E-defter saklama hangi dosyalar?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
208.229
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

E-defter saklama hangi dosyalar?​

Defter, berat ve GİB onaylı berat dosyaları olmalıdır. Örnek olarak her ay 1 adet Yevmiye defteri dosyanız ve 1 adet Kebir defteri dosyanız oluşuyorsa, bunlara berat dosyaları ve GİB onaylı berat dosyaları olmak üzere toplam 6 adet dosya, zipli formatta ilgili klasörde yer almalıdır.

E-defter ikincil kopya saklama zorunlu mu?​

e-Defter Genel Tebliğinde 19 Ekim 2019 tarihinde yapılan değişiklikle, 1 Ocak 2020 tarihinden sonra oluşturulan e-defterlere ait e-Defter Dosyaları ve Berat Dosyalarının ikinci kopyalarının 10 yıl süreyle edefter.gov.tr internet sitesinde yayınlanan e-defter saklayıcı kuruluşlarda veya Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB …
E-defter ikincil kopya saklama nasıl kontrol edilir?
e-Defter Saklama Berat Dosyaları İkincil Kopyaları Söz konusu ikincil kopyalar, Mali Mühür / Elektronik İmza ile https://uyg.edefter.gov.tr/edefter/ linkinden e-Defter Uygulamasına giriş yapılmak suretiyle, “e-Defter Saklama Listesi” menüsünden dönem seçerek görüntülenebilir.

E-defter ikincil kopya saklama ne zaman yapılır?​

E-Defter Saklama Kullanıcı Kılavuzu’nda 2021 yılı aylık veya 3 aylık (geçici vergi dönemleri bazında) olarak berat dosyası yükleyenler için e-defter ve berat dosyalarının ikincil kopyalarının saklanmak üzere Gelir İdaresi Başkanlığı bilgi işlem sistemlerine aktarım zamanı; e-defterlerin oluşturulması, imzalanması ve …

Dosya CRC kontrolu yapıldı ne demek?​

Bu uyarı, kriptolanmak üzere saklama uygulamasına yüklenen e-Defter ve GİB onaylı berat dosyalarının Merkeze gönderilmeden önce uygulama arayüzünde işleminin devam ettiğini belirtmekte olup, paketlerin başarıyla yüklendiği anlamına gelmez.
E-defter saklama nereden kontrol edilir?
Mali Mühür / Elektronik İmza ile https://uyg.edefter.gov.tr/edefter/ linkinden e-Defter Uygulamasına giriş yapılarak, “e-Defter Saklama Listesi” menüsünden dönem seçerek görüntülenebiliyor.

E-defter saklama zorunlu mu?​

E-Defter saklama zorunluluğu Gelirler İdaresi Başkanlığı (GİB) e- Defter kayıtlarının özel entegratör firmalar aracılığıyla saklanması tavsiyesini vermektedir. 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ise firmaların e-Defter saklama işlemi zorunlu hale getirilmiştir.

E-defter iptal edilir mi?​

E-Defter başvurusu iptal edilebilir mi? Zorunluluk kapsamında olan mükelleflerin başvurularını iptal etmeleri mümkün değildir. Gönüllü olarak e-defter uygulamasına geçen mükellefler ise, iptal için Gelir İdaresi Başkanlığına durumu anlatan bir dilekçeyi Maliye Bakanlığı Ek Hizmet Binasına göndermeleri gerekmektedir.
E-defter beratları nereden bakılır?
- E-DEFTER BERATLARI NASIL GÖRÜNTÜLENİR?
- DİĞER SİTELERİMİZ. www.mikro.com.tr www.mikrox.com.tr www.akademikro.com.
- DUYURULAR. E-FATURA MALİYET AVANTAJI.
- DİĞER SİTELERİMİZ. www.mikro.com.tr www.mikrox.com.tr www.akademikro.com.
- E-MİKRO DESTEK HATTI. 0850 225 1010.

Gib e-defter saklama kontrolü nasıl yapılır?​

CRC sağlaması yapılamadı ne demek?​

CRC (Cyclic Redundancy Check) verilerinizin doğru olup olmadığını kontrol eden bir sistemdir. Eğer bu fark edilmezse bozuk olan veriler tekrardan iletilemez bu da sağlıklı sonuçlar vermez. Ayrıca gelen verinin içeriği bozularak veriye bir virüs eklenerek de tehlikeli sonuçlar elde edebiliriz.
 
Geri
Üst