AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E-Guvenlik nedir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
131.370
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

E-Güvenlik nedir?​

e-güvenlik çevrimiçi ortamda güvende kalma ve çocukların internet kullanımının getirdiği çeşitli siber sorunlardan korunması için alınan önlemleri sağlamayı ifade eder. E-Güvenlik ifadesi aynı zamanda “internet güvenliği”, “çevrimiçi güvenlik” veya “web güvenliği” olarak da adlandırılabilir.

E-Güvenlik kuralları nelerdir?​

E-Güvenlik kuralları nelerdir?
İnternette güvenlik için 10 altın kural
- Güvenli bağlantı ve güncel sertifikalar kullanın.
- Dış ağa açık giriş ekranlarına captcha yerleştirin.
- İstemcilerde çerez güvenliğini sağlayın.
- Tahmin edilebilir dizinlerden kaçının.
- Botlara dikkat edin.
- Güçlü parolalar kullanın.
- Her framework ve kütüphaneyi kullanmayın.

eTwinning E-Güvenlik nedir?​

eTwinning E-Güvenlik nedir?
e-Güvenlik, internette çalışırken dikkate alınması gereken hususlarla ilgilidir. eTwinning’e kaydolan öğretmenler, Ulusal Destek Kuruluşları tarafından kontrol edilir ve eTwinning’in tüm özelliklerini kullanabilmek için onaylanırlar. …

E-Güvenlik politikası nedir?​

İnternetin güvenli kullanımı ile ilgili paketlerin tanıtım ve yaygınlaşmasını sağlamak devlet politikasıdır. Evlerde limitli internet paketlerinin kullanımını teşvik etmek için rehberlik yapılmaktadır. Kullanım farkındalığına yönelik uygulamalar geliştirmek için derslerde bu konuya öncelik verilmektedir.

E Güvenlik günü ne zaman?​

E Güvenlik günü ne zaman?
Ülkemizde, Güvenli İnternet Günü etkinlikleri ilk olarak 2010 yılında gerçekleştirilmeye başlanmıştır. Bu yılki Güvenli İnternet Günü de tüm dünyada ve Türkiye’de 9 Şubat 2021 tarihinde kutlanmıştır.

Internette güvende olmak için nelere dikkat etmeliyiz?​

Internette güvende olmak için nelere dikkat etmeliyiz?
10 Maddede Güvenli İnternet Kullanımı
- Kişisel Bilgileri Profesyonel ve Sınırlı Tutun.
- Gizlilik Ayarlarınızı Açık Tutun.
- Ne İndirdiğinize Dikkat Edin.
- Güvenli Sitelerden Satın Alım Yapın.
- Ne Yazdığınıza Dikkat Edin.
- Kiminle Tanıştığınıza Dikkat Edin.

Güvenli internet neleri engelliyor?​

Kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorilerdeki siteleri engellemektedir. Çocuk Profiline ek olarak kişisel sitelere, forum ve paylaşım sitelerine erişim sunar. Ayrıca sosyal medya, oyun ve sohbet kategorilerini ayrı ayrı seçme imkanı sunar.

Twinning projesi ne demek?​

Twinning projesi ne demek?
eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa’daki okullar arası işbirliğini teşvik eder. …

E Safety ne demek?​

E Safety ne demek?
E – Safety kelime anlamı olarak elektronik güvenlik anlamına gelmektedir. Bulunduğumuz ortamda dijital bir aracın güvenilir bir şekilde nasıl kullanılacağını kapsayan bir harekettir.

2021 E Güvenlik günü ne zaman?​

Güvenli İnternet Günü 2021 ( Safer Internet Day 2021) Avrupa Komisyonu ve Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen “Güvenli İnternet Günü” 9 Şubat 2021 tarihinde okulumuzda çevrimiçi düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Güvenli internet günü hangi gündür?​

Güvenli internet günü hangi gündür?
Ülkemizde de, 2010 yılından itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu koordinesinde düzenlenmekte olan Güvenli İnternet Günü etkinlikleri bu yıl tüm dünya ile birlikte 11 Şubat 2020 tarihinde kutlanmıştır.
 
E-Güvenlik, çevrimiçi ortamda güvende kalma ve çocukların internet kullanımının getirdiği siber sorunlardan korunması için alınan önlemleri sağlamayı ifade eder. Bu kapsamda, e-güvenlik aynı zamanda internet güvenliği, çevrimiçi güvenlik veya web güvenliği olarak da adlandırılabilir.

E-Güvenlik kurallarına uyarak internette güvenliği sağlamak mümkündür. İşte bazı e-güvenlik kuralları:
1. Güvenli bağlantı ve güncel sertifikalar kullanın.
2. Dış ağa açık giriş ekranlarına captcha yerleştirin.
3. İstemcilerde çerez güvenliğini sağlayın.
4. Tahmin edilebilir dizinlerden kaçının.
5. Botlara dikkat edin ve güçlü parolalar kullanın.
6. Her framework ve kütüphaneyi dikkatlice seçin ve kullanmayın.

eTwinning E-Güvenlik ise, eTwinning platformunda çalışırken dikkate alınması gereken güvenlik hususlarıyla ilgilidir. Örneğin, eTwinning'e kaydolan öğretmenler, Ulusal Destek Kuruluşları tarafından kontrol edilir ve platformun tüm özelliklerini kullanabilmek için onay alırlar.

E-Güvenlik politikası ise, internetin güvenli kullanımını teşvik etmek ve internet kullanıcılarını siber tehditlere karşı korumayı amaçlamaktadır. Devletlerin belirlediği politikalar ile internetin güvenli hale getirilmesi ve kullanıcıların bilinçlenmesi sağlanır.

Güvenli internet kullanımı için dikkat edilmesi gerekenler arasında kişisel bilgilerin korunması, gizlilik ayarlarının kontrol edilmesi, güvenli sitelerden alışveriş yapılması ve kiminle iletişim kurulduğuna dikkat edilmesi önemlidir. Ayrıca, indirilen dosyalara dikkat edilmesi ve güvenli internet alışkanlıkları edinilmesi gerekmektedir.

Güvenli internet, içinde kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılımlar gibi unsurları engelleyerek internet kullanıcılarını korumayı amaçlar.

"E-Twinning" projesi, okullar arasında Avrupa'da işbirliğini teşvik eden Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımını destekleyen bir projedir.

"E Safety" ise elektronik güvenlik anlamına gelir ve dijital araçların güvenli şekilde kullanılmasını kapsar.

2021'de Güvenli İnternet Günü, Avrupa Komisyonu ve Avrupa Okul Ağı tarafından desteklenen etkinlikler çerçevesinde 9 Şubat tarihinde kutlandı.

Ülkemizde ise, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından koordine edilen Güvenli İnternet Günü etkinlikleri 11 Şubat tarihinde gerçekleştirilmektedir. Bu etkinlikler kapsamında, internet kullanıcılarına güvenli internet alışkanlıkları öğretilmekte ve farkındalık oluşturulmaktadır.
 
Geri
Üst