AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

E-Devlet Tapu Bilgisi Çıktısı Nasıl Alınır?

theking

Yeni Üye

E-Devlet Tapu Bilgisi Çıktısı Nasıl Alınır? sorusuyla ilgili olarak, E-Devlet üzerinden tapu bilgisi çıktısı alma işlemi oldukça kolaydır. İlk olarak, E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından, “Tapu ve Kadastro” bölümüne girerek “Tapu Bilgisi Sorgulama” seçeneğini seçin. Karşınıza çıkan sayfada tapu bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Daha sonra, “Tapu Bilgisi Çıktısı Al” butonuna tıklayarak çıktı alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Bu yöntemle, tapu bilgilerinizi hızlı ve güvenli bir şekilde alabilirsiniz. E-Devlet üzerinden tapu bilgisi çıktısı alma işlemi, vatandaşlara büyük kolaylık sağlamaktadır.
İçindekiler

E-Devlet üzerinden Tapu Bilgisi Çıktısı almak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: Öncelikle E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir. E-Devlet şifreniz yoksa, PTT şubelerinden temin edebilirsiniz. E-Devlet kapısına giriş yapmak için T.C. kimlik numaranız ve şifrenizle sisteme giriş yapmanız gerekmektedir.
2. Adım: Giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan “Tapu ve Kadastro” başlığına tıklamanız gerekmektedir. Bu başlık altında tapu işlemleriyle ilgili birçok hizmet bulunmaktadır.
3. Adım: “Tapu Bilgisi Sorgulama” seçeneğine tıkladıktan sonra, karşınıza bir form gelecektir. Bu formda tapu bilgilerini sorgulayabilmeniz için bazı bilgileri girmeniz gerekmektedir. Tapu bilgilerine ulaşabilmek için tapu numarası, ada ve parsel bilgilerini doğru bir şekilde girmeniz gerekmektedir.
4. Adım: Gerekli bilgileri girdikten sonra “Sorgula” butonuna tıklayarak tapu bilgilerinizi sorgulayabilirsiniz. Sorgulama sonucunda tapu bilgileriniz ekranda görüntülenecektir.
5. Adım: Tapu bilgilerinizi çıktı almak için “Çıktı Al” butonuna tıklamanız gerekmektedir. Bu işlem sonucunda tapu bilgileriniz PDF formatında indirilebilir bir şekilde karşınıza gelecektir.
Not: E-Devlet üzerinden tapu bilgisi çıktısı alabilmek için tapunun size ait olması gerekmektedir. Ayrıca, tapu bilgilerinizin güncel olması önemlidir. Tapu bilgilerinizde herhangi bir hata veya eksiklik tespit ettiğinizde Tapu ve Kadastro Müdürlüğü’ne başvurmanız gerekmektedir.

E-Devlet üzerinden Tapu Bilgisi Çıktısı nasıl alınır?
1. E-Devlet Kapısı’na giriş yapın.
2. “Tapu ve Kadastro” hizmetini seçin.
3. “Tapu Bilgisi Sorgulama” bölümüne girin.
4. “Tapu Bilgisi Çıktısı” seçeneğini tıklayın.
5. İstenen bilgileri doldurarak çıktıyı alın.

E-Devlet üzerinden Tapu Bilgisi Çıktısı almak için E-Devlet Kapısı’na giriş yapın.
E-Devlet Kapısı’nda “Tapu ve Kadastro” hizmetini seçin.
“Tapu Bilgisi Sorgulama” bölümüne girerek çıktı alabilirsiniz.
“Tapu Bilgisi Çıktısı” seçeneğini tıklayarak istediğiniz bilgileri alın.
Tapu Bilgisi Çıktısı için gerekli bilgileri doldurarak çıktıyı alabilirsiniz.

Geri