AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

E beyanname girisi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

E beyanname girişi nasıl yapılır?​

Düzenlediğiniz beyannamelerinizi gönderebilmek için öncelikle paketlemeniz gerekmektedir. Beyannamelerinizi paketledikten sonra internet üzerinden www.gib.gov.tr sitesinden ulaşacağınız E-Beyanname sitesine kullanıcı kodu ve şifrenizle giriş yapıp sitenin Paket Gönderme menüsünü seçmelisiniz.
MUHSGK2 nedir?
Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi 2 (MUHSGK2); Genel Bilgiler, Vergiye Tabi ĠĢlemler, Vergi Bildirimi, SGK Bilgileri, Düzenleme Bilgileri ve Ekler bölümlerinden oluĢmaktadır. Genel Bilgiler bölümü “Ġdari Bilgiler” ve “Vergi Sorumlusu” bölümlerinden oluĢmaktadır.

Beyanname Düzenleme Programı Nedir?​

Beyanname Düzenleme Programı (BDP): Beyannamelerin hazırlanacağı programdır ve zaman zaman eksikliklerin giderilmesi ve daha yüksek performans sağlaması için güncellenmektedir. Beyanname Düzenleme Programı Yardım (BDP Yardım): Adından da anlaşılacağı gibi BDP programına dair yardım sağlayan bir kılavuzdur.
E beyanname gönderme şifresi kimlere verilir?
Elektronik beyanname gönderme aracılık yetkisi talep eden meslek mensubunun mesleği faal olarak icra ettiği hususu vergi dairesince dosya bilgilerinden teyit edildikten sonra müracaat anında sistem tarafından üretilecek kullanıcı kodu, parola ve şifreyi ihtiva eden kapalı bir zarf meslek mensubuna verilecektir.
En başta beyannameler elden vergi dairelerine verilebilir. Beyanname üzerindeki gerekli kısımlar eksiksiz bir şekilde tamamlandıktan sonra, vergi dairesine birebir olarak götürülerek verilebilir. Aynı zamanda yine ilgili adres bulunmak suretiyle posta yoluyla da ulaştırmak mümkündür.
1003A ve 1003B farkı nedir?
Yardımcı olabilir misiniz? 1003B formatını ŞİRKET ADINA ŞİFRE almış olan mükellefler kullanır. Bu mükellefler sadece Ücretten kesilen vergileri ve SGK bildirgesindeki bilgiler beyan eder. Diğer vergi kesintilerini ise 1003A formatındaki beyannameyi verirler.

1003B kimler verecek?​

Bu imkândan faydalanmayı tercih eden mükellefler/işverenler ücret ödemelerine ilişkin vergi kesintilerini ve sigortalının sigorta primleri ve kazançları toplamı, meslek adları ve kodları ve prim ödeme gün sayılarını 1003B Beyanname kodlu Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile beyan edeceklerdir.
BDP programı nedir?
BEYANNAME DÜZENLEME PROGRAMI (BDP) Beyannamelerinizi elektronik ortamda hazırlamanızı sağlayan bu programın güncel versiyonlarını buradan indirip kurabilirsiniz.
 
Geri
Üst