- Konu Yazar
E kapasite modeli nedir?
E-‐kapasite Modeli (E-‐capacity Model) Çalışmada e-‐ kapasite BİT entegrasyonu bağlamında şekillendirilerek, BİT ile etkili değişimi güçlendirmek için okul seviyesinde ve öğretmen seviyesindeki sürdürülebilir koşullar oluşturmak ve bunları en uygun hale getirmek amacı taşımaktadır.Eğitimde teknolojik engeller nelerdir?
Bu çerçevede öne çıkan engeller teknolojiye sınırlı erişim, kalabalık sınıflar, donanım ve yazılım eksikliği, teknoloji entegre edilmiş derslerin uygulamasındaki zamanın yetersizliği, öğretmenlerin teknolojiye karşı olan tutumlarının olumsuz olması, teknolojiye ilişkin bilgi eksikliği, teknoloji kullanım becerilerinin …Tpab ne demek?
teknolojik pedagojik alan bilgisi (TPAB) bulunur. Teknolojik, pedagojik ve alan bilgisi, öğretmenlik mesleğinin her biri gerekli olan ayrı bileşenleridir. Potansiyel olarak, belirli teknolojilerin, pedagojilerin ve hatta öğretilecek belirli bir konunun kullanımıyla ilgili eğitimcinin seçimlerini etkilerler.
Samr nedir?
SAMR modeli, teknolojiyi eğitim ortamlarına entegre etmek amacıyla kullanılan yöntemlerden biridir. Amerikalı okul araştırmacısı Dr. Ruben R. Puentedura tarafından ortaya konulmuştur.Teknoloji egitimi nasil etkiler?
İhtiyaçlarımıza göre değişim gösteren teknoloji eğitim sistemimizde de önemli bir yere ulaştı ve artık tüm eğitim sistemlerinde teknoloji aktif rol oynamaya başladı. Eğitiminde teknolojikleşmesiyle birlikte zaman tasarrufu da sağlar olmamızın yanı sıra, her bilgiye anlık olarak ulaşma imkânı da sağlayabiliyoruz.Teknopedagojik alan ne demek?
Teknopedagojik eğitim, öğretmenlerin öğretim sürecinde teknoloji, pedagoji ve içerik bilgilerini bütünleştirme yeterliklerine odaklanan güncel teknoloji entegrasyonu yaklaşımıdır.
Teknolojik pedagojik alan bilgisi modeli nedir?
TPAB, kavramları öğrencilerin öğrenme deneyimlerini geliştirecek şekilde öğretmek amacıyla teknolojinin nasıl kullanılacağını ifade eder. Alan bilgisi, öğretilecek bilginin ve aktarılacak düşüncelere odaklıdır.Teknolojik içerik bilgisi ne demek?
Teknolojik Pedagojik İçerik Bilgisi (TPİB) modeli temelinde, ISTE (2002) tarafından belirlenen etkili teknoloji entegrasyonu koşullarına göre, entegrasyon sürecini değerlendirmeye dönük göstergelerin geliştirilmesidir.Teknolojik pedagojik içerik bilgisi nedir?
TPİB, öğretilecek bir konu- ya ait kavramların teknoloji ile gösterimi, pedagojik teknikler ile bir konuya ait bilgileri öğretmek için teknolojinin olumlu biçimde kullanımı, öğrenmede kavramları neyin zor veya neyin kolay yaptığı ve öğrencilerin karşılaştığı problemleri çözebilmeleri için ne tür bir teknolojinin nasıl …