E-imza muhasebeye verilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
219.409
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

E-imza muhasebeye verilir mi?​

Son olarak imzalayan taraf bakımından kimlik ibraz ettiği için inkar edilememe durumu doğuran e-imza, sonradan işleme dahil olanların da kanıtlanabilmesi olanağı sunar. Özellikle muhasebe işlemleri gibi resmî tüm işlemlerde e-imza kullanılması son derece güvenlidir.
Gönderilen imza verisi doğrulama nedir?
Bir sertifikanın güvenilir olup olmadığının ve dolayısıyla kullanılmakta olduğu iş (imzalama, şifreleme, kimlik doğrulama vb.) için uygun olup olmadığının bütün yönleriyle kontrol edildiği işlemler bütünü sertifika doğrulama işlemi olarak isimlendirilmektedir.

Kurumsal e-imza nerelerde kullanılır?​

Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları’ndan temin edilen e-İmza; e-Devlet, KEP, MERSİS, UYAP, e-Reçete gibi uygulamalarında kullanılır. Mali Mühür ise firmaların e-Fatura veya diğer e-Belge sistemlerinden yararlanmaları için zorunludur.
E-imza nedir Muhasebe?
E-imza, elektronik ortamda gerçekleştirilen imza işlemlerinde gönderilen bilginin gönderim sırasında değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkar edilemeyeceğini garantiler ve dijital ortamda gerçekleştirilen imzalama işlemlerinin güvenliğini sağlar.
Doğrulama adresinin yanında yer alan karekod’u, akıllı telefon ve benzeri bir cihaz ile okutarak kontrol edebilirsiniz. (Bu işlemin yapılabilmesi için kullandığınız cihazda karekod uygulamasının yüklü olması gerekmektedir.)
Kimliklerdeki e-imza ne işe yarar?
e-İmza, ıslak imza gibi tek şekle sahip olmak yerine belirli karakterlerden, harflerden ya da sembollerden oluşan ve imzalayan tarafın kimliği ile örtüşen bir veri olması nedeniyle ıslak imzaya nazaran kimliklendirme işlemlerinde son derece güvenilir bir araç olma özelliğine sahip.

E-imza adresi ne demek?​

Elektronik imza, resmi olarak uyguladığınız her türlü süreçte ıslak imzanın yerine geçen bir dijital uygulamadır. Hukuki nitelikleri bakımından da ıslak imza ile aynı özelliklere sahip olan elektronik imza, ıslak imza gibi belirli bir şekle sahip değildir.
 
Geri
Üst