E-ogrenme icerigi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

E-öğrenme içeriği nedir?​

Farklı E-öğrenme Araçları Nelerdir?
E-öğrenme neleri değiştirdi?
Bilişim ve internet teknolojisi alanındaki bu gelişmeler, e-öğrenmenin de önemli unsurlarını oluşturan; bilginin elektronik ortamda depolanması, erişi mi, yayımı, kullanımı alanlarında önemli adımların atılmasına olanak sağlamıştır.

Mobil öğrenme hangi araçlarla sağlanır?​

Günümüzde en çok kullanılan mobil cihazlar olarak cep telefonları, cep bilgisayarları, taşı- nabilir oyun araçları, tablet bilgisayarlar, diji- tal ses kayıt cihazları gösterilebilir. Platform seçeneklerinde ise Blackberry, Palm, Windows Mobile, Android, i-Phone, Symbian, J2ME, Tablets örnek oluşturubilir.
E-öğrenme nedir çeşitleri nelerdir?
e-Öğrenme, öğrenme-öğretme faaliyetlerini gerçekleştirmek için bilgisayar ve internet gibi teknolojik altyapıyı kullanan bir öğrenme modelidir. e-öğrenme bilgisayar tabanlı öğrenme, internet tabanlı öğrenme ve mobil öğrenme gibi kavramları içine alan bir çatı kavramdır.
Modeli oluşturan boyutlar;1) öğrenci ilgi ve tutumu, 2) ders materyal kalitesi ve kişisel gelişimin izlenebilirliği, 3) sisteme erişim sorunları ve kullanım kolaylığı, 4) materyal kullanışlılığı ve güncelliği ve 5) destek hizmetleri kalitesi olmak üzere on beş alt faktörü içermektedir.
E-öğrenme hangi bileşenlerden oluşur?
7. E-Öğrenme Bileşenleri  E-Öğrenmenin uygulandığı süreçler ele alındığında kullanılan teknolojiler içerik, etkileşim ve değerlendirme olmak üzere üç temel ögeye yönelik olarak gruplandırılmaktadır İÇERİK Öğrenciye kazandırılacak bilgi, beceri ve tutumların kapsamını içerik belirler.

U öğrenme nedir?​

GeliĢtirilen U-öğrenme ortamı, dijital öğrenme materyalleri ve gerçek öğrenme nesnelerini QR etiketler aracılığıyla birbirine entegre edilmesiyle günlük yaĢam içinde gömülü öğrenme etkinliklerine tablet kullanılarak eriĢilen bir öğrenme ortamıdır.
Mobil eğitim ne demek?
M-öğrenme, öğrenmenin mobil araçlarla gerçekleştirildiği bir uzaktan eğitim modeli. Bununla beraber M-öğrenme, bir yere bağlı olmadan içeriğe erişebilmeyi, diğer öğrenenlerle iletişim kurmayı sağlayan bir öğrenme biçimidir.

E learning sistemi nedir?​

Türkçe’ye “uzaktan öğrenme” veya “uzaktan eğitim” diye çevrilen e-learning kavramı, dijital ortamda canlı olarak gerçekleştirilebilen veya önceden yüklenen video, soru-cevap, oyun, simülasyon gibi araçlarla eğitimi interaktif bir hale getiren öğrenme yöntemidir.
E-öğrenme yöntemleri nelerdir?
E-öğrenme için kullanılan araçlar şunlardır:
Sunum, notlandırma, işaretleme ve veri depolama işlemlerinde etkili ve güvenilir bir yol izler. İnsan ve bilgisayar destekli değerlendirmeyi birleştirerek tutarlı, doğru sonuçlar elde etme fırsatı sağlar. Anında dönüt alınabilir. Verilen dönütler öğrenenin kendini değerlendirmesi fırsatını artırır.
Ters yüz edilmiş öğrenme nedir?
Ters yüz öğrenme (TYÖ), kısaca grup öğrenmesinden ziyade bireysel öğrenmeyi merkeze alan bir pedagojik yaklaşım olarak tanımlanabilir. Ters yüz öğrenme, öğretmenin hazırladığı videolarla sunularak, öğretmen-öğrenci arasında yüz yüze geçirilecek zamanın daha anlamlı ve zengin öğrenme oluşturmasını sağlamaktadır.

E-öğrenme uzmanı nedir?​

E-Öğrenme Uzmanı: GUZEM’de fiili olarak görev yapmakta olan öğretim elemanıdır. E-öğrenme uzmanı, çevrim içi olarak kullanılan GUZEM Öğrenme Yönetim Sisteminin (ÖYS) yönetiminden ve sistemin teknik açıdan sağlıklı yürütülmesinden sorumludur.

Geri