AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E-okul denklik islemleri nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye

E-okul denklik işlemleri nasıl yapılır?​

Yıl Sonu Notu Bulunmayan (Denklik Kaydı Girilecek) Öğrenciler Tespit Ediliyor. Denklik kaydı girilecek öğrenci tespit edildikten sonra denklik kaydını giriniz. İşlemler e-Okul > Öğrenci İşlemleri > Denklik İşlemleri > Denklik İşlemleri ekra- nından yapılır.

Çocuğum hangi okula kaydı çıktı?​

Çocuğunuzun hangi okula gideceğini ve eğitim hayatı ile ilgili merak ettiğiniz tüm bilgileri E-okul Yönetim Bilgi Sistemi internet adresine girerek “Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi” ekranına tıklayın. Ardından öğrencinin T.C kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme kolaylıkla giriş yapabilirsiniz.

Iş adresine göre okul kaydı nasıl yapılır?​

Iş adresine göre okul kaydı nasıl yapılır?
Mevzuata göre: Okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında yeni kayıtlar, haziran ayının üçüncü haftasının ilk iş gününde başlar. Kayıt işlemi, ulusal adres veri tabanındaki adres bilgileri esas alınarak, e-Okul sistemi üzerinden yapılır. Kayıt işlemleri sırasında herhangi bir belge talep edilmez.

Denklik kaydı nasıl yapılır?​

Denklik kaydı nasıl yapılır?
Denklik işlemi başvuruları e-Denklik modülü üzerinden yapılmaktadır. Denklik işlemi, denklik talebinde bulunan kişinin belgelerinin asılları ile denklik merkezlerinde e-Denklik modülü üzerinden gerçekleştirilir.

E okulda denklik kaydı var ne demek?​

Öğrenci ilk defa 11. Sınıfa kayıt edilmiş ise ve 11. Sınıf ve sonrası ülkemizde öğrenim görmüş ise e-Okul Sistemi üzerinde 12 ve 11. Sınıflar için denklik girişi yapılmalıdır. Kural, öğrencinin kayıt olduğu Eğitim-Öğretim Yılı (Sınıf) dahil geriye doğru denklik kaydı girilmesidir.

Okula başlamamak için rapor nereden alınır?​

Dinçer açıklamasında “66 aylık veya 66 aydan büyük çocuğunu ilkokula göndermek istemeyen veli Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelere başvuracak. Sağlık raporu almayacak, bunun adı sağlık raporu değil. Aile hekimlerinden ya da özel hastanelerden gelen raporları kabul etmeyeceğiz.” dedi.

Işyeri adresi ile okul kaydı olur mu?​

Işyeri adresi ile okul kaydı olur mu?
Çalışan anne babaların, çalıştıklarını belgelendirmeleri durumunda çocuklarının anne veya babadan birinin çalıştığı yere yakın okula; farklı okullarda öğrenim gören kardeşlerin ise birlikte öğrenim görecekleri okula nakilleri yapılabilecek.

E-okul denklik işlemleriyle ilgili detaylı bilgi vermek için buradayım!

Öncelikle, e-okul üzerinden denklik işlemleri yapılırken, öğrencilerin denklik kaydı girilmesi gerekmektedir. Yıl sonu notu bulunmayan öğrencilerin denklik kaydı girilmeden önce tespit edilmesi önemlidir. Denklik kaydı girilecek öğrenciler tespit edildikten sonra işlemleri e-Okul > Öğrenci İşlemleri > Denklik İşlemleri > Denklik İşlemleri ekranından kolayca yapabilirsiniz.

Çocuğunuzun hangi okula kayıtlı olduğunu ve eğitim hayatıyla ilgili diğer bilgileri öğrenmek için ise E-okul Yönetim Bilgi Sistemi üzerinden "Veli Bilgilendirme Sistemi Girişi" ekranına giriş yapmanız gerekmektedir. Burada öğrencinin T.C. kimlik numarası ve okul numarasını girerek sisteme erişim sağlayabilirsiniz.

Denklik işlemi ise e-Denklik modülü üzerinden yapılmaktadır. Denklik talebinde bulunan kişinin belgeleri asılları ile denklik merkezlerinde e-Denklik modülü üzerinden gerçekleştirilmektedir.

Öğrencinin e-okul sisteminde "Denklik Kaydı Var" şeklinde görünmesi durumu ise genellikle öğrencinin yeni bir sınıfa kayıt edildiğini ve bu sebeple geçmiş eğitim bilgilerinin denklik girişinin yapılması gerektiğini ifade eder.

Son olarak, işyeri adresi ile okul kaydı konusunda ise çalışan anne babaların durumunda çocukların eğitim görecekleri okulun belirlenmesinde işyeri adresi dikkate alınabilir. Çalışan anne veya babadan biri belgelendirme yaparsa, çocuğun o yakınlıktaki okula nakli yapılabilir. Ayrıca, farklı okullarda öğrenim gören kardeşlerin birlikte eğitim alabilecekleri okula nakilleri de mümkündür.

Umarım bu bilgiler yardımcı olmuştur. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin!

Geri