- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
E devlette neden mezun görünmüyorum?
1) Mezuniyet Bilgileri Sayfası ☞ e-Devlet Sistemine giriş yapınız. ☞ Yükseköğretim Mezun Belgesi Sorgulama sayfasını bulunuz ve açınız. ☞ Bu sayfada eğer yükseköğretim mezunu iseniz diploma belgeniz görüntülenir. ☞ Yükseköğretim mezunu iseniz ve belgeniz görünmüyor ise “Hata veya Eksiklik Bildir” sayfasını açınız.Açık lise bitirdim diplomamı nereden alınır?
Mezun olan öğrenciler diplomalarını Açık Öğretim Lisesine bildirdikleri adres ilindeki Merkez Halk Eğitim Merkezi (ASO) Müdürlüğünden alabilmektedirler. Diploma, söz konusu Halk Eğitim Merkezinde bulunmuyor ise; Diploma basılmamış olabilir.Açık öğretim lisesi 5 dönem nedir?
Sınıf sistemi yerine dönem kavramı vardır. Lise 1. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 1. ve 2. dönemdir. Lise 2. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 3. ve 4. dönemdir. Lise 3. sınıfın karşılığı Açık Öğretim Lisesinde 5. ve 6. dönemdir.
Diplomam Yöksise kayıtlı mı?
Mezuniyet ve öğrenim bilgilerinize ÖBS’deki http://obs.atauni.edu.tr/moduller/sayfa/info/index adresinde yer alan “YÖKSİS Bilgilerim” menüsü aracılığıyla ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet uygulamasındaki YÖK işlemlerinden de öğrencilik bilgilerinize ulaşabilirsiniz.
E Devlet eğitim Bilgileri Güncelleme Nasıl Yapılır?
e-Devlet Üzerinde Mezuniyet Bilgileri Güncelleme Kılavuzu İndir- Mezuniyet Bilgileri Sayfası e-Devlet Sistemine giriş yapınız.
- Hata ve Eksiklik Bildirimi Sayfası Bu sayfada mezun olduğunuz programa ait bilgileri listeden seçerek giriniz.
- Bildirimin Gönderilmesi.
Açık öğretim lisesi diplomaları ne zaman verilecek?
AÖL diplomaları sınava girilen tarihten yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerine gönderilir. Mezun adaylar kendi illerindeki Koordinatör Halk Eğitim Merkezinin neresi olduğunu AÖL internet sayfasından kısmından görebilir.Yöksis bilgi güncelleme nasıl yapılır?
— Mezuniyet bilgisi Üniversite tarafından güncellenen mezunlar ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden başvuru yapıyorsa aşağıdaki ekran alıntısında belirtildiği gibi “eğitim bilgilerim” menüsü altında bulunan “eğitim bilgilerimi e-okul / YÖKSİS ten güncelle” butonuna basması gerekmektedir.
Yöksis öğrenci kayıt nasıl yapılır?
YÖKSİS sistemine kayıt olabilmek için bazı prosedürleri gerçekleştirmek gerekir. Yapılması gereken ilk şey YÖKSİS internet sitesine giriş yapılmasıdır. İnternet sitesinden kayıt olunabileceği gibi üniversitelerin veya fakültelerin öğrenci işlerinden de kayıt yapılabilmektedir.