AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

e-Devlet’te yardım parası sorgulama nasıl yapılır?

haberci

Yeni Üye
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
, pandemi döneminde zor geçinen ailelere sosyal yardımda (pandemi yardımı) bulunuyor. Bu pandemi parası daha önce Faz 1 ve Faz 2 yardımlarında
1000 TL
iken şimdi Faz 3 kapsamında
1100 TL
olarak açıklandı. Peki
e-Devlet yardım parası sorgulama nasıl yapılır
?
Pek çok kişi pandemi yardımının hala devam edip etmediğini, ne gibi şartlar gerektiğini merak ediyor. Nasıl başvuru yapılacağını ve ardından başvurunun sonucunun nasıl sorgulandığını bilmeyenler için soruları yanıtlıyoruz.
e-Devlet yardım parası sorgulama nasıl yapılır?
Pandemi destek parası başvurusu yapmak için birkaç adımı takip etmeniz yeterli olacak. Eskiden PTT şubelerinden başvuru yapılırken artık buna gerek yok. Öncelikle bir e-Devlet hesabınızın olması yeterli olacak. Eğer gereken şartlara uyuyorsanız destek parasından yararlanabilirsiniz. Peki
e-Devlet yardım parası sorgulama nasıl yapılır
?
Başvurmak için
TC Kimlik numaranızın son hanesine göre
belirli günlerde işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
0 = Pazartesi
2 = Salı
4 = Çarşamba
6 = Perşembe
8 = Cuma
Cumartesi
ve
Pazar
günleri ise bir sınırlamaya tabi tutulmadan
herkes başvuru yapabilir
.
Buradan
e-Devlet hesabınızla ya da diğer seçeneklerle girerek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Başvurunuzu tamamladıktan işlemi
buradan
sorgulayabilirsiniz.
Sosyal yardım için gereken şartlar neler?
e-Devlet tarafından yapılan ve takip edilen değerlendirmeler, kişi olarak değil hane kapsamında yapılıyor. Başvuru yapmak için de sahip olunması gereken bazı şartlar mevcut. Peki kimler sosyal yardım için başvuru
yapamaz
?
Pandemi Sosyal Destek Programı’nın daha önce verdiği
Faz 1 ve Faz 2 yardımlarından 1000 TL’lik destek parası alanlar
5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki
kamu işçileri
5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki
memurlar
Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) gelir veya aylık alanlar (
emekliler
)
İŞKUR
İşsizlik Ödeneği
‘nden faydalananlar
İŞKUR
Kısa Çalışma Ödeneği
‘nden faydalananlar sosyal yardım parasından yararlanamaz.
Bu şartların dışında kalanlar
, 1100 TL pandemi sosyal yardım parası desteği
alabilirler
.

Merhaba, e-Devlet yardım parası sorgulama işlemi oldukça kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Aşağıda adım adım nasıl yapılacağına dair bilgileri bulabilirsiniz:

1. Öncelikle e-Devlet sistemine giriş yapmak için bir e-Devlet hesabınız olması gerekmektedir. Eğer henüz bir e-Devlet hesabınız yoksa PTT şubelerinden veya e-Devlet kapısı üzerinden kolayca oluşturabilirsiniz.

2. e-Devlet hesabınıza giriş yaptıktan sonra "Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı" bölümüne ya da "Pandemi Yardımı Sorgulama" gibi bir başlık altında yer alan ilgili hizmete tıklayarak başvurunuzu ve ödeme durumunuzu sorgulayabilirsiniz.

3. Sorgulama işlemi için genellikle TC kimlik numaranızın son hanesine göre belirli günlerde işlem gerçekleştirilmesi gerekebilir. Pazartesi için 0, Salı için 2, Çarşamba için 4, Perşembe için 6, Cuma için 8 rakamları genellikle kullanılmaktadır. Cumartesi ve Pazar günleri ise sınırlamaya tabi olmadan herkes başvuru yapabilir.

4. Sorgulama sonucunda başvurunuzun durumunu öğrenebilir ve gerekli bilgilere erişebilirsiniz.

Sosyal yardım için gereken şartlar konusunda ise açıklamalara yer verdiğiniz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz durumlar dışında kalan bireyler, belirli şartları sağladıkları takdirde 1100 TL pandemi sosyal yardım parası desteğinden yararlanabilirler. Başvuru yapacak olanlara kolaylıklar dilerim. Eğer başka sorularınız varsa memnuniyetle yanıtlarım.

Geri