AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

e-Devlet MEB onayli sertifika nasil alinir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

e-Devlet MEB onaylı sertifika nasıl alınır?​

https://e-yaygin.meb.gov.tr/Login.aspx adresine giriş yapılmalıdır. Açılan sayfada bulunan menüden Sertifika Sorgulama seçilmelidir. Sertifika sorgulama sayfası açılır ve açılan kutucukta istenen bilgilerin doldurulması gereklidir.

MEB sertifika Yükleme Nasıl Yapılır?​

1-Masaüstüne indirdiğiniz sertifikaya çift tıkladıktan sonra aşağıdaki Sertifika ekranı gelecektir. Aşağıdaki şekilde de görüleceği üzere Sertifika Yükle kısmına tıklanır. 2-Sertifika Alma Sihirbazı ekranında aşağıdaki şekilde de görüleceği üzere Geçerli Kullanıcı seçilip İleri butonuna tıklanır.

BTK Akademi sertifika veriyor mu?​

BTK Akademi sertifika veriyor mu?
Buradan anlaşılacağı üzere BTK Akademiden sertifika almak için sadece Online eğitim yeterli olmuyor. Canlı olarakta BTK Akademinin belirlediği sınıflarda bulunmanız gerekiyor. Bu durumda özellikle sertifikayla ilgilenmeyen ama kendini geliştirmek isteyen yazılımcı adayların online eğitime kendini vermesi bekleniyor.

E devletten belge sorgulama nasıl yapılır?​

E devletten belge sorgulama nasıl yapılır?
e-Devlet Kapısı üzerinden oluşturulan tüm barkodlu belgeleri burada doğrulayabilirsiniz. Doğrulamak istediğiniz belgeye ait barkod numarasını giriniz. Ücretsiz e-Devlet Barkodlu Belge Doğrulama mobil uygulaması ile, belgenin üzerindeki karekod’u okutarak, belgeleri daha hızlı ve kolay bir şekilde doğrulayabilirsiniz.

e-Devlet onaylı belge ne işe yarar?​

E devlet onaylı belge, yüksekte çalışma eğitimi alan kurumlar tarafından edinilmesi gereken bir evraktır. Eğitim eğer devlet tarafından yetkilendirilmiş bir kurstan ve IRATA sertifikalı eğitmenlerden alınıyor ise bu belge E-devlet üzerinden alınır.

MEB onaylı belge nereden alınır?​

E-devlet onaylı mesleki eğitim belgesi almak isteyenler, Halk Eğitim Merkezleri’nden ya da mesleki eğitim ile ilgili protokol yapan özel kurslardan bu belgeyi alabilirler. E-devlet onaylı mesleki eğitim belgesi almak için öncelikle eğitimin tamamlanması gereklidir.

E-devlet MEB onaylı sertifikaya başvurmak için [https://e-yaygin.meb.gov.tr/Login.aspx](https://e-yaygin.meb.gov.tr/Login.aspx) adresine giriş yapmanız gerekmektedir. Ardından açılan sayfada bulunan menüden "Sertifika Sorgulama" seçeneğini seçerek sertifikanızın detaylarını görebilirsiniz. Sertifika sorgulama sayfasında istenen bilgileri doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız.

MEB sertifikasını yüklemek için ise indirdiğiniz sertifika dosyasına çift tıkladıktan sonra açılan Sertifika ekranında "Sertifika Yükle" seçeneğine tıklamalısınız. Daha sonra Sertifika Alma Sihirbazı ekranında Geçerli Kullanıcı seçeneğini işaretleyerek devam etmelisiniz.

BTK Akademi sertifika konusunda belirli şartlar koymaktadır. Sadece online eğitim almak yerine BTK Akademisinin belirlediği canlı sınıflara katılım göstererek sertifika almaya hak kazanabilirsiniz. Bu nedenle sertifikayı elde etmek isteyen kişilerin belirlenen şartlara uyması gerekmektedir.

E-devlet üzerinden belge sorgulaması yapmak isterseniz, e-Devlet Kapısı üzerinden oluşturulan barkodlu belgeleri doğrulayabilirsiniz. Barkod numarasını girdikten sonra belgenin doğruluğunu kontrol edebilirsiniz. Ayrıca ücretsiz e-Devlet Barkodlu Belge Doğrulama mobil uygulamasını kullanarak belgenin üzerindeki karekodu okutarak doğrulama işlemini daha hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

E-devlet tarafından onaylanmış belgeler genellikle yüksekte çalışma eğitimi alan kurumlar tarafından talep edilmektedir. Bu belge, devlet tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan alınan eğitimlerin geçerliliğini ve niteliğini gösteren bir evraktır. IRATA sertifikalı eğitmenlerden alınan eğitimler için de bu belge e-devlet üzerinden alınabilir.

MEB onaylı mesleki eğitim belgesi alma süreci ise genellikle Halk Eğitim Merkezleri ya da mesleki eğitim protokolü bulunan özel kurslardan tamamlanan eğitim sonrasında gerçekleştirilmektedir. Eğitimi tamamlayan bireyler bu belgeyi ilgili kurumlardan alabilir ve e-devlet üzerinden de gerekli işlemleri gerçekleştirebilirler.

Geri