E-Fatura neden gonderilir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.050
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

E-Fatura neden gönderilir?​

E-fatura faturaların internet ortamında gönderilmesi ya da alınması olarak açıklanabilir. GİB tarafından yönetilmekte olan e-Fatura uygulamasının amaçlarından ilki, alıcıyla satıcı arasında karşılıklı güvenin oluşması, bunun haricinde zaman ve maliyet tasarrufunun sağlanmasıdır.

E-Fatura sistemi nasıl işliyor?​

E-Fatura sistemi nasıl işliyor?
e-fatura elektronik ortamda hazırlanır ve gönderilir. Faturaların müşteriye gönderimi için kargolamaya gerek kalmaz. e-faturayı anında müşterinize iletilir. e-Faturalar dijital ortamda arşivlenir ve arşivleme işleminden kurtulursunuz.

2021 de kimler e faturaya geçecek?​

2021 de kimler e faturaya geçecek?
E-Fatura Zorunluluğu 2021 2020 ya da müteakip hesap dönemleri brüt satış hasılatı 5 milyon TL ya da üzeri olan mükellefler e-faturaya geçiş yapmak zorundadır. Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na eklenmiş 3 sayılı listedeki malları imal, ithal ya da üretenler e-faturaya geçiş yapmak zorundadır.

E faturaya geçtiğimi nasıl anlarım?​

e-Fatura sorgulama işlemi, efatura.gov.tr adresinden mükellefin vergi kimlik numarası ya da TC kimlik numarasını girerek yapabilirsiniz. Mevcut bilgilerle, sistemdeki bilgileri karşılaştırabilir, doğruluğunu kontrol edebilirsiniz.

E-fatura kullanan normal fatura kesebilir mi?​

E-fatura kullanan normal fatura kesebilir mi?
GİB e-Fatura listesinde kayıtlı bulunan bir alıcı mükellefe, kağıt fatura kesilebilir mi? e-Fatura kullanımı sisteme kayıtlı mükellefler arasında zorunludur ve sistemde bulunan bir mükellefe kesilecek kağıt faturalar yok hükmündedir.

E-fatura hangi durumlarda kesilir?​

E-fatura hangi durumlarda kesilir?
e-Fatura yalnızca e-fatura mükelleflerine kesilip gönderilebilir. e-Arşiv fatura ise göndericinin e-fatura mükellefi, alıcının ise kağıt fatura kullanıcısı veya son kullanıcı olması durumunda kullanılır. Yani e-arşiv fatura, e-fatura kullanıcısı olmayan mükelleflere kesilir ve gönderilir.

E-fatura sisteme ne zaman düşer?​

E-fatura, fatura numarası devamlılığında sistem numaraları otomatik atar. E-faturaya geçiş süreci oldukça kolaydır. Birfatura ile çalışıyorsanız ortalama 48 saatte geçişiniz tamamlanır.

E-fatura doldurma nedir?​

E-fatura doldurma nedir?
Elektronik ortamda hazırlanan faturalara verilen isimdir. Kağıda basılmayan ve sunucular tarafından alıcı ve satıcıya iletilen e-fatura, ileride tüm firmalar için zorunlu hale getirilecek. Kurumsal işlemlerinizi daha kolay hale getirmek ve tasarruf etmek istiyorsanız e-fatura uygulamasına geçmelisiniz.

E-Fatura kimlere zorunlu 2020?​

E-Fatura kimlere zorunlu 2020?
Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 19 Ekim 2019 tarihinde yayımlanan tebliğ kapsamında 2018 veya müteakip yıllık cirosu 5 milyon TL’yi aşan mükelleflere 1 Temmuz 2020’ye kadar e-Fatura ve e-Defter uygulamalarına geçiş zorunluluğu getirildi.

2021 de Kimler E irsaliye kullanmak zorunda?​

2021 yılı hesap dönemi brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) 25 Milyon TL ve üzeri olan mükelleflerin, 01.07

E faturada kaşe imza zorunlu mu?​

E faturada kaşe imza zorunlu mu?
e-Arşiv fatura da kağıt fatura gibi VUK ve diğer vergi kanunu hükümlerine tabi olduğundan e-Arşiv faturaları da bu hükümler çerçevesinde düzenlenmelidir. Bu ifade sebebi ile e-Arşiv Fatura tasarımlarına kaşe ve imza eklenmelidir.

E faturaya ne zaman geçtim?​

E faturaya ne zaman geçtim?
Bu kapsamdaki kullanıcılar, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayınlanan 509 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğe göre, 2021 yılında satış hasılatı 5 milyon TL üzeri olan şirketlerdir ve 1 Temmuz 2022 tarihine kadar e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamasına geçmeleri, 1 Ocak 2023 tarihinde ise e-defter uygulamasına …
 
E-fatura konusunda detaylı bilgiler verilmiş, ama bazı noktalarda eksiklikler mevcut. İzin verirseniz eksiklikleri tamamlamama yardımcı olabilir misiniz?
 
Geri
Üst