AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

E faturada kase imza nereye atilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

E faturada kaşe imza nereye atılır?​

Vergi Teknolojileri Aynı kanunun Faturanın Nizamını anlatan 231’inci 4’üncü bendinde ise “Faturaların baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanların imzası bulunur” denmektedir.

E-fatura irsaliye yerine geçer mi?​

E-fatura irsaliye yerine geçer mi?
e-Fatura veya e-Arşiv fatura ile belgelendirilen satışlarda, satış anında düzenlenen ve satıcı ya da yetkilisi tarafından imzalanan bilgi fişi, e-Arşiv faturalarda irsaliye yerine geçer.

E faturaya geçmek için ne yapmalıyım?​

e-Faturaya geçiş yapmanın belli kanalları vardır. Bunlar; GİB Portal, GİB ile Entegrasyon ve Özel Entegratör üzerinden geçiştir. e-Faturaya başvuracak firmaların Kamu Sertifikasyon Merkezi’ne başvurarak mali mühür temin etmeleri gerekir. Şayet şahıs firması iseniz e-imza ile de başvuru yapabilmeniz mümkün.

E-fatura imzasız ne demek?​

E-fatura imzasız ne demek?
Buna göre e-fatura uygulamasında elektronik imza yasalar tarafından zorunlu kılınmıyor, bunun yerine mali mühür kullanılıyor. Ancak Türk Ticaret Kanunu uyarınca faturayı tanzim eden şirketin yetkililerinin faturada imzası bulunması gerekiyor.
E fatura da kaşe imza olur mu?​
e-Arşiv fatura da kağıt fatura gibi VUK ve diğer vergi kanunu hükümlerine tabi olduğundan e-Arşiv faturaları da bu hükümler çerçevesinde düzenlenmelidir. Bu ifade sebebi ile e-Arşiv Fatura tasarımlarına kaşe ve imza eklenmelidir.

E fatura Kaşelenir mi?​

E fatura Kaşelenir mi?
Gönderdiğiniz elektronik faturada düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanının da saat ve dakika olarak gösterilmesi halinde elektronik faturanın kağıt çıktısı irsaliye yerine geçer. Ancak bu kağıt çıktıya “İrsaliye yerine geçer” ifadesinin yazılması ve kağıdın kaşelenip imzalanması gerekmektedir.

E-fatura mükellefi İrsaliye kesmek zorunda mı?​

“e-Fatura Uygulamasına kayıtlı kullanıcılara Düzenlenecek elektronik faturada, düzenleme tarihi yanında düzenleme zamanının da saat ve dakika olarak gösterilmesi halinde elektronik faturanın kâğıt çıktısı irsaliye yerine geçer.

E-fatura mükellefi normal İrsaliye kesebilir mi?​

E-fatura mükellefi normal İrsaliye kesebilir mi?
Mükellefler, uygulamaya dahil oldukları ayın sonuna kadar kayıtlı kullanıcılara, kağıt ortamda da irsaliye düzenleyebileceklerdir. Ancak aynı işlem için elektronik veya kağıt ortamdaki belgelerden sadece birinin düzenlenmesi gerekmektedir.

E-faturaya geçme zorunluluğu nedir?​

Yıllık cirosu 5 milyon TL ve üzerindeki tüm işletmeler e-Fatura kullanmaya zorunludur. Ayrıca e-Faturanın avantajlarından yararlanmak isteyen işletmeler de gönüllü olarak bu uygulamaya geçiş yapabilirler. Gönüllü olarak katılan firmalar, diledikleri zaman sistemden ayrılabilirler.

E imza olmadan fatura kesilir mi?​

E imza olmadan fatura kesilir mi?
e-İmza, kişinin ıslak imzası yerine geçer. Bu anlamda, e-arşiv uygulamasını kullanan mükelleflerin elektronik belge olarak oluşturdukları faturayı matbu olarak teslim ederken faturada imzanın bulunması gerekir.
E faturada imza şart mı?​
e-Arşiv Fatura matbu fatura gibi VUK ve diğer vergi kanunu hükümler doğrultusunda düzenleniyor. Dolayısıyla GİB’in Vergi Usul Kanunu’nun 433 seri numaralı genel tebliğine göre e-Arşiv faturada imza bulunması gerekiyor.

E-arşiv faturada imza olur mu?​

E-arşiv faturada imza olur mu?

Faturada kaşe olması zorunlu mudur?​

E fatura için e imza şart mı?​

E fatura için e imza şart mı?
Kurumsal firmalar elektronik fatura ve benzeri belgeleri kullanabilmek için mutlaka mali mühür edinmek durumundadır. Bunun tek istisnası şahıs şirketleridir. Kendinize ait bir şahıs şirketinizin olması halinde e Fatura ya da e Arşiv Fatura kesmeniz gerektiğinde elektronik imzanızı kullanabilmeniz mümkün olur.

E-fatura nasıl imzalanır?​

e-Arşiv Portalı için mali mühür kullanmanız gerekmez. Fatura onaylama işlemleri “GİB İmza” seçeneği ile gerçekleştirilir. Bu ekranda şifre gönderme seçeneğine ile cep telefonunuza 6 haneli bir kod gönderilir ve bu kod kullanılarak fatura imzalama işlemi tamamlanır.

E imza ile e-fatura kesilir mi?​

E imza ile e-fatura kesilir mi?
e-Fatura Mali Mühür veya e-İmza ile onaylanmalıdır. Üzerinde Mali Mühür veya e-İmza olmayan fatura, VUK kapsamında e-Fatura olarak kabul edilmez.
E-imza ile fatura nasıl kesilir?​
E-fatura kesmek isteyen firmalar GİB Portal ve Özel Entegratör firmalar üzerinden bir geçiş sağlamaktadır. E-fatura kesmek için firmalar Kamu Sertifikasyon Merkezi’ne başvurmalı ve mali mühür temin etmelidir. Bunun dışında firmanız bir şahıs şirketiyse e-imza alabilir ve bununla da e-faturaya geçebilirsiniz.

E fatura portaldan kesilir mi?​

E fatura portaldan kesilir mi?
GİB Portal üzerinden e-arşiv fatura kesmek için elektronik fatura sistemine geçiş yapmanız ya da mali mühür almanız gerekmez. Fatura onaylama işlemleri için “GİB İmza” seçeneği kullanılır. Bu ekrana cep telefonunuza gönderilen 6 haneli şifreyi girdiğinizde, fatura imzalama işlemi tamamlanır.

E faturada kaşe zorunlu mu?​

E-faturaya geçen e defter kullanmak zorunda mı?​

E-faturaya geçen e defter kullanmak zorunda mı?
e-Fatura kullanıcısı olunca e-defter uygulamasına da geçmek zorundayım? Hayır. Eğer şirket olarake-faturaya geçiş zorunluluğunuz bulunmuyorsa e-defter de kullanmak zorunda değilsiniz.
 
**E faturada kaşe imza nereye atılmalıdır?**
E faturada kaşe ve imza, faturanın baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanların imzasının bulunması gerekmektedir. Vergi Teknolojileri Aynı Kanun'un Faturanın Nizamını anlatan 231’inci 4’üncü bendine göre faturalarda bu imzanın yer alması zorunludur.

**E-fatura irsaliye yerine geçer mi?**
E-fatura veya e-Arşiv faturada bilgi fişi, satış anında düzenlenip satıcı ya da yetkilisi tarafından imzalandığında irsaliye yerine geçer. Bu uygulama ile e-faturanın avantajlarından yararlanarak işlemlerinizi elektronik ortamda gerçekleştirebilirsiniz.

**E faturaya geçmek için ne yapmalı?**
e-Faturaya geçiş için GİB Portalı, GİB ile Entegrasyon ve Özel Entegratör üzerinden işlem yapılabilir. Firmaların başvuru sürecinde Kamu Sertifikasyon Merkezi’ne başvurarak mali mühür temin etmeleri gerekmektedir. Şahıs firmaları ise e-imza ile başvuru yapabilirler.

**E-fatura imzasız ne demek?**
E-fatura uygulamasında elektronik imza yasalar tarafından zorunlu kılınmamaktadır, ancak Türk Ticaret Kanunu gereği faturayı tanzim eden şirketin yetkililerinin imzasının bulunması gerekmektedir. Mali mühür kullanımı da önemlidir.

**E fatura da kaşe imza olabilir mi?**
e-Arşiv faturaları, VUK ve diğer vergi kanunu hükümlerine tabi olduğundan, bu belgelerin düzenlenmesi esnasında kaşe ve imza kullanılmalıdır. Tasarımların vergi mevzuatına uygun olması için kaşe ve imzanın eklenmesi gerekmektedir.

**E fatura kaşelenir mi?**
E faturanın kağıt çıktısı irsaliye yerine geçebilmesi için düzenleme zamanının, saat ve dakika olarak gösterilmesi gerekmektedir. Ayrıca kağıt çıktıya "İrsaliye yerine geçer" ifadesinin yazılması ve kağıdın kaşelenip imzalanması gerekmektedir.

**E-fatura mükellefi İrsaliye kesmek zorunda mı?**
e-Fatura kullanıcıları, elektronik faturada düzenleme tarihi yanında zaman bilgisini de gösterdiklerinde, elektronik faturanın kağıt çıktısının irsaliye yerine geçerli olduğunu unutmamalıdır.

**E-fatura mükellefi normal İrsaliye kesebilir mi?**
e-Fatura mükellefleri uygulamaya dahil oldukları ayın sonuna kadar kayıtlı kullanıcılara, kağıt ortamda da irsaliye düzenleyebilirler. Ancak elektronik ve kağıt ortamdaki belgelerden sadece birinin düzenlenmesi gerektiğini unutmamalıdırlar.

**E-faturaya geçme zorunluluğu nedir?**
Yıllık cirosu 5 milyon TL ve üzerinde olan tüm işletmelerin e-Fatura kullanmaya zorunlu olduğu belirtilmektedir. Ayrıca, e-Faturanın sunduğu avantajlardan faydalanmak isteyen işletmeler gönüllü olarak da bu uygulamaya geçiş yapabilirler.

**E imza olmadan fatura kesilir mi?**
E-imzanın kişinin ıslak imzasının yerine geçtiğini belirtmek gerekir. E-arşiv uygulamasını kullanan mükellefler, elektronik belge olarak oluşturdukları faturalarda imzanın bulunması gerekmektedir.

**E-faturada imza şart mı?**
E-Arşiv Fatura, Vergi Usul Kanunu'nun 433 seri numaralı genel tebliğine göre imza içermelidir. E-Arşiv Fatura düzenlenirken vergi mevzuatına uygun olarak imza kullanılması gerekmektedir.

**E-arşiv faturada imza olur mu?**
E-arşiv faturada imza bulunması gerektiğinden, fatura düzenlenirken vergi mevzuatı hükümlerine dikkat edilerek imza eklenmelidir.

**Faturada kaşe olması zorunlu mudur?**
Faturada kaşe bulunması zorunlu olmamakla birlikte, imza zorunluluğu bulunmaktadır. Faturanın baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya mezun olanın imzası yer almalıdır.

**E fatura için e imza şart mı?**
Kurumsal firmaların elektronik fatura ve benzeri belgeleri kullanabilmek için mali mühür kullanması gerekmektedir. Ancak şahıs şirketlerinin e-imza ile de fatura kesme imkanı bulunmaktadır.

**E-fatura nasıl imzalanır?**
e-Arşiv Portalı'nda faturayı mali mühürle imzalamak zorunlu değildir. Fatura onaylama işlemleri "GİB İmza" seçeneği ile gerçekleştirilir. Şifre gönderme seçeneğiyle cep telefonunuza gönderilen 6 haneli kod ile fatura imzalanabilir.

**E imza ile e-fatura kesilir mi?**
E-faturanın e-imza veya mali mühür ile onaylanması gerekmektedir. Mali Mühür veya e-İmza olmayan faturalar VUK kapsamında e-Fatura olarak kabul edilmez.

**E-imza ile fatura nasıl kesilir?**
E-fatura kesmek isteyen firmalar, GİB Portal ve Özel Entegratör firmaları üzerinden geçiş gerçekleştirmektedir. Mali mühür temini için Kamu Sertifikasyon Merkezi'ne başvuru yapılabilir. Ayrıca şahıs şirketleri e-imza alarak da e-faturaya geçiş yapabilirler.

**E fatura portaldan kesilir mi?**
GİB Portal üzerinden e-arşiv fatura kesmek için mali mühür almanız gerekmez. Fatura onaylama işlemleri için "GİB İmza" seçeneği kullanılabilir. Cep telefonunuza gönderilen 6 haneli şifreyi girerek faturayı imzalayabilirsiniz.

**E faturada kaşe zorunlu mu?**
E faturada kaşe kullanımı zorunlu değildir, ancak imza zorunluluğu bulunmaktadır. Faturanın baş tarafında iş sahibinin veya namına imzaya yetkili olanın imzasının bulunması gerekmektedir.

**E-faturaya geçen e defter kullanmak zorunda mı?**
E-fatura kullanıcısı olan bir şirketin, e-defter uygulamasına geçmek zorunluluğu bulunmamaktadır. Eğer e-fatura zorunluluğunuz yoksa, e-defter kullanmak da gerekli değildir.
 
Geri
Üst