Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

E arsivden geriye donuk fatura kesilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.726
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

E arşivden geriye dönük fatura kesilir mi?​

Fatura düzenleme tarihi herhangi bir yerde belirtilmediği için bunun tespiti de mümkün değildi. e-Dönüşüm uygulamaları ile bu usulsüzlüklerin tespiti kolaylaşmış ve bu tür uygunsuz düzenlemelerin önüne geçilmiştir. Dolayısıyla geriye dönük olarak herhangi bir tarihe e-Fatura veya e-Arşiv Fatura kesilemez.

Ürün gelmeden fatura kesilir mi?​

Ürün gelmeden fatura kesilir mi?
Vergi Usul Kanunu’nda malın tesliminden veya hizmetin ifasından önce fatura kesilemeyeceğine dair bir hüküm yoktur.

Ikinci el araçta %18 KDV ne demek?​

– İkinci el araç ticareti yapanlar; vergi mükellefi olmayanlardan alışlar ile KDV’den istisna işlemler sebebiyle alınan araçlar için satarken özel matrah düzenlemesine uygun olarak alış bedeli düşüldükten sonra kalan özel matraha %18 KDV uygulayacaklardır.

E fatura kaç gün geriye dönük kesilebilir 2021?​

E fatura kaç gün geriye dönük kesilebilir 2021?
Vergi Usul Kanununa göre, geriye dönük e-fatura ve e-arşiv fatura, matbu faturada da olduğu gibi, en fazla 7 gün öncesine olacak şekilde düzenlenebilir. 7 günün aşılması dahilinde %10 oranında Özel Usulsüzlük Cezası uygulanır.

E-Arşiv fatura kaç gün geriye dönük kesilebilir örnek?​

Geriye dönük E-Fatura ve E-Arşiv Fatura en fazla 7 gün öncesine olacak şekilde düzenlenebilir. Bu sürenin aşılmaması gerekir.

Hizmet gerçekleşmeden fatura kesilir mi?​

Hizmet gerçekleşmeden fatura kesilir mi?
– 231/5 inci maddesinde faturanın, malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenleneceği ve bu süre içerisinde düzenlenmeyen faturaların hiç düzenlenmemiş sayılacağı; hüküm altına alınmıştır.

Araçlarda 18 KDV ne demek?​

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı yeni düzenleme ile otomotiv sektöründe araç alım satımı yapanların ödediği KDV oranı yüzde 1’den yüzde 18’e çıkarıldı. Oto alım satımında satıcılara KDV yükü getirecek uygulamanın ikinci el araç satış fiyatlarını yukarı taşıması bekleniyor.

Sahibinden 1.8 KDV nedir?​

Sahibinden 1.8 KDV nedir?
Cumhurbaşkanı Kararıyla (21.03.2019 tarih ve 845 sayılı) % 18 KDV oranı uygulanarak satın alınan araçların tesliminde; bu araçların alımında uygulanan KDV oranının uygulanması benimsendi. Alınan karar, uygulamada birçok belirsizliği ortadan kaldırdı.
 
E-Arşivden geriye dönük fatura kesilemez. E-fatura veya e-arşiv fatura düzenlemesi mevcut tarihe göre yapılmalıdır ve geriye dönük olarak herhangi bir tarihe fatura kesilemez.

Ürün gelmeden fatura kesilebilir. Vergi Usul Kanunu'nda malın tesliminden veya hizmetin ifasından önce fatura kesilemeyeceğine dair bir hüküm bulunmamaktadır. Bu durumda, ürünün gelmesinden önce fatura kesilebilir.

E-fatura ve e-arşiv faturalar en fazla 7 gün geriye dönük olarak kesilebilir. Vergi Usul Kanunu'na göre, e-fatura ve e-arşiv faturalar en fazla 7 gün öncesine olacak şekilde düzenlenebilir. Bu süreyi aşmak halinde %10 oranında Özel Usulsüzlük Cezası uygulanabilir.

Hizmet gerçekleşmeden fatura kesilebilir. Vergi Usul Kanunu'na göre, faturanın malın teslimi veya hizmetin yapıldığı tarihten itibaren azami yedi gün içinde düzenlenmesi gerekmektedir. Bu süre içinde düzenlenmeyen faturalar hiç düzenlenmemiş sayılır.

Araçlarda %18 KDV, ikinci el araç ticareti yapanların vergi mükellefi olmayanlardan aldıkları araçlar için satarken özel matrah düzenlemesine uygun olarak alış bedelinden sonra kalan özel matraha uygulanan bir KDV oranıdır. Bu oran yeni düzenlemelerle değişebilir.

"Sahibinden %18 KDV" ifadesi, Cumhurbaşkanı Kararıyla alınan bir karar sonucunda uygulanan %18 KDV oranını ifade eder. Bu oran, araç alım-satım işlemlerinde uygulanmaktadır ve alımında KDV oranı %18 olarak benimsenmiştir.
 
Geri
Üst