e-Devlet uzerinden kayit nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

e-Devlet üzerinden kayıt nasıl yapılır?​

www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet şifreniz ile giriş yaptıktan sonra, sitede bulunan arama kutucuğuna üniversite ‘e-Kayıt’ yazarak kayıt işlem sayfasına erişebilirsiniz. Kayıt işlemlerini gerçekleştirmek için kişisel bilgilerinizin e-posta veya telefon numarası ile onaylanmış olmalıdır.

E kayıt telefondan yapılır mı?​

İşte, E Kayıt için adım adım detaylar; Bu hizmetten faydalanmak için eDevlet Kapısı profilinizdeki e-posta ve cep telefonu bilgilerinizin tanımlı ve doğrulanmış olması gerekir. Eğer daha önce iletişim bilgilerinizi doğrulamadı iseniz, aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız.
Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu nedenlerle elektronik kaydı yapılamayan öğrenciler yerleştiği yükseköğretim kurumuna başvuracaktır. E-kayıt yaptıran öğrencinin üniversiteye giderek bizzat kayıt yaptırmasına ise gerek yoktur.
E-kayıt nasıl yapılır 2021?
Elektronik kayıt zorunlu değildir ancak birebir başvuru ile asıl kayıt zorunludur. Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK’ün e-Devlet üzerinden sunduğu “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir.
Ilk defa e-Devlet şifresi nasıl alınır?
İLK DEFA E-DEVLET ŞİFRESİ ALMA İlk defa e-Devlet şifre alma işlemi için PTT’ye gidilmesi gerekir. Hiç şifre almadıysanız, ilk olarak PTT ye giderek 2 TL karşılığında şifre aldıktan sonra kendi şifrenizi oluşturarak işlem kaydınızı devam ettirebilirsiniz.

Telefondan üniversite kayıt yapılır mı?​

Uygulama ile söz konusu üniversiteye yeni yerleşen öğrenciler isteğe bağlı olarak bildirilen tarihler arasında ‘e-Devlet’ kapısı üzerinden elektronik olarak kayıtlarını gerçekleştirebilecekleri gibi Ağustos Eylül tarihleri arasında üniversitelerine giderek şahsen kayıt da yaptırabilecekler.

E kayıt olup olmadığımı nasıl anlarım?​

Öğrenciler E-Devlet platformundaki Üniversite e kayıt sorgulama “turkiye.gov.tr/yuksekogretim-kurulu-universite-e-kayit-belge-sorgulama” sayfasına E-devlet şifreleri ile giriş yapıp öğrenci belgesi sorgulama işlemi yapabilecekler. Lisans Burs Başvurusu ve Sonuç Takibi işlemlerinizi de yapabilirsiniz.
İnternet üzerinden kayıt hakkı kazananların kayıt için üniversiteye gitmesine gerek yoktur. İnternet üzerinden kayıt yeterlidir. Bir üniversiteden konu ile ilgili yapılan açıklama şu şekilde; Elektronik kayıt yapan öğrencilerin Üniversitemiz kayıt merkezine gelerek tekrar kayıt yaptırmalarına gerek yoktur.
Üniversite e kayıt nereden yapılır?
Elektronik kayıtlar e-Devlet üzerinden alınıyor. YÖK’ün e-Devlet üzerinden sunduğu “turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit” adresi üzerinden üniversite e-kayıt işlemi gerçekleştirilir. Bu işlem için adayların sistemdeki bilgilerinin doğrulanmış olması gerekir.

Geri