- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
E kayıt yaptırdıktan sonra üniversiteye gitmeye gerek var mı?
Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır. E-kayıt yaptıran öğrencinin üniversiteye giderek bizzat kayıt yaptırmasına ise gerek yoktur.E kayıt yaptırdıktan sonra ne yapılmalı?
Kayıt işlemini elektronik ortamda yapan öğrenciler elektronik kayıt ekranında veya üniversitenin web sitesinde duyurduğu tarihlerde ders kaydına gelecekler ve duyuruda belirtilen belgeleri sunmaları ve diğer şartları sağlamaları durumunda ders kaydı yapabileceklerdir.
E kayıt Üniversite için yeterli mi?
ÜNİVERSİTE E KAYIT YETERLİ Mİ? Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınacak.Ön kayıt yapmadan kesin kayıt yapılır mı?
Ön kayıt işlemleri kesinlikle asıl kayıt yerine geçmez. Ön kayıt işlemi sonunda doldurduğunuz formun çıktısı alınıp tarih atıp imzalanır. Asıl kayıtlar için gerekli evraklarla birlikte üniversiteye kayıt tarihi içinde gidip kaydınızı yaptırırsınız.
Üniversiteye kayıt oldum mu?
Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler. Lisans Burs Başvurusu ve Sonuç Takibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz.E kayıt ne zaman bitecek?
Elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için aşağıda belirtilen belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur.
Kesin kayıt ne demek?
Belli bir düzeyi, puanı tutturan ve belirlenen şartları yerine getiren adaylar için yapılan kayıt.Üniversite e kayıt kimler yapamaz?
Ancak; Milli Eğitim Bakanlığından lise mezuniyet bilgisi alınamayan öğrenciler elektronik kayıt yapamayacak ve yerleştiği Yükseköğretim Kurumuna yönlendirileceklerdir.
Kayıt icin okula gitmeye gerek var mı?
Önemli not: e-Kayıt yaptıran öğrencilerin, kayıtlarını başarılı bir şekilde tamamlamaları halinde, ayrıca okula gitmelerine gerek yok. Ancak, ek yerleştirme kayıtları için durum farklı. Ek yerleştirme hakkı kazanan öğrencilerin üniversitelere bizzat giderek kayıt yaptırması gerekiyor.Kesin kayıt nedir üniversite?
(1) Kabul edilen adaylar, belirlenen tarihler içerisinde ve Üniversite tarafından ilan edilen belgeler ile birlikte Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına şahsen başvurarak kayıt yaptırırlar. a) Lise diplomasının Türk liselerinden alınan diplomalara denk olduğunu gösteren T.C.
Üniversiteye kesin kayıt nasıl yapılır?
Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK’ün e-Devlet üzerinden sunduğu “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem için adayların sistemdeki bilgilerinin doğrulanmış olması gerekir.Danışman onayı için okula gitmek gerekir mı?
Danışman onayı için öğrencinin şahsen gelmesi gerektiği yönünde bağlayıcı bir hüküm bulunmamaktadır. Danışman, onaya gönderilen ders kaydını onaylama veya yine sistem üzerinden iade etme hakkını kullanabilir.