- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 126.191
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
E-Defter ikincil kopya saklama nedir?
e-Defter ikincil kopya, güvenliği ve gizliliği sağlanacak şekilde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından onaylanmış olan özel entegratörlerin yada Başkanlığın bilgi işlem sistemleri bünyesinde en az 10 yıl süre ile saklanmak zorundadır.2021 e-defter Berat Yükleme Süresi Uzatıldı mı?
Özet: 27.05.2021 tarihinde yayınlanan duyuruya göre, elektronik defter beratlarının yüklenme süresi uzatılmıştır.E-defter ikincil kopya hangi dosyalar?
Defter, berat ve GİB onaylı berat dosyaları olmalıdır. Örnek olarak her ay 1 adet Yevmiye defteri dosyanız ve 1 adet Kebir defteri dosyanız oluşuyorsa, bunlara berat dosyaları ve GİB onaylı berat dosyaları olmak üzere toplam 6 adet dosya, zipli formatta ilgili klasörde yer almalıdır.
E-defter saklama nedir?
1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ise firmaların e-Defter saklama işlemi zorunlu hale getirilmiştir. e-Defter yedekleme e-Defter uygulaması GİB’in talep ettiği biçimdeki yevmiye defteri ve defter-i kebir belgelerinizi elektronik olarak GİB’e göndermenizi sağlar.
E-defter beratı nasıl görüntülenir?
e-Defter yetkili makamlara dijital ortamda ibraz edilir ve e-defter berat dosyaları aşağıda sıraladığımız adımlar takip edilerek görüntülenir: 1. e-defter.gov.tr’ye girip indirilebilecek dosyaların olduğu bölümden berat.xslt dosyasını bilgisayarınıza indirmelisiniz.E-Defter 3 Aylık seçim nasıl yapılır 2022?
2022 yılı için berat yükleme tercihini değiştirmek isteyen mükellefler, e-Defter uygulamasına giriş yapıp “Bilgi Güncelle” kısmının “Berat Yükleme Tercihi” bölümünden; Aylık yükleme / Geçici vergi dönemleri bazında yükleme şeklinde seçimlerini değiştirebilir.Hangi ay e-Defter verme süresi?
Elektronik defter uygulaması kapsamında olan mükelleflerin , Yevmiye Defteri ve Büyük Defter (Defter-i Kebir) BERATLARINI ilgili ayı takip eden üçüncü ayın son gününe kadar Gelir İdaresi Başkanlığı portalına yüklemeleri gerekmektedir.