- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 255.890
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
E-fatura serisi ön eki nedir?
Fatura ön eki faturalarınızın sıra numarasındaki ilk üç harftir.( Örneğin; ABC2018…) Paketlerde saklama bedeli dahildir.2021 de kimler e faturaya geçmek zorunda?
Son durumda, 2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL, 2022 ve müteakip hesap dönemleri için 3 milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin e-faturaya geçiş zorunluluğu bulunuyor. Zorunluluk kapsamındaki işletmelerin 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-faturaya geçiş yapmaları gerekiyor.Sürelerin hesaplanması Vergi Usul Kanununun 18. Maddesinde açıklanmıştır. Gün olarak belirtilen sürelerin hesabında sürenin başladığı gün hesaba katılmaz ve süre son günün mesai bitiminde sona erer. Buna göre 7 günlük süre malın teslimini ve / veya hizmetin ifasını takip eden günden başlayarak hesaplanacaktır.
1 kontör kaç fatura?
1 fatura = 1 kontördür. Gelen-giden fatuarlar 1 kontör ücretlendirilir. efatura ve earşiv ayrımı yoktur. Sistem ile birlikte tüm efatura kurulumu ve işlemleri tarafımızdan ücretsiz yapılmaktadır. Hizmet ve kontör fiyatlarına 10 yıl saklanma ücreti dahildir.
Gib ön eki nedir?
Merhabalar; Fatura seri numarasının verilmesi yönteme göre değişmektedir. – Portal yöntemini kullanıyorsanız GIB (değiştirilebilmekte) ve FYS ile başlayan seri numaraları kullanılabilmektedir: – Portalden oluşturduğunuz faturalarınız için seri numarası otomatik olarak verilmektedir.
5000 TL nin altında e Arşiv fatura kesilir mi?
1 Ocak 2020 tarihinden itibaren e-fatura kullanma mecburiyeti olmayan mükellefler tarafından düzenlenecek olan vergiler dahil toplamı 30 bin TL, (vergi mükelleflerine düzenlenenler açısından vergiler dahil toplam tutarı 5.000 TL) olan faturalar e-arşiv fatura olarak düzenlenmek zorundadır.2022 e-fatura kimlere zorunlu?
Brüt satış hasılatı limitleri düşürüldü Yapılan son güncelleme ile bu rakam bir kez daha düşürüldü. Buna göre 2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL, 2022 ve müteakip hesap dönemleri için 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler zorunlu olarak e-faturaya geçiş yapacak.Yıllık cirosu 5 milyon TL ve üzerindeki tüm işletmeler e-Fatura kullanmaya zorunludur. Ayrıca e-Faturanın avantajlarından yararlanmak isteyen işletmeler de gönüllü olarak bu uygulamaya geçiş yapabilirler. Gönüllü olarak katılan firmalar, diledikleri zaman sistemden ayrılabilirler.
E-fatura kaç gün öncesine kesilebilir?
Şartlar sağlandığı takdirde, E-Arşiv Fatura 7 gün öncesine kadar kesilebilir. Geçmişe dönük kesilen faturalarda 7 gün kuralı aşıldıysa, özel usulsüzlük cezası uygulanır. Bu da %10’luk bir orana tabidir. Ceza almamak için faturalar düzenli ve belirtilen süre içerisinde kesilmelidir.
7 gün geriye dönük fatura kesilebilir mi?
Vergi Usül Kanunu’na göre yedi (7) güne kadar geriye dönük e-Fatura gönderilebilmektedir. Fakat düzenlenme tarihi 7 günden eski e-Faturaların gönderilmesi teknik olarak mümkün olup (özel entegratörlük sistemleri tarafından engellenemez), usül cezası mevcuttur.
Kontör fatura nedir?
e-Fatura, kağıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahip yasal düzenlemelerle belirlenmiş bir format ile standart hale getirilmiş, değiştirilemezliği mali mühürle ve zaman damgası ile garantilenmiş, fatura tarafları arasında, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan güvenli elektronik belgedir.Logo 1 e-fatura kaç kontör?
3. Her gönderilen veya alınan “e-Fatura”nın transferi için 1 kontör düşülecektir. Saklama hizmeti de bu 1 kontör’e dahildir.Elektronik fatura ve mali mühür başvurusu GİB Portal üzerinden e-arşiv fatura kesmek için elektronik fatura sistemine geçiş yapmanız ya da mali mühür almanız gerekmez. Fatura onaylama işlemleri için “GİB İmza” seçeneği kullanılır.
E-fatura en az kaç olmalı?
Yapılan son güncelleme ile bu rakam bir kez daha düşürüldü. Buna göre 2020 ve 2021 yılı brüt satış hasılatı 4 milyon TL, 2022 ve müteakip hesap dönemleri için 3 milyon TL ve üzeri olan mükellefler zorunlu olarak e-faturaya geçiş yapacak.
5000 TL altı e Arşiv fatura nasıl kesilir?
Eczanelerimiz tarafından 01/01/2020 tarihinden itibaren satış yaptığınız vergi mükelleflerine, düzenleyeceğiniz fatura tutarı KDV dahil 5.000,00 TL’yi aştığı takdirde, faturanın kullandığınız fatura cildinden kağıt olarak düzenlenmesi yasaklanmıştır. (5.000,00 TL altı faturalar normal fatura cildinden düzenlenecektir.)