AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

E devlet sifremi unuttum nasil alabilirim telefondan?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

E devlet sifremi unuttum nasil alabilirim telefondan?​

Şifrenizi mi unuttunuz?
- Daha önce cep telefonu numaranızı www.turkiye.gov.tr’ye kaydedip, doğruladıysanız, PTT’ye gitmeden yeni bir şifre oluşturabilirsiniz.
- Mobil imza veya elektronik imza kullanıcısı iseniz bunlardan biri ile de sisteme giriş yapabilir, dilerseniz şifre oluşturabilirsiniz.
SMS ile e devlet şifresi alınır mı?
Mesajla e-Devlet şifre alma işlemi yapılmamaktadır. e-Devlet giriş yapabilmek için şifre gereklidir. Bu şifreyi sadece ilk defa alacaksanız eğer PTT’ye giderek 2 TL karşılığında almanız gerekir.
E devlet şifresi alma nasıl alınır?
e-Devlet Şifresi e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz. Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir.

E-Devlet Şifremi Unuttum kimi aramalıyım?​

Önemli: Şifre yenileme işlemi yapabilmek için e-Devlet Kapısı üzerinden daha önce doğrulamasını yaptığınız bir cep telefonu numaranızın bulunması gerekmektedir. Eğer, daha önce tanımlama yapmadıysanız, yeni şifre almak için size en yakın Kaymakamlığa giderek bu işlemi gerçekleştirmeniz gerekir.
E-devlet şifresini unuttum yenisi ne kadar?
· Bu işlemlerle yeniden şifre alamıyorsanız PTT şubelerinden 4 TL karşılığında tekrar şifre alabilirsiniz.
E devlet şifresi nasıl alınır kimler alabilir?
15 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, mavi kartlılar ve yabancılar üzerinde T.C kimlik numarasının bulunduğu fotoğraflı kimliğini (nüfus cüzdanı, evlilik cüzdanı, pasaport ve ehliyet, avukat kimlik kartı, mavi kart, ikamet tezkeresi, hakim ve savcı kimlik kartları, süresi dolmamış (geçerli) çalışma izin …
Geçerli Kimlik Doğrulama Yöntemleri
- Aşağıdaki alana kimlik numaranızı yazınız.
- Masaüstünüzde bulunan Kimlik Kartı uygulamasını açınız ve ekrandaki işlem kodunu giriniz. ( e-Devlet Kapısı Kimlik Kartı Uygulaması’nı bilgisayarınıza indirmelisiniz.
- Kimlik kartı doğrulama işlemini gerçekleştiriniz.
18 yaş altı e devlet şifresi nereden alınır?
15 yaşını doldurmamış Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlarına şifre teslimi yapılamamaktadır. Mavi kartın ibraz edilemediği durumlarda; kişinin uyruğuna tabi olunan ülke devletince verilen fotoğraflı resmi kimlik belgelerinden (pasaport, sürücü belgesi, kimlik kartı vs.) herhangi birisinin ibraz etmesi gerekmektedir.
PTT’den E-devlet şifresi aldıktan sonra ne yapmalıyım?
Şifre ile giriş yaptıktan sonra şifrenizi değiştirmeniz istenir, bu durumda PTT’den aldığınız şifreyi girmeniz ve ardından da kendinizin belirleyeceği ve belli kriterlerden oluşan (şifre değişikliği sayfasında açıklanan) yeni şifrenizi girmeniz istenir.

E-devlet şifresi olmadan e nabız giriş nasıl yapılır?​

E-Devlet şifreniz yoksa Sağlık Bakanlığına kayıtlı Aile Hekiminize cep telefonu numaranızın kaydını yaptırarak, telefonunuza gelecek kısa mesaj ile size iletilen tek kullanımlık erişim kodunu kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.
E devlet şifresini unuttum yenisi ne kadar?
E nabız şifremi unuttum ne yapmam lazım?
– T.C. kimlik numarası ve e-Nabız şifresi ile sisteme giriş yapılabilecek sayfa açıldıktan sonra giriş butonunun yan tarafındaki şifremi unuttum butonu tıklanmalıdır. – Bunların ardından sisteme kayıtlı olan cep telefonu numarası ile SMS onayı gönderildikten hemen sonra yeni şifre belirlenir.

15 yaşından küçükler e-devlet şifresi alabilir mi?​

Geri