AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E-devlet sifresi hangi karakterlerden olusur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

E-devlet şifresi hangi karakterlerden oluşur?​

Şifre en az 8 karakterden oluşmalıdır. Şifre tamamen rakamlardan ya da tamamen harflerden oluşamaz. Şifre kişiye ait T.C. Kimlik numarasını ya da doğum yılını içeremez.

E devlet şifresi başka birinin eline geçerse ne olur?​

E-devlet şifresi olmadan ya da tc bilgisi olmadan giriş yapmak mümkün değildir. Kişi, şifremi unuttum bile yapmak istese kimlik bilgileri gerekmektedir. Bu sebeple sadece şifreniz ele geçirilirse, karşı tarafın işlem yapabilmesi için tc numarasına ihtiyacı olacak.

E devlet CV bilgilerine ne yazılır?​

E devlet CV bilgilerine ne yazılır?
– Önce kişisel bilgiler (ad-soyad, doğum tarihi, adres, iletişim bilgileri), ikinci olarak kronolojik şekilde eğitim bilgileri, iş deneyimi ve varsa ayrılma nedeni verilmeli, üçüncü olarak kişisel ilgi ve becerilerden bahsedilmeli (kurs, sertifika, dil, bilgisayar programları), dördüncü olarak referans bilgisi …

E devlet mobil imza ile giriş nasıl yapılır?​

e-Devlet Kapısı şu an Avea, Turkcell ve Vodafone mobil imzaları ile entegre çalışmaktadır. Mobil İmzayı Nasıl Kullanabilirim? Adım 1: Giriş menüsünden “mobil imza ile giriş” seçeneğini seçiniz. Adım 2: Gelen ekranda TC Kimlik No ve Mobil imza aboneliğiniz bulunan GSM numaranızı giriniz ve “Gönder” tuşuna basınız.

E devlet üzerinden kredi çekilir mi?​

e-Devlet’e giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Risk Merkezi Raporu” yazıp gelen linke tıklayın. Gelen menüden “Kredi Limit ve Borç Bilgileri” tarafını seçip başvur butonuna tıklayın.

E devlet şifresi neden kimseye verilmez?​

E devlet şifresi neden kimseye verilmez?
Size ait olan e-devlet şifrenizi, sizden başkasına kesinlikle vermemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bilgileriniz çalınabilir ve başınız derde girebilir. Sizden e-devlet şifresi talep eden kurumları gerekli yerlere şikâyet ediniz. Çünkü hiçbir kurum sizden, size ait olan e-devlet şifrenizi istemez.

E devlet SMS ile şifre yenileme nasıl yapılır?​

Mesajla e-Devlet şifre alma işlemi yapılmamaktadır. e-Devlet giriş yapabilmek için şifre gereklidir. Bu şifreyi sadece ilk defa alacaksanız eğer PTT’ye giderek 2 TL karşılığında almanız gerekir. İlk defa e-Devlet şifre alma işlemi için PTT’ye gidilmesi gerekir.

E-devlet şifresi en az 8 karakterden oluşmalı ve sadece rakamlardan ya da sadece harflerden oluşamaz. Ayrıca T.C. Kimlik numarasını veya doğum yılını içeremez. Şifrenizin güvenliğini sağlamak için bu kurallara dikkat etmeniz önemlidir.

E-devlet şifresi başka birinin eline geçerse, karşı tarafın işlem yapabilmesi için TC numarasına ihtiyacı olacaktır. Bu nedenle şifrenizin güvenliği açısından şifrenizi kimseyle paylaşmamanız önemlidir. Ayrıca, şifremi unuttum gibi durumlarda da kimlik bilgilerinizi kullanarak şifrenizi yenileyebilirsiniz.

E-devlet üzerinden CV bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde girmeniz önemlidir. Önce kişisel bilgileriniz, sonra eğitim bilgileriniz, iş deneyimleriniz, kişisel ilgi ve becerileriniz ve varsa referans bilgilerinizi girmeniz önerilir.

E-devlet mobil imza ile giriş yapmak için Avea, Turkcell veya Vodafone mobil imzalarıyla entegre çalışan bir cihazınızın olması gerekmektedir. Mobil imza ile giriş yapmak için e-Devlet Kapısı üzerinden "mobil imza ile giriş" seçeneğini seçip TC Kimlik Numaranız ve mobil imza aboneliğiniz bulunan GSM numaranızı girmeniz gerekmektedir.

E-devlet üzerinden kredi çekmek için "Risk Merkezi Raporu"nu inceleyip "Kredi Limit ve Borç Bilgileri" seçeneğini seçerek başvuru yapabilirsiniz. Ancak kredi başvuruları için bankaların belirlediği şartları ve prosedürleri karşılamak gerekmektedir.

E-devlet şifresinin kimseye verilmemesi önemlidir çünkü şifrenizin başkalarının eline geçmesi durumunda kişisel bilgilerinizin güvenliği tehlikeye girebilir. Hiçbir kurum sizden e-devlet şifrenizi istemez, bu nedenle şifrenizi kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir.

E-devlet şifresi SMS ile yenilenemez. Eğer ilk defa e-Devlet şifresi alacaksanız PTT şubelerine giderek 2 TL karşılığında şifrenizi alabilirsiniz. Şifrenizi sadece size ait olduğundan emin olmak için güvenli bir şekilde saklamanız önemlidir.

Geri