları nasıl bakılır?
Öğrencilerin ve velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için “Veli Bilgilendirme Sistemi” yazan kutucuğa tıklamaları ardından ise ekranda istenilen bilgileri girmeleri gerekiyor. Sisteme giriş yaptıktan sonra sol ekranda yer alan “e-Karne” sekmesine tıklayın. Buradan karne ve takdir-teşekkür belgelerine ulaşabilirsiniz.E okul öğrenci hangi okula kayıtlıyım?
Veliler, MEB’in http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu sorgulayabilecekler. Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu, aşağıdaki linke tıkladıktan sonra TC Kimlik Numarasını ve doğum tarihini girerek görüntüleyebilirsiniz.E-Okul yönetim bilgi sistemine kullanıcı adı ve kullanıcı şifrelerini giren kullanıcılar, VBS giriş sayfasında sorun yaşıyor. E-Okul’a giriş sorunu hakkında Milli Eğitim Bakanlığı’ndan henüz bir açıklama gelmedi. E-Okul’a girişlerin yoğunluktan dolayı yaşandığı tahmin ediliyor.
E okul sınav sonuçları nasıl öğrenilir?
e-okul.meb.gov.tr adresi üzerinden sisteme giriş yapabilirsiniz. TC kimlik numarası, okul numarasının ardından öğrenciye ait kimlik bilgileri soruluyor. Son olarak öğrencinin fotoğrafı seçildikten karşınızda öğrencinize ait sayfa açılacak. Buradan notlar kısmına tıklayarak sınav sonuçlarını görebilirsiniz.
Karneye nereden bakılır 2022?
İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri birinci dönem karne notlarını dijital olarak 21 Ocak 2022 Cuma gününün sabah saatlerinde öğrenebilecek. e-Okul’un eokul.meb.gov.tr adresi üzerinden erişime açılacak.
E-Karne neden gözükmüyor?
e-Karne sayfasını açamıyorsanız, kullandığınız tarayıcınız (Google Chrome, Mozilla Firefox) varsayılan olarak pop-up’ların ekranınızda otomatik olarak gösterilmesini engelleyebilir. İşte çözümü; Bir pop-up engellendiğinde adres çubuğunda Pop-up engellendi simgesi Pop-up engellendi olarak görünür.Hangi okula kayıtlı olduğunu nasıl öğrenebilirim?
Veliler, Millî Eğitim Bakanlığı’nın http://e-okul.meb.gov.tr internet adresinde çocuklarının T.C. kimlik numaralarını yazarak, yerleştirildiği okulu öğrenebilecekler.E-OKUL NEDEN AÇILMIYOR? Son birkaç saattir e okula erişilemiyor. Bunun sebebi e okul sisteminin oldukça yoğun olmasıdır. E okul sisteminin barındığı sunucular çok gelişmiş sisteme sahip olsa da aynı anda milyonlarca kişinin sisteme giriş yapması geçici olarak e okul çöktü mü şeklinde düşünülüyor.
E-okul sınav sonuçları nasıl öğrenilir 2021?
- E Okul sayfasına girişinizi yapınız.
- Sınav Bilgileri bölümünün altında bulunan Öğrenci Bilgileri kısmına tıklayınız.
- Önünüze çıkan panelde ikinci sırada bulunan Devamsızlık Bilgisine giriniz.
- E Okul devamsızlık bilgileriniz altta bulunan panelde belirtilmiştir.
Sınav sonuçlarına nasıl bakarız?
Sınav sonuçlarının açıklandığına dair Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuru sonrasında tüm veliler öğrencileri sınav sonuçlarını e okul üzerinden öğrenebilmektedir. Aynı şekilde öğrenciler için de e okul aracılığı ile kolaylık sağlanmıştır.