- Konu Yazar
E-öğrenme türleri nelerdir?
E-öğrenme sürecinin kalitesini belirleyen değişkenler nelerdir?
E-öğrenme uygulamaları nelerdir?
E-öğrenme uygulamaları nedir?
E değerlendirme ne demek?
e-ÖĞRENME’NİN TEMELLERİKendi Kendine. Öğrenme. (Tamamen. Çevrimiçi) Alan Uzmanı tarafından. Yönlendirilen. Kendi Kendine. Öğrenme. Eğitmen. Önderliğinde. E-Öğrenme. Harmanlanmış Öğretim. (yüz yüze + çevrimiçi) Bütünleşik. E-Öğrenme. Tele- Danışmanlık. ve E-Koçluk.Öğrenme kaynakları nelerdir?Öğrenme kaynakları-ortamları, öğrencilerin öğrenme eylemini gerçekleştirdikleri ya da öğrenmeyi destekleyici ve tamamlayıcı olan fiziksel ya da sanal mekan ve ortamlardır. Çeşitli öğrenme ortamları kurum içi, kurum dışı ve çevrim içi öğrenme ortamları olarak sınıflandırılabilirler.E-öğrenme modeli nedir?e-Öğrenme, öğrenme-öğretme faaliyetlerini gerçekleştirmek için bilgisayar ve internet gibi teknolojik altyapıyı kullanan bir öğrenme modelidir. e-öğrenme bilgisayar tabanlı öğrenme, internet tabanlı öğrenme ve mobil öğrenme gibi kavramları içine alan bir çatı kavramdır.E-öğrenme sürecinin kalitesini belirleyen değişkenler nelerdir?Bu araştırma modelinde e-öğrenme memnuniyetini etkileyen faktörleri belirleme amacı ile yapılan keşifsel faktör analizi, öğrenci ilgi ve tutumu, ders materyal kalitesi ve kişisel gelişimin izlenebilirliği, sisteme erişim sorunları ve kullanım kolaylığı, materyal kullanışlılığı ve güncelliği ve destek hizmetleri …E-öğrenme uygulamaları nelerdir?E-öğrenme, elektronik ortam aracılığı ile yapılan öğretim denilebilir….Mobil öğrenmeDizüstü bilgisayarlarıTablet bilgisayarları3.Telefonlu cep bilgisayarlarıCep bilgisayarlarıTaşınabilir medya oynatıcılarıTaşınabilir MP3 çalarlar.Akıllı telefonlar.Açık eğitsel kaynak nedir?Açık Eğitim Kaynakları (AEK), derslerin İnternet ortamında açık ve ücretsiz olarak erişimine ve kullanımına imkân sağlayan her türlü ders kaynağıdır. Dünya’da “Açık Eğitim Kaynakları” ile ilgili çalışmalar 1990 yılların sonlarında ABD’de MIT’in öncülüğünde başlatılmıştır.Açık eğitim ne demek?Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.E-öğrenme ortamları nedir?Çevrim içi öğrenme ya da e-Öğrenme; İnternet teknolojileri, TV, hücre telefon vb. elektronik ortamlarda, eğitimin materyalinin metin, ses, hareketli video, stil grafikleri, animasyon gibi elektronik araçlarla dağıtılması ile gerçekleşen öğrenme ve öğretim faaliyetine verilen addır.E-öğrenme uygulamaları nedir?E-öğrenme; internet teknolojileri aracılığıyla gerçekleştirilen web tabanlı eğitim, öğrenim ve bilgi yönetimi faaliyetleridir. E-öğrenme ile kurumların ve çalışanların hayatı kolaylaşıyor. Kuruma özel kurulan bir platformla, kurum içinde dinamik bir bilgi akışı sağlar ve bilgi bireylere tek tek ulaşır.E değerlendirme ne demek?Değerlendirme süreçlerinde elektronik ortam kullanımının yaygınlaşmasıyla değerlendirmelerin daha sağlıklı olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen bir sertifika programıdır. Sertifika süreci, öğrenim ve değerlendirme süreçleri de dâhil olmak üzere 2 ay içerisinde tamamlanmaktadır. …E-öğrenme içerikleri nelerdir?Bu yaklaşımlar; bilgisayar tabanlı eğitimden, internet tabanlı eğitime; senkron eğitimden, mobil öğrenmeye; karma eğitimden, sosyal öğrenmeye kadar farklı özelliklerde uygulamaları kapsıyor.Flash veya HTML Tabanlı İçeriklerVideolarDestek MateryalleriSosyal ÖğrenmeSanal SınıflarSınav ModülüÖğrenme kaynakları nelerdir?
Öğrenme kaynakları-ortamları, öğrencilerin öğrenme eylemini gerçekleştirdikleri ya da öğrenmeyi destekleyici ve tamamlayıcı olan fiziksel ya da sanal mekan ve ortamlardır. Çeşitli öğrenme ortamları kurum içi, kurum dışı ve çevrim içi öğrenme ortamları olarak sınıflandırılabilirler.e-Öğrenme, öğrenme-öğretme faaliyetlerini gerçekleştirmek için bilgisayar ve internet gibi teknolojik altyapıyı kullanan bir öğrenme modelidir. e-öğrenme bilgisayar tabanlı öğrenme, internet tabanlı öğrenme ve mobil öğrenme gibi kavramları içine alan bir çatı kavramdır.
E-öğrenme sürecinin kalitesini belirleyen değişkenler nelerdir?
E-öğrenme sürecinin kalitesini belirleyen değişkenler nelerdir?Bu araştırma modelinde e-öğrenme memnuniyetini etkileyen faktörleri belirleme amacı ile yapılan keşifsel faktör analizi, öğrenci ilgi ve tutumu, ders materyal kalitesi ve kişisel gelişimin izlenebilirliği, sisteme erişim sorunları ve kullanım kolaylığı, materyal kullanışlılığı ve güncelliği ve destek hizmetleri …
E-öğrenme uygulamaları nelerdir?
E-öğrenme uygulamaları nelerdir?E-öğrenme, elektronik ortam aracılığı ile yapılan öğretim denilebilir….Mobil öğrenme
- Dizüstü bilgisayarları
- Tablet bilgisayarları
- 3.Telefonlu cep bilgisayarları
- Cep bilgisayarları
- Taşınabilir medya oynatıcıları
- Taşınabilir MP3 çalarlar.
- Akıllı telefonlar.
Açık eğitsel kaynak nedir?
Açık Eğitim Kaynakları (AEK), derslerin İnternet ortamında açık ve ücretsiz olarak erişimine ve kullanımına imkân sağlayan her türlü ders kaynağıdır. Dünya’da “Açık Eğitim Kaynakları” ile ilgili çalışmalar 1990 yılların sonlarında ABD’de MIT’in öncülüğünde başlatılmıştır.Açık eğitim ne demek?
Açıköğretim, alışılmış geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda işlendiği, katılımcının istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebileceği eğitiminin adıdır.Çevrim içi öğrenme ya da e-Öğrenme; İnternet teknolojileri, TV, hücre telefon vb. elektronik ortamlarda, eğitimin materyalinin metin, ses, hareketli video, stil grafikleri, animasyon gibi elektronik araçlarla dağıtılması ile gerçekleşen öğrenme ve öğretim faaliyetine verilen addır.
E-öğrenme uygulamaları nedir?
E-öğrenme uygulamaları nedir?E-öğrenme; internet teknolojileri aracılığıyla gerçekleştirilen web tabanlı eğitim, öğrenim ve bilgi yönetimi faaliyetleridir. E-öğrenme ile kurumların ve çalışanların hayatı kolaylaşıyor. Kuruma özel kurulan bir platformla, kurum içinde dinamik bir bilgi akışı sağlar ve bilgi bireylere tek tek ulaşır.
E değerlendirme ne demek?
E değerlendirme ne demek?Değerlendirme süreçlerinde elektronik ortam kullanımının yaygınlaşmasıyla değerlendirmelerin daha sağlıklı olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen bir sertifika programıdır. Sertifika süreci, öğrenim ve değerlendirme süreçleri de dâhil olmak üzere 2 ay içerisinde tamamlanmaktadır. …
E-öğrenme içerikleri nelerdir?
Bu yaklaşımlar; bilgisayar tabanlı eğitimden, internet tabanlı eğitime; senkron eğitimden, mobil öğrenmeye; karma eğitimden, sosyal öğrenmeye kadar farklı özelliklerde uygulamaları kapsıyor.- Flash veya HTML Tabanlı İçerikler
- Videolar
- Destek Materyalleri
- Sosyal Öğrenme
- Sanal Sınıflar
- Sınav Modülü