E Devlet Sabıka Kaydı Nasıl Alınır?

theking

Yeni Üye
E Devlet üzerinden sabıka kaydı nasıl alınır? Sabıka kaydı sorgulama işlemi için öncelikle E Devlet kapısına giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından kimlik doğrulama adımlarını takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz. Sabıka kaydı sorgulama hizmeti E Devlet’in sağladığı bir hizmettir. Sabıka kaydı sorgulama işlemi için güvenlik nedenleriyle bazı kişisel bilgilerinizi girmeniz gerekebilir. E Devlet üzerinden sabıka kaydı nasıl alınır? Sabıka kaydı sorgulama hizmeti için ilgili sayfayı bulup üzerindeki talimatları takip etmeniz yeterlidir.
İçindekiler

E Devlet Sabıka Kaydı Nasıl Alınır?​

E Devlet üzerinden sabıka kaydı almak için öncelikle E Devlet şifresine sahip olmanız gerekmektedir. E Devlet şifreniz yoksa, en yakın PTT şubesine nüfus cüzdanınızla birlikte başvurarak şifrenizi alabilirsiniz. E Devlet şifrenizi aldıktan sonra aşağıdaki adımları takip ederek sabıka kaydınızı alabilirsiniz.
1. Adım: Tarayıcınızın adres çubuğuna https://www.turkiye.gov.tr/ adresini yazın ve Enter tuşuna basın.
2. Adım: E Devlet Kapısı ana sayfasında yer alan “Giriş Yap” butonuna tıklayın.
3. Adım: Açılan sayfada “T.C. Kimlik Numarası” ve “E Devlet Şifresi” alanlarını doldurun ve “Giriş Yap” butonuna tıklayın.
4. Adım: E Devlet sistemine başarıyla giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Sabıka Kaydı Sorgulama” yazın.
5. Adım: Arama sonuçlarından “Sabıka Kaydı Sorgulama” hizmetine tıklayın.
6. Adım: Açılan sayfada T.C. Kimlik Numarası, Ad, Soyad, Baba Adı, Ana Adı ve Doğum Yılı gibi bilgilerinizi doğru bir şekilde doldurun.
7. Adım: Bilgileri doldurduktan sonra “Sorgula” butonuna tıklayın.
8. Adım: Sabıka kaydı sonuçları ekrana gelecektir. Eğer sabıka kaydınız bulunmuyorsa “Sabıka Kaydı Bulunmamaktadır” şeklinde bir mesaj alırsınız.
9. Adım: Sabıka kaydınız varsa, sonuçları detaylı bir şekilde inceleyebilir veya çıktısını alabilirsiniz.
E Devlet üzerinden sabıka kaydı almak oldukça kolay ve hızlı bir işlemdir. Eğer herhangi bir sorunla karşılaşırsanız, E Devlet Destek Hattını arayarak yardım alabilirsiniz.

E Devlet Sabıka Kaydı Nasıl Alınır?​

Sabıka kaydı almak için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekmektedir.
E-Devlet şifreniz yoksa, PTT şubelerinden veya e-Devlet kapısından alabilirsiniz.
E-Devlet sistemine giriş yaparak “Sabıka Kaydı Sorgulama” hizmetini seçmelisiniz.
Sabıka kaydı sorgulama işlemi için T.C. kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanmalısınız.
Sabıka kaydınızı e-Devlet üzerinden görüntüleyebilir veya indirebilirsiniz.

E-Devlet sistemine giriş yapın.
E-Devlet şifresi almak için PTT şubesine gidebilirsiniz.
“Sabıka Kaydı Sorgulama” hizmetini seçin.
T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresiyle sorgulama yapın.

Geri