- Konu Yazar
E imza nasıl sorgulanır?
Doğrulama adresinin yanında yer alan karekod’u, akıllı telefon ve benzeri bir cihaz ile okutarak kontrol edebilirsiniz. (Bu işlemin yapılabilmesi için kullandığınız cihazda karekod uygulamasının yüklü olması gerekmektedir.) Kontrol sağlandığında aşağıdaki ekran gözükecektir.M imza nasıl alınır?
Mobil imza nasıl alınır?- Adım #1: Mobil imza hizmeti almak istediğiniz GSM operatörünün en yakın şubesine gidin.
- Adım #2: Nüfus cüzdanınız ile mobil imza başvurusu yapın.
- Adım #3: Eğer kullanmakta olduğunuz kart uyumlu değilse mobil imza uyumlu bir SIM kart satın alın.
- Adım #4: Mobil imza servis paketinizi seçin.
Tüzel kişi e imza nasıl alınır?
Tüzel kişi e imza nasıl alınır?e-İmza Başvurusu için Gerekli Belgeler Kimlik Numarası bulunan geçerli resmî belge, PTT iş yerlerinden temin edilebilecek olan e-imza Başvuru Formu, İmza Sirküleri (Sadece kurumsal e-İmza başvurularında talep edilmekte olup asılları da PTT’de görüldükten sonra başvuru sahibine geri verilecektir.)
E imzanın çalışıp çalışmadığını nasıl anlarım?
E-imza Test Etme E-imzanın bilgisayarda çalışabilmesi için öncelik https://www.eimza.gen.tr/blog/e-imza-kurulum/ videosundaki yönergeleri takip ederek e-imza programı (driver/sürücü) bilgisayara yüklenmesi gerekmektedir.Dijital imza nasıl doğrulanır?
Elektronik imza doğrulama işleminde, imza verisinin geçerlilik kontrolünden önce bu veriyi oluşturan sertifikanın geçerliliği kontrol edilmelidir. Bu sertifikanın imzalama tarihinde geçerli olduğu sonucu alındıktan sonra imza verisi ile imzalanan veri bu sertifikadaki açık anahtar ile doğrulanır.Şahıs Şirketi e imza nasıl alınır?
Şahıs Şirketi e imza nasıl alınır?Elektronik imza almak isteyen şahıs ve kurumlar ilk olarak e-imza başvurusu yapmalıdır. E-imza başvuruları BTK tarafından onaylanmış Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcılarına yapılmalıdır. E-imza almak isteyenlerin kimlik kontrolü yaptırması gerekmektedir.